• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    BELO
    BELO --- ---
    Nazdar, potřeboval bych opravit rozbitý display na iPhone SE (zakoupen na SK - ještě v záruce). Ke komu byste šli v Praze?
    Udělaj mi tam i tu Applem hlášenou výměnu baterky za zvýhodněnou cenu?
    Díky
    DOOSH
    DOOSH --- ---
    HOLAKAC: pokud na tom telefonu nejsou žádné známky fyzického poškození, tak bych se psychicky připravil na to, že zřejmě dostaneš nový telefon. Zvlášť jestli to máš v té roční apple záruce. Moje zkušenosti jsou jen dobré, pokud to odneseš do autorizovaného apple servisu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    UNDERWORLD:
    co mas porad s tim iTunes?

Stahuj pres AppStore...
    UNDERWORLD
    UNDERWORLD --- ---
    Prosim poradte jak stahovat z itunes. Kliknu na "ziskat" ale aplikace se nestahne.
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    ICARUS: IMO na iOS nic takovyho by design ani neni mozny - kazda appka je ve vlastni kleci a o zbytku systemu vi malo a muze jeste min. Kdyz neco takovyho potrebujes tak mozna bych skusil
    A) kdyz jde o jenom o email tak si pripoj account i na Macu
    B) kdyz o notifikace obecne tak mozna by slo pripojit iPhone kabelem a cist a parsovat z nej logy, ale to uz mi prijde jako scifi
    C) apple watch ;)?
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    Je moznost nejakeho mirroringu vsech notifikaci z iphone na mac? Tedy ze mi prijde treba upozorneni na novy email a to se nasledne zobrazi i na macu. Na androidu jsem k tomu pouzival pushbullet, ale ten mi nejak nefunguje..
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    HOLAKAC: Jo jakoze ta fotka (screenshot to neni ;)) je stazena z netu. :D
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    ONDRA_99: nee, chci reklamovat 5s protoze se objevily ty pruhy. Na telefon jsem nesahl. Spis jestli to nezkousej uhrat na nejaky nestandardni zachazeni apod. Koukal jsem na orientacni cenik oprav a nez dat 4k za displej radsi koupim SE. Ale primarne bych rad vyreklamoval a dostal novej kus nebo opravu v ramci reklamace.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    HOLAKAC: Pockej jakoze jsis sam menil display a ted ho chces reklamovat?
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    Je mozny, ze by mi v servisu tohle neuznali jako reklamaci a mam se psychicky pripravit na hadku/vyplaznuti $$ za opravu ? Screen je z netu ale na 5s to zaclo delat presne totez z niceho nic pri browseni ;/
    TIGU
    TIGU --- ---
    PHAILO: Záloha šifrovaná je a pokud je zapnuta two-step verification, tak Apple nedokáže heslo resetovat bez secutity kódu, který si člověk měl vytisknout a uložit na bezpečné místo. Je pravda, že se to s iOS 11 konvertuje na 2FA, kde heslo resetovat jde z důvěryhodného zařízení. Vzhledem k tomu, že Apple dokáže poslat verifikační kód pomocí SMS, tak by si jej teoreticky mohl vygenerovat i pro sebe a vytvořit si důvěryhodné prostředí a heslo resetovat (za předpokladu, že důvěryhodné zařízení/prosředí drží secret nutný k dešifrování dat, což se nejspíš neděje). Takže je pravděpodobné, že Apple umí data rozšifrovat, když člověk nemá two-step. Hlavně z důvodu, že se při automatizovaném procesu obnovy přístupu k účtu chráněného 2FA vyžaduje pouze ověrění identity, nikoliv další secret. Tolik k faktům - zbytek pak je na úrovni paranoi - jistá úroveň je zdravá. Kde ale končí? To si každý musí určit sám ;)
    NELDE
    NELDE --- ---
    PREPRESS: To tě lituji. Možná bys neměl číst, co některé počítače obsahují.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PREPRESS: Tak nějakou doporuč. Pokud možno, aby umožnila nahrát na iPhone vlastní data.
    A on Macu vím docela dost, jenom mám zatím ještě vlastní rozum.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE: Vnimej kontext. Je to reakce na prvni nesmyslnou radu na nepouzivani iCloudu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Tak jestli to myslíš vážně, tak si pořiď nějaký cryptočip a počkej, až odstraní základní chybu v šifrování disků. Do té doby stačí dávat zálohu na nějaký kryptovaný image
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PHAILO: Jde o to proc jsi to vubec psal. Tj. mluvil jsem o zpravu drive...
    NELDE
    NELDE --- ---
    PREPRESS: Nematlám. 90% funkcionality iTunes je spojené se storem a obsahem. I vlastní iPhone část toho obsahuje v téhle části hodně. Bohužel jiný nástroj na některé věci Apple nedělá.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    KOC256: Ptal ses jaký je důvod nemít zálohu v cloudu. Tak jsem ti na to odpověděl. Proč jsi psal žen zbytek opravdu nevím..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PHAILO: I kdyby cokoliv co pises platilo, je duvod to vydavat jako duvod nepouzivani iCloudu beznymi neparanoickymi uzivateli?

To je jako rikat ze CUKR je jed a zamlcet ze dany je cukrovkar.

Mysli si co chces, ale kdyz uz pises do auditka tak s jistou mirou rozumu...

Co treba rovnou rict ze i zaloha na iTunes je nebezpecna. Je ji treba sifrovat. A i tak je nebezpecna protoze tam vetsina pouzije nejake proflaknute heslo. A i kdyby ne, tak je nebezpecna bo windows ci bo kdovy jaky maras tam dany BFU ma... key loger atd.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    SH_PANDA: A pro jistotu je tisknou jako backup a skladujou v te nove budove.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam