BNC: to máš pravdu,myslím si,že u spousty rodin ve vztahu rodič-dítě jde jen o to,jestli je dítko oblečené,nemá hlad,nechodí za školu nebo nebere drogy,toť vše...Myslím si,že strašně moc rodičů do svých dětí nevidí,netuší co by je mohlo trápit,zajímat...jaké jsou povahy apod....S komunikací by se mělo začít už před pubertou,jinak (imho)to jde do kytek....
S tím alkoholem jsem se sekla,promiň:-))nenapadlo by mě,že v dnešní době bude mít někdo v sedmnácti k tomu takovýhle přístup...ale asi jsem se vždycky pohybovala mezi lidmi,kteří k tomu měli/mají kladný vztah:-))
Jinak generace našich rodičů je tou dobou dost poznamenaná,myslim,že se jim to vůbec nemá zazlívat...pro ně je to taky těžké....
Ad školství...myslim,že dnešní školství nepřipravuje děti k ničemu zvlášť konkrétnímu,ale na druhou stranu už tu jsou alternativní možnosti a doufám,že se budou rozšiřovat...mám na mysli alternativní školy apod...
A to mě vlastně napadá otázka pro ty,co už mají děti,máte děti na normálních zš,školkách,středních?nebo jste vyhledali nějakou alternativu...mám ještě děsně moc času,ale mám pocit,že tyhle školy mají budoucnost alespoň v tom,že se tam nesejdou děti,které už od třetí třídy řeší jaký kdo má telefon či značkové tričko....takhle na mě aspoň dnešní děti působí....strašně bych nechtěla,aby se moji potomci někdy ocitly mezi takovými dětmi 21.století....
MEESHA: je to jen pověra,nebo je pravda,že mít mámu učitelku je tak trošku blbý.....prostě že to povolání tu ženskou strašně deformuje...nikdy jsem totiž nepoznala nikoho,kdo by měl mámu učitelku....