• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUERGAJsou rodiče našimi přáteli či nepřáteli?aneb rodiče si člověk nevybírá...
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    EDERA: tak to me zas rika ze me zadnej nebude chtit, protoze podle ni nic neumim, takze deti mit nebudu. Takze mi to nebude mit kdo vratit
    EDERA
    EDERA --- ---
    OMI: Ano, to byla oblíbená replika i mojí mámy: "Tvoje děti ti to jednou vrátěj!":-)) No, tak už si mne léta ruce, protože fakt vracej. I s úrokama.:-))
    OMI
    OMI --- ---
    ZLATUSKA88: No, mě máti proklínala a pokoušela se i o jakési trapné náznaky exorcismu. taky mě zkoušela brát do DropInu, protože to přece musí bejt od drog, než jí tam jasně řekli, že je nemá furt zdržovat, protože drogy můj problém fakt nejsou.
    Obvykle ji na pokraj infarktu přivedlo rčení o jablku nepadlém daleko od stromu.
    Naproti tomu dosah tý kletby s tím jak mi to vrátěj moje děti začínám chápat až teď, jako rodič :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZLATUSKA88:
    ZLATUSKA88: Mně už rodiče nadávají za máloco, ale vzpomínám si, že na to taky asi dvakrát došlo. Býlo to něco ve stylu, že jsem neskutečně zpovykaná a rozmazlená. Dneska, když mě vytáčej moje děti, naprosto chápu, co k těmto povzdechům rodiče vede:-))
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    GEDI: jo jo... ja uz jen cekam az vybuchnu a reknu ji to....
    GEDI
    GEDI --- ---
    ZLATUSKA88:
    Kdysi to zkoušeli ale když poukažeš na to JAKÝ člověk tě vyhcoval tak je to přejde :-)

Tohle svým dětem opravdu dělat nebudu :-)
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    jenom takovej pruzkum.... nadavaji vam rodice za to jak si vas vychovali?
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZLATUSKA88: Jak začínala znova? Kde? Na té nové jazykovce? Všechny dobré jazykovky dělají rozřazovací testy, na jejichž základě člověka šoupnou do "levelu", který odpovídá tomu, co se dosud naučil.
    A jesti máš pocit, že je pro Tebe vzhledem k maminčiným podmínkám finančně výhodnější pokračovat na té stávající škole, tak bojuj aspoň za to, aby se tam zkvalitnila výuka. Platíte jim za to dost.
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    mno asi sem to rekla spatne... rikam to znova. Ji je jedno jestli pujdu na jinou skolu, nebo zustanu na te same. Kdyz zustanu na te same zaplatim si "jen" ten nasledujici rok. Prejdu li na jinou zaplatim dva predchozi roky na tyhle skole. Vzhledem k tomu ze bych zacinala znova tak bych si budouci rok platila sama.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZLATUSKA88: Stará moudrost praví, že kdo chce, hledá možnosti, kdo ne, hledá důvody. A ty jen argumentuješ, proč to nejde. Prakticky s každo mámou se dá rozumnými argumenty dohodnout. A jestli máš pocit, že s tou Tvou fakt ne, tak zkus vzít věci trochu do vlastních rukou. Dyť jsi dospělá, sakra práce! Máš si na jazykovku tak jako tak vydělat. Fajn, ale vyber si ji pak podle svých představ. Máma s výběrem nesouhlasí? Zkus navrhnout, že zkusíte jeden blok (třiměsíce nebo půl roku, podle zvolené školy) dle Tvého výběru a když výsledky nebudou lepší, tak se vrátíš do té, kam jsi chodila do teď. A když ani na to maminka nepřistoupí dobrovolně, tak to holt zkus udělat i bez jejího souhlasu. Budou to TVOJE peníze.
    MAEVE
    MAEVE --- ---
    ZLATUSKA88: viz OMI: kdyz to nezkusis, tak se pochopitelne nezmeni nic.
    OMI
    OMI --- ---
    ZLATUSKA88: No, pokud se hodláš předem spokojit s dojmem neměnnosti tvého osudu, asi je zbytečné to probírat dál. Ale až ti za pár let dojde, že se něco dá dělat vždycky, nestěžuj si, žes to vzdala tak snadno...
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    MAEVE: v tom je problem ten, ze ona rekne ze sem teda na tuhle skolu chodila zbytecne a ze ji ty penize stejne vratim. Rikam... tohle je proste neco tak slozityho.. nechapu proc zrovna takhle premysli, ale proste tak premysli :-(
    MAEVE
    MAEVE --- ---
    ZLATUSKA88: ja myslim, ze kdyz nabidnes tu alternativu jine skoly, ze by s ni treba mohla byt rec, ne? uvidi, ze mas snahu a neni to o tom, ze se chces poflakovat a na skolu se vykaslat. Do Caledonian school, jak pise EDERA: chodila ma sestra. Mela rodileho mluvciho a byla s vyukou spokojena.
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    EDERA: nj na to sem nemela pred maturou cas. Hlavne ja si predstavovala jazykovku takovou ze tam budeme mit rodilyho mluvciho, kterej nas proste bude nutit mluvit, proto sem taky na tu skolu sla, nenapadlo me ze by to mohlo dopadnout takhle :-((((((

Jako mama neni spatnej clovek, chce abych studovala, chapu to po svych detech to nekdy v budoucnu az je budu mit budu chtit samozrejme taky. Ale je zbytecny chodit pres mrtvoly. Ona si mysli ze to je tim ze sem se neucila. Moc dobre vi, ze nejsem flakac, a ze jazyky me bavi. Ale bavi kdyz sou vyucovany dobrym zpusobem. Moc dobre vi, ze sem si onehda v osme tride nahrala celyho pana prstenu (film) na kazety, jen abych to slysela anglicky mluvit castejs nez jen ve chvili kdy sem chtela a mohla jit na PC. Kupovala mi knihy psany jen anglicky, precetla sem je. Vi ze me to bavi, ale timhle to ve me spis ubiji.. Coz se ji snazim celou dobu rict, jenze ona to proste nedokaze pochopit protoze ONA ma pravdu....
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZLATUSKA88: Tak holt Ti asi nezbude než bojovat sama tam, kde Ti "nestojí v cestě" tvrdohlavá maminka. Podle toho, co jsi psala, stojí ta jazykovka docela dost. A jestli není lektor dost kvalitní, určitě se minimálně dá stěžovat u vedení jazykovky.
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    EDERA: bohuzel, ono s moji mamou je tohle proste slozity.. ona je tvrdohlava a nenecha si nic vysvetlit... bohuzel. vzdycky jen ona ma pravdu a kdyz ma pravdu nekdo jiny tak stejne plati ze pravdu mela ona...
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZLATUSKA88: A nešlo by se dohodnout na nějakém kompromisu? Že si na tu jazykovku vyděláš, ale budeš pokračovat v nějaké dle vlastního výběru a slušné? Nevím, kam jsi chodila, ale podobné peníze jsem za syna platila v Bell school a v Caledonian school, v obou případech lektoři samozřejmě uměli anglicky výborně, letos má ostatně rodilou mluvčí. Ostatně kdyby to žádné ovoce neneslo, tak se budu setsakra pídit po tom, kde je chyba a jestli za své peníze dostávám odpovídající službu.
    OMI
    OMI --- ---
    Obecně vztahy s rodiči dost pročistí se na pár měsíců prostě odstěhovat. Jenomže někteří to nemají už v hlavě vpořádku, ony některé děti jsou... prostě by z nich jednomu ruplo v bedně. Takže někdy si naopak rodiče jenom odpočinou. Ale to taky není k zahozaní, ne?
    OMI
    OMI --- ---
    ZLATUSKA88: Jo, docela se děsim, že takhle do bude mít můj syn s mojí dcerou. Už teď jediné co jí dobrého udělá, je dobá modřina.

No ale není snad doma furt, ne? Odpálkovat ho a diskreditovat asi nepůjde, bude bojovat o pověst. A na škole nevedou levnější tarif? Dálkovej? Tejdenní? Dyť s eo tom nemusí nikdo dozvědět... Nebo koneckonců, co by to udělalo jí tam frajersky plácnout prachy na autoškou s tím "tak si to sežer, lakoto, když si nic nenecháš vysvětlit"? Máš vydělat na jedno, nebo na druhé, není to fuk? A že by si děcka vadělávat měla, rodiče všechno neutáhnou...!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam