• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    CROSS
    CROSS --- ---
    KOUDY: Neni to spíš tim, že od něj sedíš daleko? V kombinaci se (slunečními) brýlemi se mi zdá, že to vyžaduje kratší vzdálenost.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Me faceid nevezme kdyz sem v aute a mam na ksichte slunecni bryle...vzdycky to zkousi zamerit muj ksicht a pak si to vyzada kod...Premejslim jak dlouho to tomu cipu bude trvat nez se me nauci rozeznavat i ve slunecnich brylich :)
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    ONDRA_99: ok.ja myslel,ze to ma pouze face id
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    MALER: Nevím kam koukáš, ale SE 32 stojí cca 9, iPhone 7, 32 cca 16.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ONDRA_99:
    to si ale vynucuje firemni politika (myslim tim nastavena na serveru)... ja nic nezapinam a nemohu to ani menit :)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    ONDRA_PATA: Ne, muzes normalne zadat kod a odemknout to tim.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOC256: Tak ja to mam vyple, protoze je vetsi sance, ze mne 10x to heslo zada dcera (byt je hodna a nedela to), nez ze si nekdo da praci s tim mne to hackovat (nemam tam zadna cenna firemni data.
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    jen tak...hory v zime,lyzovacka...vyndam si Xko z kapsy a chci si zavolat.
    takze musim sundat helmu,bryle,kuklu? ;)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    No to jsou argumenty... :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    CROSS: *mám
    CROSS
    CROSS --- ---
    Jinak vtipný je, že Face ID to odemkne, i když má jedno oko zavřený. :-]
    CROSS
    CROSS --- ---
    KOC256: no tak na Face ID máš pět pokusů, pokud je majitel bezvládný. Pokud máš jako majitel šanci pětkrát rychle zmáčknout power button, tak Face ID deaktivuješ (tj. chce to passcode).

ONDRA_99: to by mě zajímalo, jestli to měli vietnamci nastavený na to vyžadování pozornosti (Require Attention for Face ID), to jsem tam nikde nechyt.
    MUXX
    MUXX --- ---
    zajimalo by me jak to testovali na tech mrtvolach :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Fakt jsme uz nejaky pokrok udělali od ty doby..

Gummi bears defeat fingerprint sensors • The Register
    https://www.theregister.co.uk/2002/05/16/gummi_bears_defeat_fingerprint_sensors/
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOC256: Po x pokusech se biometrika vypne at mas nastavene vymazani nebo ne.

a jasne ze to nefunguje na mrtvolach, jinak by slo mj vzit otisk z displeje a prenest ho na zelatinu, jako to slo se vsema cteckama otisku pred ~15 lety.

Why a disembodied finger can't be used to unlock the Touch ID sensor on the iPhone 5s
    https://www.engadget.com/...3/09/16/why-a-disembodied-finger-cant-be-used-to-unlock-the-touch-id-se/
    KOC256
    KOC256 --- ---
    E2E4:
    Prst nefunguje na mrtvoly?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ONDRA_99:
    Nemam zatim otestovane zda to vezme i nekoho se zdanlive zavrenyma ocima... treba asiata...
    Pro prst ale takovy argument již neobstojí.

Těch 10 pokusů má každý s firemním telefonem a firmou s nějakým ISO o bezpečnosti... Ale i kdyby ne, pořád to je s blokováním hra na delší dobu...

Je to asi jako ukrást někomu peníze nebo kartu bez pinu...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ONDRA_99: No, to je jedno, po x pokusech to prestane zkoumat face/touch ale zacne chtit heslo. (A tam je od 5S security enclave s rate limitem a exponencialnim zvysovanim doby odezvy.)

A na mrtvoly to nefunguje, ani jedno. :)

Opit je dobrej napad.. :)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOC256: No u FaceID se musi na telefon podivat. Uz vidim, jak mrtvole oteviras a smerujes oci :P :D a btw ne kazdy ma nastavene smazani po 10 spatnych pokusech.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ONDRA_99:
    já mluvil o něčem jiném...

Pokud máš mobil konkrétního člověka (třeba i mrtvého), tak pokud to je starší kousek a neznáš PIN, tak máš 10 pokusů do smazání. pokud to je TouchID, tak použiješ jeho prst. Pokud to je faceID, tak použiješ jeho ksicht.

A aby to nebylo tak morbidní, tak stačí najít ožralce/omdleného na lavičce...

Takto to myslím...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam