• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    ONDRA_99: souhlas s hledáním placených apek na lepší UX (což souvisí s napsaným dále). Ovšem nesouhlas s UX rozhraní vlastního OS (ok, zde mě iOS vyloženě **** a pro mě osobně Android vyhrává, kdybych měl spočítat pro mě důležité body, + body pro mě má Apple spíš za HW). A s tím souvisí jedno podstatné - zkusme srovnávat stejný typ uživatelů, včetně jejich finančních možností, a tedy i jejich očekávání od zařízení. Nechci srovnávat někoho kdo nemůže (nebo nechce) za (kravinu jako) telefon vyhodit majlant. A opravdu nechci nijak prudit auditko, takže klidně piš dál do pošty.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    HELVETE: Co se tyka narocnosti na kvalitu UX, tak je rozhodne tech narocnych na iOS mnohem vic. Mnohem casteji uzivatel hleda jinou (i placenou app) jako nahradu, protoze ta co nasel neni prijemna a hezka. Android uzivatele se (na vyjimky) spokoji hlavne s tim, ze to ma funkce co chteji a ze je to idealne zdarma.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    ONDRA_99: já bych to tolik negeneralizoval. Používám Android i iOS. Nazývat uživatele náročnější mi přijde dost nepřesné - náročnější uživatel může být i ten co chce svobodu (a opruz) při instalaci custom ROM. Zvláštní měřítko ovšem pro sebe vidím při sledování auditek (nejen na NYXu) poslední 2 roky - před 2 rokama byly příspěvky s dotazy na řešení problémů cca 6:1 v množství dotazů na Android. Aktuálně? Stejný poměr. Ovšem vyhrává iOS. Neříkám, že je to nějaký výzkum. Ve finále totoiž ty systémy hodnotím stejně, jen mě každej prudí něčím jiným.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PREPRESS: ?
    Z konverzace plynou trochu jine pohnutky.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SHARK:
    zkusím na iPX. minimálně na kukačku :)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    ONDRA_99: Ohledne zkusenosti. Naposled jsem reklamoval SE ex, dal jsem v patek a v pondeli jsem sel pro novej (iOpravna).
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    TLUSTEI: To ti reknu zcela presne. Nevymeni. Ve chvili schvaleni zaruky resene vymenou kus za kus, tak teprve v tu chvili Apple posila novy kus (neni to tak, ze ti daji kus ze skladu). Nevim jak iStyle, ale treba iOpravna (kam muzes taky) ti za neake 300 pujci nahradni iPhone po dobu reseni.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    ONDRA_99: Chápu, že nečteš z koule, ale jaká je pravděpodobnost, že mi v iStyle vymění ten můj vadný kus za nový hned na místě? Nemůžu si dovolit být den a víc bez telefonu a čekat na vyjádření reklamačního oddělení. Máš (máte) s takovou reklamací zkušenost? Předem vřelé díky.
    SHARK
    SHARK --- ---
    LOJZAK: Kupuju tyhle 3D. Ma ho jak polovicka na 6s tak oba caparti na 6. Malemu capartovi jsem ho uz daval dvakrat, vzdy ji to nekde spadne a vzdy to sklo zarve, display vzdy ok.
    https://www.aliexpress.com/item/32784900851/32784900851.html

LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    Jo , tak to beru i já . Sklo bude jen jedna část ochrany tlfonu
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LOJZAK:
    BOXY:
    Mě třeba ten okraj vadil... Ale možná jsem měl jen blbé sklo... To sklo na rovnou část mě zase někdy štvr, že tam cítím ten okraj. hlavně u iPX, který se ovládá hodně na displayi dole.

A taky je nesmysl si myslet, že to sklo něco zachrání... Když mi 6S spadl z 4 metrů. tak samozřejmě na roh a rozstřelil display (pod sklem). Beru to spíše jako proti oděru, když to položím na stůl, když na to sáhnu prsty kde mám třeba zrníčko písku atd...
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    BOXY: ok , diky za rady
    BOXY
    BOXY --- ---
    LOJZAK: Tak oni ty parametry uvádějí všichni skoro stejný (9H, 0,3 mm), otázka je, jestli nekecají. Když jsem měl 6s plus, objednal jsem taky nějaký 3 různý z Aliexpressu (každý za pár dolarů) a pak tam dal to, co mi přišlo nejdůvěryhodnější. Teďka na sedmičku jsem si to koupil a nechal nalepit rovnou v iStyle, protože se mi nechtělo čekat, až to doputuje a pocitově je to hodně podobný...

Ale jedna poznámka bokem - rozmysli si, jestli ti stačí, aby to pokrývalo jen tu rovnou plochu displaye - nejde to do krajů a dost často i zobrazení přesahuje to sklo. To mě štvalo neskutečně. Osobně bych vybíral takový, který má i rámeček a zakřivení - někdy to označují jako 2,5D.
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    KOC256: takze dejme tomu sklo za 150 uz neco vydrzi ?

napr.
    Kisswill Tvrzené Sklo 0.3mm pro iPhone 6 4.7 8592118829977 - Mojemobilka.cz
    https://www.mojemobilka.cz/kisswill-tvrzene-sklo-03mm-pro-iphone-6-47-8592118829977
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LOJZAK:
    kupuji z alika za 1-2$ a spokojenost.
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    uplne nejlepsi a nejvic vymazlenej 6s jako novej , 64 za 7000 :)
    PSYKUK
    PSYKUK --- ---
    LOJZAK: tak za kolik jsi koupil 6s? ;)
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    Poradte mi prosim slusny kryci sklo na IP6s . Aby fungovalo a moc nestalo? :)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    JYRKA: Tak uz je to cajk. Zkusim vratit puvodni nastaveni stahovani, jestli se to projevi znovu.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    ONDRA_99: Inu, zkusím tedy reklamaci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam