• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUERGAJsou rodiče našimi přáteli či nepřáteli?aneb rodiče si člověk nevybírá...
    Připravovala ti maminka nenáviděné oblečení do školy? Musel si být doma,když tvoji kámoši ještě popíhali venku? Nutili tě, trávit s nimi víkendy na chatě? Ptají se tě, jestli jsi v nějaké sektě nebo snad bereš nějaké drogy? Myslí si,že tvůj ideální partner má být vlastně jejich ideální partner? Tak to je ideální diskuze pro tebe....ŠUP SEM S PŘÍSPĚVKY:))
    Spřátelené diskuze:
    Klub pokročilých rodičů aneb co všechno vydržíme... psychologická poradna
    rozbalit záhlaví
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ZLATUSKA88: No a co řešíš? Tak se odstěhuj, ne? Ona bude chvíli prudit, ale pak si na to zvykne - nic jinýho jí nezbyde.
    OMI
    OMI --- ---
    ZLATUSKA88: Když nezvládá, je o emoční, ne rozumový. Tak to prostě chodí, řikám -- z nikoho se nestala vyzrálá osobnost jenom tím, že někoho porodil... Prostě to bude chtít takt, ohleduplnost, manipulatvnost a neúsupnou asertivitu do zblbnutí...
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    OMI: však já sem už nějaký kompromisy navrhla, ona pořád jen že je to brzo a že doufala že se odstěhuju nejdřív až tak v 27letech... a to fakt ne..
    OMI
    OMI --- ---
    ZLATUSKA88: Psychologcká fáze "vylétání z hnízda". Vono nejenom dítě má svoje fáze, kterými musí zdařile projít, jinak se v tom zasekne a dělá v tom blbosti a chyby a nehne se dál z místa, psychologickém vývoji.

Takový "body zvratu" má nejenom dítě, má je prostě "celej člověk". posledním takoým bodem je "správně umřít", tkže myslet si, že matka bude rozumná proto, že je už matkou je nesprávné očekávání.
    Psychicky vyzrálá osobnost nemá potřebu trucakcí a extrémních názorů, postojů. Dohodne se. Kompromisem, ne bojem o vítěství.
    A "pustit děti z hnízda" znamená připustit si, e už jsou velké a že jim nemám co řídit život (třeba i jen na něj dohlížet) a to fakt ne každá matka zvládne. někdy to bejvaj dost tvrdě likvidační boje.

CYBERKOTLIK: No jasně, třeba už kdybyses měl narodit: neměl bys rodiče, nenarodil byses, tedy bys neřešil žádný problémy.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    OMI: jak to, ze bez nich to neni lehci? me prijde ze je clovek k nicemu neptrebuje - krom penez, tudiz od nejakejch 16ti let setrvani v byte s rodicema s kterejma si nerozumim = prostituce:)
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    nu tak řeším problém s máti.... opět...

Oznámila sem jí, že se hodlám přestěhovat a bydlet s přítelem... Chvíli tak nějak v pohodě, pak jí docvaklo co sem jí řekla a od té chvíle začla vymýšlet všemožný důvody pro to, abych se nestěhovala a zůstala doma... Proč nechce pochopit fakt, že sem už schopná se postarat o sebe, a žít si už po svém a s někým jiným.

Jako chápu, že jí to vadí, že nebudu doma, a tak, ale na druhou stranu, ať mi netvrdí nejdřív že jí to je jedno, a jestli se přestěhuju, tak bude ráda a když jí řeknu chci se stěhovat s kym a kam tak jí to najednou hrozně vadí...
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    LIZA2404: pochopitelně
    LIZA2404
    LIZA2404 --- ---
    ZLATUSKA88: No na výchovu vždycky musej bejt dva - vychovávající a vychovávanej...
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    EDERA: asi jo, záleží taky na tom, kde se to dítě pohybuje ve volnym čase..
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZLATUSKA88: Ono někdy i přes tu nejlepší snahu a nejlepší možnou výchovu z dítěte vyroste spratek:-))
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    LIZA2404: to mi ještě neodpověděla. Stejně nevim proč mi za to nadává, já sem se nevychovávala...
    LIZA2404
    LIZA2404 --- ---
    ZLATUSKA88: Na tyhle pokusy svojí dceři odpovídám, že když myslí, tak já teda s tou výchovou přitvrdím...
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    To moje mamka si poslední dobou stěžuje na to jak sem podle ní "nevychovaná" já jí na to odpovídám, ať na mě není naštvaná, protože já nemůžu za to jak mě ona vychovala.... A ona na to vždycky jen hm.. jak sem si tě vychovala..

GEDI
    GEDI --- ---
    Já zase synovi říkám že jsme si ho pořídili proto aby jsme měli koho zlobit :-)
    TRESKA
    TRESKA --- ---
    MEG: Hale..to mě maminka pokaždý, když jsem se zeptala proč mám něco udělat, odpověděla "A od čeho jsem si tě narodila?" :-)
    MEG
    MEG --- ---
    OMI: přiznám se, že když byli kluci menší, tak jsme jim zcela vážně tvrdili, že jsme si je pořídili proto, aby nám sloužilia otročili. vždyť právě proto se v Chorvatsku dětem říká otroci! :-))) na chvilku se vylekali... ale jen na chvilku. ;-)
    OMI
    OMI --- ---
    MEG: Tuto tvoji myšlenku teď poslední dobou servíruju mladýmu čím dál častěji. Vysvětlil jsem mu to, myslím, dokonale a děs v jeho očích mi naznačoval, že tohle jednou draze zaplatím, pokud nebude psychoanalýza na pojišťovnu a já mu ji budu muset cálovat... :-)
    LIZA2404
    LIZA2404 --- ---
    MEG: Souhlasím na 500%.
    KOCKOLAN
    KOCKOLAN --- ---
    šakalice starší, podesate neco: mami! (uz neodpovidam, zivam, urvana a uprostred rozdelaneho prekladu), vypadas unavene, to jsi, nebo to na nas hrajes, aby sis s nami nemusela hrat? ...

takze:
    OMI:
    MEG:
    OMI:
    naprosty souhlas ve vsem :-)))))))))))

ZELINKA
    ZELINKA --- ---
    MEG: :-DDDDD

OMI: ještě že už mám děti silně samohlídací (se) :-DDD
    FIFI
    FIFI --- ---
    OMI: stativem o půl šesté ráno?
    TRESKA
    TRESKA --- ---
    OMI: :-D O noze tety bedly jedlé? To bych asi byla "zlá" :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam