• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUERGAJsou rodiče našimi přáteli či nepřáteli?aneb rodiče si člověk nevybírá...
    KATIA
    KATIA --- ---
    MUZA: 20 osoba je dospela a rodice by ji podle meho davno meli vest k samostatnosti... tam nemam co resit. rodicum za jejich peci nehodlam platit vlastnim zivotem, at to zni jakkoliv. budou-li potrebovat, pomuzu, rada s nima budu travit cas, ale nejsem jejich majetek, aby si me postavili doma do obyvaku a oprasovali, pripadne me i v dospelosti meli neustale pod dohledem a mluvili mi do toho, jak budu zit ci s kym... maminka se trapi pravdepodobne proto, ze je proste na dite/deti nezdrave upnuta, urcite je potreba ji citlive pomoct to zvladnout, ale ne za cenu, ze se dospely clovek vzda prava na to zit podle sveho...

jinymi slovy, me fakt desi rodice, co maji deti za "svoje" - poridili si je, aby nekoho meli, nebyli sami, nekdo se o ne staral, komusi mohli ridit zivot... zaplatbuh za moje rodice, pro ktery byla opravdu spis prioritou moje samostatnost...
    MIMA
    MIMA --- ---
    Jsme totálně OT, takže tě při tom nechám a končím diskusi na tohle téma :-)
    MUZA
    MUZA --- ---
    MIMA: precti si po sobe prispevky... resis hlavne sebe...
    MIMA
    MIMA --- ---
    Já a skvělá ???? Dobrej vtip ! :-)))
    MUZA
    MUZA --- ---
    MIMA: jasne, takhle po netu se to odsuzuje skvele... hlavne kdyz nezapomenes v kazdym prispevku sdelit, jak ty bys to u/delala a jak si skvela... me tohle nebavi...

ZLATUSKA88: no jo, vis, me prijde ze se vzajemne v komunikaci jedna druhou snazite prevalcovat (protoze to "detinske chovani" nebylo o pochopeni, ale o vraceni tafky)...

no nic, svuj nazor jsem napsala... nechci to tady obhajovat... nejen me to prakticky pomohlo nekolikrat... mozna to neumim tak napsat, nevim...

drzim pesti zlatusko...
    MIMA
    MIMA --- ---
    MUZA : Ne , neznám - ale stejně bych posuzovala jakéhokoliv dospělého člověka, který by se takhle choval. A svou mámu mám ráda, ale ani k ní bych takhle ... promiň za to slovo ... "nedolejzala".
    Respekt jistě, ale jak dlouho by za ní měla chodit ? Týden, měsíc, rok ? A proč se sem proboha musí tahat těch 20let ? Přece cílem těhle 20let je právě tenhle okamžik - kdy mé dítě co nejlépe připravené s úsměvem odlétá do okolního světa ... aby se ke mně v té nové roli "kamaráda" vracelo.
    A pokud rodič osamostatnění svého dítěte brání, tak porušuje všechny zákony života - alespon tak to vidím já :-)
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    MUZA: řekla sem jí, že nechápu její tak rychlou změnu názoru a její následovné až dětinské chování... že mě naopak tímhle chováním přesvědčuje o něčem jiném
    MUZA
    MUZA --- ---
    ZLATUSKA88: a rekla jsi ji, ze z jejiho chovani mas stejny pocit?
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    MUZA: řekla sem jí, že nevim proč si to myslí, protože to není pravda.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ZLATUSKA88: jako bych četla sama sebe před pár lety...
    nechce se mi rozepisovat, co za tím bylo...
    zkus rodinné konstelace, třeba pochopíš druhou stranu... třeba také ne...
    MUZA
    MUZA --- ---
    ZLATUSKA88: cos ji na to rekla?
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    MUZA: to sem si nedomyslela, cokoli jsem udělala (do doby než nastala tahle mega ignorace) mi na to řekla "snažit se nemusíš a jestli myslíš, že mě budeš citově vydírat tak seš na omylu" v podstatě stejná slova.

Jak se projevuje láska, snažím se s ní komunikovat, poslouchat ji, být s ní, ale ona nechce.
    MUZA
    MUZA --- ---
    MIMA: sak taky ja netvrdim, ze by ses ty mela ocenovat jako matka... to oceneni by myslim melo alespon pocitove plynout (jako uvedomeni) od ditete k matce... A nema to co delat s tim, jestli dcera neco dluzi nebo ma byt vdecna... tech 20 prace a starosti je neoddiskutovatelny fakt... a pokud clovek neni parez, tak je snad schopen si neco takoveho uvedomit...

mimo, ja opravdu nechapu, jak si muzes prekladat, to co pisu tak jak to delas... ja tam ten rozdil vidim hmatatelny... to co navrhuju ja je respekt k pocitum matky, ktery vnimam jako velice dulezity, obzvlast pokud zlatuska je rozhodnuta odejit z domu... to co navrhuju beru jako prevenci proti vlekoucim se rodinnym sporum jenom kvuli tomu, ze si lidi nejsou schopni a ochotni promluvit...

mimo, pouzivas velice tvrde soudy na to, ze zlastuscinu matku neznas...

ZLATUSKA88: a jak se to projevuje ta laska a respekt? to ri rekla, ze si mysli, ze ji hrajes na city, nebo sis to domyslela?
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    MUZA: tady jde o to, že i když k tomu přistupuju s láskou a respektem, ona si to přeloží po svém a pořád to pro ní bude z mojí strany hraní na city..

MIMA
    MIMA --- ---
    Aha, tak ted jsme na to přišli. Já si totiž myslím, že já bych měla být ceněna jako člověk, a ne matka, která se 20 let starala. Dcera mi nic nedlučí, nemá mi být za co vděčná - JÁ jsem chtěla, aby se narodila :-)
    A to co ty navrhuješ je souhlas s vynucovací taktikou, domanipulovat dítě do pozice, kdy se cítí provinilé a musí se snažit, aby se jeho SAMOZŘEJMÁ činnost setkala se souhlasem matky.
    MUZA
    MUZA --- ---
    ZLATUSKA88: zalezi na tom, jestli ji chces hrat na city, nebo k ni pristupujes citlive s laskou a respektem...
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    MUZA: ona by to pak brala jako hraní na city z mojí strany a nebude na to chtít přistoupit.
    MUZA
    MUZA --- ---
    KATIA: hele a co ty vis, proc to ta mama dela? co kdyz si mysli ze je na stehovani jeji dcery prilis brzy, ale je za tim strach jak si poradi a jak se s tim ona sama popasuje? co je spatnyho na tom, prokazat matce, ktera se o dite 20 LET stara trochu ucty a respektu, byt to bude znamenat nejake to premlouvani, snahu o komunikaci? neni prave tohle znakem dospelosti umet si prosadit svoji myslenku, ovsem bez nastvani se na druheho, protoze ji automaticky neprijal?

ano, matka z naseho pribehu se snazi pusobit na svou dceru silou matky, ktera se 20 let starala... hele, 20 let... to neni malo ne? a neni to malo ani na to, aby si ted po 20ti letech vydesila z toho co bude dal...

vetsina matek neni banda carodejnic, ke kterym se clovek musi chovat tvrde, protoze te jinak sezerou za ziva...

co ve tvem pojeti znamena "chovat se mile a vstricne" v tehle situaci? znamena to: "jsem ochotna vzit tve manyry na milost"? i rodice maji pravo chovat se ujete a podle toho co citi... tak jako pubertaci... podle meho nazoru uz jenom uznani toho, ze maji pravo se takhle citit a chovat takoveho rodice uklidni (nemusi hajit poplatnost svych pocitu, o kterych stejne nema smysl polemizovat) a je pristupnejsi rozhovoru...
    KATIA
    KATIA --- ---
    MUZA: podle me presne do tohoto se ji ta maminka snazi dotlacit - ze se zlatuska bude moct pretrhnout zajmem.... podle me je to manipulace a ja bych na toto proste nepristoupila (jako chodit za ni porad, delat dokola vstricne kroky atp.)... chovala bych se mile a vstricne, ale jestli maminka se zavre v pokoji a trucuje, tak bych ji nechala vytrucovat...
    MIMA
    MIMA --- ---
    Holt jsme každej jinej :-) Tohle bych neudělal z pozice potomka ani dospělého. A kdyby to má dcera udělal mě, asi bych ty kufry sbalila já a prchla z bytu :-))))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam