• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUERGAJsou rodiče našimi přáteli či nepřáteli?aneb rodiče si člověk nevybírá...
    Připravovala ti maminka nenáviděné oblečení do školy? Musel si být doma,když tvoji kámoši ještě popíhali venku? Nutili tě, trávit s nimi víkendy na chatě? Ptají se tě, jestli jsi v nějaké sektě nebo snad bereš nějaké drogy? Myslí si,že tvůj ideální partner má být vlastně jejich ideální partner? Tak to je ideální diskuze pro tebe....ŠUP SEM S PŘÍSPĚVKY:))
    Spřátelené diskuze:
    Klub pokročilých rodičů aneb co všechno vydržíme... psychologická poradna
    rozbalit záhlaví
    OMI
    OMI --- ---
    ZLATUSKA88: Zkus se naučit dívat se na ni ne jako na matku, ale jako na "tu pani odnaproti". Jako na úplně cizího člověka, sousedku přes chodbu.
    Spousta jejích nectností se tě najednou přestane osobně dotýkat. Najednou si o nich řekneš "no jo, tak je to trochu magor, ale jinak slušná ženská, co neděláte".
    OMI
    OMI --- ---
    ZLATUSKA88: Svět není spravedlivej a i rodiče jsou holt jenom lidi. Někteří lidi jsou třeba i vrazi nebo narkomani a někdo takový rodiče holt vylosuje. Je to snad spravedlivý? Tys holt vylosovala ženskou, co má evidentně nevyřešenej vztah k otci a možná jsem drzej, ael je i pitomá, že ji to ani nenapadlo a tímpádem se na to nechce podívat nezaujatě z toho pohledu že chyba možná nebude v lidech okolo ní, ale v ní samotné.
    Tedy že to není možná tak,ž e ty bys byla neschopná, ale že ona si do tebe projikuje vlastní nesebedůvěru, kterou do ní nahustili, když byla malá.

Odkaz mizerný výchovy se začne doopravdy řešit až u jejich vnoučat. To je taková dost pochybná nesmrtelnost duše, když psycholog musí rozklíčovat, jak k takovýmu mindráku babička přišla, zvlášť když babička je třeba už půl století pod drnem.
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    OMI: nj, ono ale dost zamrzí, když mi nevěří vlastní matka. A když vidim, jak bratrovi pořád říká jak mu věří, jak to dokáže, prostě jak ho podporuje... To prostě bolí...
    OMI
    OMI --- ---
    ZLATUSKA88: Tak jí prostě namítni, že ses asi neměla tý důvěře od koho naučit.
    Nadruhou stranu -- nedokázalas toho tolik PRÁVĚ PROTO, abys "jí to dokázala"? Kdyby tě rozmazlovala a chválila za každej prd, nebyla by z tebe rozmazlená a líná holčička?
    Oni z takovejch protěžovanejch synáčků rostou kriminálníci, takže se nevěš, jsi v pořadí.

Proč něco chceš dokazovat jí? Dokaž to sobě, o ni nejde.
    Já vím že se to hezky povidá, když vztah s matkou buduje člověku jeho vztah k sobě. Ale zdá se, že ti asi nic jiného nezbyde, než to pochopit a zařídit se podle toho: ona už jiná nebude.
    Je psáno, že bližního máš milovat jako sebe samého. Ale o rodičích je tam psáno něco docela jiného -- "Cti svého otce a svou matku, abys byl dlouho živ na zemi... ".
    Takže ne porto, že jim to přísluší, ale aby ses na stres a sebeužírání nepoložila na prkno ve třiceti. to není pro rodiče. To je opatření pro tebe.
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    ZLATUSKA88: je to psaný v afektu a depresi, ale prostě to tak vidim. Je to pravdivý. Jinak bych o tom nemluvila...
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    má drahá maminka se opět bezvadně "předvádí".
