• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    TIGU
    TIGU --- ---
    SWALLOW2: to je základní ikonka, kterou vidí zpravidla jen iOS vývojáři. Zobrazuje se, pokud vývojář zatím nenastavil aplikaci žádnou ikonku. Občas se to stane - většinou se to spraví samo časem.
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    Netusite proč mi na malém ipadu pro najednou u třech aplikací zmizely ikony a místo nich je bílý čtverec s takovým "zaměřovačem" :-) ? Restart / reinstalace app nepomohla ... Diky
    STRONGPAJDA
    STRONGPAJDA --- ---
    PHAILO: Dík za info, tady se aktualizace docela objevujou:-)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    STRONGPAJDA: To ti ale fakt nikdo nedokáže říct jak dlouho bude ta aplikace mít podporu. Obecně bych se nebál koupit aplikaci, která byla aktualizována naposledy před rokem a méně.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    STRONGPAJDA: Zajimal bych se jak casto se tam neco meni. Jak moc se vyvojar stara.
    STRONGPAJDA
    STRONGPAJDA --- ---
    PHAILO: Konkrétně řeším aCal lite, ze bych koupil full verzi, reklamy mě už dost štvou. Vyhovuje mi více sdílených kalendářů najednou a možnost připojit gugl kalendář
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    STRONGPAJDA: Plus samozřejmě některé aplikace zastarají bez náhrady. To znamená, že na některých novějších verzích iOS už nejdou staré aplikace spustit a vývojář neprovede aktualizaci. Typicky různé technologické přechody (aktuálně třeba 32 bit na 64).
    CROSS
    CROSS --- ---
    STRONGPAJDA: Obvykle dokud vývojář neusoudí, že vydá novou verzi jako samostatnou aplikaci (Fantastical — Fantastical 2). Případně, dokud ji Apple nebo vývojář nestáhne z app store. Pak ji můžeš mít dál nainstalovanou, ale už znova nenainstaluješ.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    STRONGPAJDA: Ano. Omezenou platnost muzou mit nakupy uvnitr (je to u nich pak ale specificky uvedeno).
    STRONGPAJDA
    STRONGPAJDA --- ---
    trošku debil dotaz, ale i tak. Když koupím app za nějaký ty kačky, tak je to licence na neomezeně dlouhou dobu?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    KOC256: 11.1.1 už přece vylezlo minulý týden (nemám betu).
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOC256: Meli to vydat o 2 dny driv. To by bylo 11.1.1 released 11.11.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    11.1.1
    SHARK
    SHARK --- ---
    KOC256: V tom rodinnem sdileni ma kazdy ucastnik svoje apple id, takze si v icloudu udela svuj chlivecek a zabere si mista kolik potrebuje a vidi pouze na svoje veci

Druhej Dusan je moje pracovni apple id a karavan je 5ka jako pro pripad ze mi nekdo ukradne karavan a pro pripadne trasovani cest s privesem

KOC256
    KOC256 --- ---
    SHARK: Z jineho ranku. Pokud mam rodine sdileni, tak vsichni zalohuji do stejneho icloudu? To se asi musi nejak nastavit ne?
    SHARK
    SHARK --- ---
    PHAILO: Fotky pri zaloze do itunes zustanou, teda zustali, jiz je obnoveno a doinstalovava app. Jsem to prave zkusil narvat do jineho ip a zkontroloval zda tam jsou
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SHARK: Mám dojem, že pokud máš zapnutou iCloud Library, fotky v lokální záloze (z pochopitelných důvodů) nejsou.
    SHARK
    SHARK --- ---
    PHAILO: Ne, obnovuju prez itunes a meka s sifrovanou zalohou
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SHARK: Obnovou o ty fotky přijdeš, ne?
    SHARK
    SHARK --- ---
    PHAILO: Hard reset nic, ted to cele obnovuju
    SHARK
    SHARK --- ---
    PHAILO: V tel cca 1gb na cloudu 175gb