• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    Používáte qi nabijecku do auta? Uvítal by nějaký tip, je jich poměrně dost a moc nevím jakou vybrat. Ideálně takovou kde se magnet nemusí lepit na kryt, ale stačí ho dat pod obal telefonu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SUBTITLES017: Zkus vyckat. Jinak zazrak nebo zmontrolovat nastaveni.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    KOC256: v macu jsou všechny.. a zálohu na icloud mám zapnutou
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SUBTITLES017: A na icloudu je vidis jo?
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    KOC256: ty už dávno mám pravé (třeba 2 hodiny).. fotky ani tuk
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SUBTITLES017: Nejprve se tahaji app. Co si pamatuji.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    HERKULES: okej.. zkusím počkat .. jde mi o to jestli je normální ze se ukazuje úplně prázdná knihovna.. žádné načítání, nebo stahování, nic..
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    SUBTITLES017: Musis bejt na wifi a myslim i pripojenej k siti aby ti bezela synchronizace a pokud mas nastaveno aby se prenasely velky orig fotky tak to trva. Zalezi na netu taky
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    jak dlouho muže teoreticky trvat než se objeví všechny fotky a videa po zakoupení noveho telefonu? koupil jsem X, všechno obnovil a fotky zatím nikde nic.... prázdná galerie..:( cca 1500 fotek a 100 videí ..
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    CAJT: Hele už jsem se s tím setkal i ve Spotify a vlastně by mě důvod taky zajímal
    CAJT
    CAJT --- ---
    Zdravím, prosím o radu, jak se dostanu k neaktivním trackům v mobilu, které Apple náhodně deaktivuje k možnosti přehrání.
    Proč to Apple dělá?
    Má to nějakou logiku?
    Jde s tím něco dělat?
    Nejdříve jsem myslel, že jde o skladby, které nejsou určeny pro předplatné v rámci Match. Ale pokud je to něco jako část/pokračování příběhu, kde o stejných právech není sporu, nechápu to.

MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    ONDRA_99: Porad ale takova aplikace neprosla schvalovacim koleckem Applu. Muzeme se dohadovat jak dokonale je ale z vlastni zkusenosti vim, ze jsou dost dusledni. A s privatnim API dokazes spoustu veci. Navic pokud si od uzivatele vyzadas opravneni, dostanes se ke spouste datum.

K podstate veci. Ano, do iPhonu dostanes aplikaci i jinak nez pres AppStore, telefon nemusi mit jailbreak, staci jen sikovne presvedcit uzivatele, ze tu aplikaci potrebuje, a ziskat od nej prava.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    EX_ESKADR: to samozřejmě souhlasím
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    FARFELOO: jasne, to na co jsem chtel upozornit je, ze svet viru a malwaru obecne se od devadesatek pomerne dost zmenil. Kazdej chytrejsi kyberbezpecak ti rekne, ze antiviry v dnesni dobe ztraceji jakykoliv smysl, potazmo jak chces bojovat se svym antivirem proti SS7 injektazi? ..blbost, pritom je to kompromitace tvyho telefonu na kvadrat, zlati trojani .)

Jediny, co ma podle me smysl je pokrocila Endpoint Detection and Response..
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    EX_ESKADR: statistiku nemám, ale když jsem si procházel seznam známých malwarů pro iOS (ne úplně fresh seznam tady https://www.theiphonewiki.com/wiki/Malware_for_iOS), tak jich je fakt málo. Možná míň než těch antivirů v appstoru. Jasně, že ne na všechny díry přijde Apple a někdo je musí upozornit. Navíc ty antiviry jedou taky v sandboxu, takže toho stejně moc nezmůžou...
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    FARFELOO: Mas pro tohle svoje tvrzeni nejakou statistiku, nebo je to jenom tvuj pocit?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    ONDRA_99: Já bych to teda tak absolutně neviděl. Třeba Pangu používal entreprise certifikát, aby jailbreakoval telefon. Jasně je to zapatchovaný, stejně jako snad ten vládní útok co uměl remote jailbreak...

Každopádně nemá význam instalovat antivir. Těch exploitů je tak málo, že Apple musí být v identifikaci dost napřed než X tvůrců antivirů.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    MATESISKO: Kdo si udela Jailbreak, tak je hazarder a je to jeho boj. Kdo ho nema, tak i enterprise apka ma svuj sandbox. Takze to co rves do ni v bezpeci byt nemusi, ale zbytek telefonu ti to neohrozi.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    ONDRA_99: Takova aplikace neprochazi schvalovacim procesem a muze pouzivat private API. Krom toho pokud ji uzivatel nainstaluje na telefon s jailbreakem, aplikace toho muze vyuzit.
    Jen jsem to chtel doplnit pro uplnost.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    MATESISKO: Jasne, ale ta aplikace ma uplne stejne omezeni, jako ta z appstore.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam