ORIKA: když se někdo léčí na psychiatrii, je možné skoro všechno
SHEALA: to byla reakce na ten můj popisovaný příběh?
mám další pikantní... tady tedy rodiče nesehráli klíčovou roli... a hlavně toho člověka jsem zatím potkala jednou, Jožku, o kterém jsme psala předtím znám deset let
chlap taky kolem 45 let, taktéž invalidní důchod s psychiatrickou diagnozou, taktéž zbaven svéprávnosti... sám přiznává, že je připoután psychicky hlavně k matce... ale jemu není poručníkem nikdo z rodičů, ale ženská na sociálce!! Dostává denní příděl 25,- na veškeré náklday, stravu, ošacení a tak... ona zajišťuje placení nájemného, které má velice nízké, odhaduji, že mu z důchodu zbyde tak 3-5000,- a ty mu údajně spoří... on ale netuší kde a jak... Dovedete si představit vyjít byť jen na stavu s 25,- na den? Já tedy ne.... zvlášť pokud je to chlap, který neumí moc vařit... ono by to šlo, ale člověku to na klidu nepřidá
jestli někdo znáte postup, jak změnit poručníka, jak zase nabýt svéprávnost, sem s radami... oni se z toho sami budou dostávat dost těžko, přitom jsou to oba neškodní, neagresivní citliví lidé... jen jejich psychika funfuje nestandartně...