    Nedokázala zkousnout to, že mám už několik let kamarádku, které je cca 35let. Fakt mi moc pomohla jak na střední s některým učivem, tak i co se týče vztahů a tak... Dokonce mámu odvezla s bratrem na chalupu autem. Pak sme pro ní jely abysme jí odvezly do prahy. Máma nejen, že na mě byla nepříjemná aniž bych cokoli řekla, ale opět mě začala před ní shazovat a vychvalovat bratra jak je úžasnej. Nedokázala zkousnout to, že když s timhle začla tak se k ní ta moje kamarádka nepřidala, ale byla naopak na mé straně. Dneska mi to dala krásně sežrat - to že mě kamarádka sem tam pochválila, když se mi podařilo zavřít kufr auta, kterej nešel zavřít ani jí ani bratrovi, za to že sem jí celou cestu navigovala... Matka mě v podstatě nikdy nechválila. Dneska taky přišla s tim, že jí nevěřim a kdesi cosi. Jak jí asi můžu věřit, když ona nevěří mě? Nevěřila, že se dostanu na střední, kterou sem si vybrala, nevěřila, že jí vystuduju, dokonce mi tvrdila, že neodmaturuju, poté i že se nedostanu na vejšku... Všechno tohle jsem zvládla. Dostala sem se na všechny vejšky, na které jsem se hlásila, a nakonec jsem si zvolila, že půjdu na FEL. Opět začala, že se tam neudržim ani jeden semestr, že na to nemám....
    Já už nevim, jak jí mám dokázat, že na to mám, že nejsem tak blbá jak si o mě očividně myslí... Střední jsem měla taky poměrně těžkou, a zvládla sem jí... Když si to tak vezmu, tak mi vlastně moje máma nikdy nevěřila. Vždycky mi jen říkala, jak to neudělám. I o svaťáku když přijela k babičce, tak mi říkala, jak se to stejně nemám šanci naučit, a že to nedam... Co se týče toho,že jí nevěřím, tak to má taky svůj důvod. A to, že vždycky mi něco slíbí a pak mi řekne, že buď to nikdy neřekla, nebo že to myslela úplně jinak... Kupříkladu (banalita) ve třeťáku mi slibovala a dávala mi slovo, že jestli odmaturuju a jestli se dostanu na vejšku (samozřejmě doplněno tím větou, že "to se ale stejně nestane, takže nemám strach"), tak mi dá pokoj - nebude mě nutit být v podstatě každý víkend doma, nechá mi prostě nějakou volnost. Teď jsem jí to připomněla, když mi řekla, že chce abych byla v devět doma a ona na to, že to je sice pěkný, ale pořád u ní bydlim.

Tohle je ale se vším. Všechno co mi kdy slíbí pak dopadne tak, že to překroutí, aby bylo prostě po jejím. Nevěří mi, v ničem. Vždycky jen v bratra vkládá ohromný naděje... Protože já na to nemám. Já nemám vlastně vůbec na nic. Sem ubohá troska, která jí akorát ztěžuje život.
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    REN_REN: závidim... s mámou sem nikdy neměla takovej vztah. Nikdy sem jí neříkala nic co mě trápilo. Nechtěla sem, protože se vždycky víc zajímala o bratra, měla sem pocit, že bych jí tim stejně jen otravovala... Možná kdybych měla otce tak by to bylo o něčem jiném...
    ZELINKA
    ZELINKA --- ---
    REN_REN: to se nádherně čte...... přálq bych si něky něco podobného číst od mých dětí :-)
    OMI
    OMI --- ---
    Mně zase tvrdila, že na vojnu musím, jinak bych nemohl jít k policajtům. To jsem pořád chtěl vysvětlit, proč bych se jako měl cpát k debilům, abych mohl k ještě větším debilům. Nikdy mi to nevysvětlila, jenom to opakovala, takže pointu neznám. A nepoznám, protože samozřejmě jsem si získal modrou.
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    OMI: :-D :-D
    OMI
    OMI --- ---
    ZLATUSKA88: Každý zboží má svýho kupce. Jenom ze sebe nedělat tupce.
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    EDERA: tak to me zas rika ze me zadnej nebude chtit, protoze podle ni nic neumim, takze deti mit nebudu. Takze mi to nebude mit kdo vratit
    EDERA
    EDERA --- ---
    OMI: Ano, to byla oblíbená replika i mojí mámy: "Tvoje děti ti to jednou vrátěj!":-)) No, tak už si mne léta ruce, protože fakt vracej. I s úrokama.:-))
    OMI
    OMI --- ---
    ZLATUSKA88: No, mě máti proklínala a pokoušela se i o jakési trapné náznaky exorcismu. taky mě zkoušela brát do DropInu, protože to přece musí bejt od drog, než jí tam jasně řekli, že je nemá furt zdržovat, protože drogy můj problém fakt nejsou.
    Obvykle ji na pokraj infarktu přivedlo rčení o jablku nepadlém daleko od stromu.
    Naproti tomu dosah tý kletby s tím jak mi to vrátěj moje děti začínám chápat až teď, jako rodič :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZLATUSKA88:
    ZLATUSKA88: Mně už rodiče nadávají za máloco, ale vzpomínám si, že na to taky asi dvakrát došlo. Býlo to něco ve stylu, že jsem neskutečně zpovykaná a rozmazlená. Dneska, když mě vytáčej moje děti, naprosto chápu, co k těmto povzdechům rodiče vede:-))
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    GEDI: jo jo... ja uz jen cekam az vybuchnu a reknu ji to....
    GEDI
    GEDI --- ---
    ZLATUSKA88:
    Kdysi to zkoušeli ale když poukažeš na to JAKÝ člověk tě vyhcoval tak je to přejde :-)

Tohle svým dětem opravdu dělat nebudu :-)
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    jenom takovej pruzkum.... nadavaji vam rodice za to jak si vas vychovali?
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZLATUSKA88: Jak začínala znova? Kde? Na té nové jazykovce? Všechny dobré jazykovky dělají rozřazovací testy, na jejichž základě člověka šoupnou do "levelu", který odpovídá tomu, co se dosud naučil.
    A jesti máš pocit, že je pro Tebe vzhledem k maminčiným podmínkám finančně výhodnější pokračovat na té stávající škole, tak bojuj aspoň za to, aby se tam zkvalitnila výuka. Platíte jim za to dost.
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    mno asi sem to rekla spatne... rikam to znova. Ji je jedno jestli pujdu na jinou skolu, nebo zustanu na te same. Kdyz zustanu na te same zaplatim si "jen" ten nasledujici rok. Prejdu li na jinou zaplatim dva predchozi roky na tyhle skole. Vzhledem k tomu ze bych zacinala znova tak bych si budouci rok platila sama.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZLATUSKA88: Stará moudrost praví, že kdo chce, hledá možnosti, kdo ne, hledá důvody. A ty jen argumentuješ, proč to nejde. Prakticky s každo mámou se dá rozumnými argumenty dohodnout. A jestli máš pocit, že s tou Tvou fakt ne, tak zkus vzít věci trochu do vlastních rukou. Dyť jsi dospělá, sakra práce! Máš si na jazykovku tak jako tak vydělat. Fajn, ale vyber si ji pak podle svých představ. Máma s výběrem nesouhlasí? Zkus navrhnout, že zkusíte jeden blok (třiměsíce nebo půl roku, podle zvolené školy) dle Tvého výběru a když výsledky nebudou lepší, tak se vrátíš do té, kam jsi chodila do teď. A když ani na to maminka nepřistoupí dobrovolně, tak to holt zkus udělat i bez jejího souhlasu. Budou to TVOJE peníze.
    MAEVE
    MAEVE --- ---
    ZLATUSKA88: viz OMI: kdyz to nezkusis, tak se pochopitelne nezmeni nic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam