• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    SZANDA
    SZANDA --- ---
    ONDRA_99: Tyjo ja nevim jak to mela, jelikoz jsem ji ho koupil pred tydnem a ja jsem s betou velmi spokojeny, tak jsem ji ji tam dal automaticky taky. A koho by zajimala slovenstina jsem ji taky rikal, bohuzel jeji bratislavske koreny me poslaly do řiti. Bez ř ovšem.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    SZANDA: A mela to tak i u iOS 11? Bud proste neco neni prelozene do slovenstiny, ale do cestiny ano a nebo se jim slovenstina rozbila, ale cestina se nerozbila. Oboje se da pochopit, koho by zajimala slovenstina. :P :D
    SZANDA
    SZANDA --- ---
    Mám dotaz, já i moje žena máme iphona na ios 12 beta 4, já mám telefon v češtině, ona ve slovenštině. Appstore, Spotify a pár dalších věcí je u mě v češtině, u ní anglicky. Je to tou češtinou? Dále jak je v appstoru app of the day či jak se to jmenuje, taková ta první záložka, tak já ji mám komplet česky a vždycky pouze tu aktuální pro daný den, nic víc. Žena ji má v eng (jako zbytek appstoru) a může skrolovat i na další dny dozadu. Tak když se jeden den nekoukne, nevadí, odskroluje. Je to normální? Máte někdo nápad jak toto nastavit a taky telefon ve Slovenštině pro porovnání? díky!
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    MUXX: Super to je ono. Tak to bych asi sám nenašel a i když jsem věděl co hledám tak mi to docela trvalo. Nebývalo to dřív všechno intuitivnější?
    MUXX
    MUXX --- ---
    KAZATELL: Je to v nastaveni mailovyho accountu. Nikoli v nastaveni mailove aplikace.

KOC256
    KOC256 --- ---
    KAZATELL: Nemam tam pop vs imap nebo jiny protokol?
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Nevíte proč nemohu u mailu v aplikaci od apple nastavit aby se mi přeřazením na nějakou stranu mail smazal? Dovolí mi to jen archivovat, označit příznakem s označit jako neprectene, ale smazat tam není. Na iOS 12 u iPadu na stejném os to normálně funguje
    CROSS
    CROSS --- ---
    CROSS: tak banální, stačilo znova ve WP zadat credentials do Netatma. Jinak ten výstup vypadá nějak takhle.

CROSS
    CROSS --- ---
    CAJT: teď jsem si rozkliknul ten screen a data z Netatma tam teda nevidim. U mě to bývala celá samostatná lokace.
    CROSS
    CROSS --- ---
    CAJT: já si před asi dvěma týdny všimnul hlášky, že nemůže natáhnout data. Vypnul jsem a zapnul netatmo zobrazení ve WP, a ono zmizlo zcela a už se neobjevilo. Ale jak jsem psal, dál jsem to neřešil.
    CAJT
    CAJT --- ---
    CROSS: Já teda furt spolupráci s WeatherPro vidím.

INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    CROSS: Zajimavej postreh, pze me zrovna Weather Pro kompatabilita prisla super :(
    CROSS
    CROSS --- ---
    INSOMNIA: mám ji asi 5 let, ten základní set a asi 3 další vnitřní moduly v dětských pokojích a v ložnici, jsem spokojen. Akorát nedávno jsem si všimnul, že Weather Pro přestalo data z ní odebírat, ještě jsem neřešil, kde je problém. jestli v Netatmu nebo Weather Pro.

Používám na sledování teploty, vlhkosti a koncentrace CO2, nic světobornýho. Super je — po těch letech je jich v terénu mraky — ta crowdsourcovaná mapa (tj. vidíš venkovní data z jinejch stanic, dá se to vypnout, abys to nesdílel samo).

Mimochodem v tom venkovním modulu mám baterky z Ikea už skoro dva roky a furt držej. V indoorových modulech vydržej tak rok, možná 10 měsíců.
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    ONDRA_99: Raspberry Pi doma pouzivam na prehravani hudby z NAS a posilani audia do HIFI soustavy pres SPDIF out :) Pro me ale tohle programovani moc neni.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    ONDRA_99: Pro poradek, nemusi tam byt raspberry, staci jakykoli zarizeni s linuxem, co je doma pustene. To slouzi jako hub pro ty ruzna cidla (da se delat fakt hodne veci).
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    Kdyz by to nekoho zajimalo, tak inspiraci sem vzal z jedne bakalarky z VSE

Využití Raspberry Pi jako centrály pro Apple HomeKit - VŠKP - VŠE
    https://vskp.vse.cz/68864_vyuziti_raspberry_pi_jako_centraly_pro_apple_homekit
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ONDRA_99: To zní zajímavě. Uka. :-)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    COWBOY: Jojo b/g/n a zkusim to nabijet 3x AA baterkama (melo by to cca rok zvladnout).
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ONDRA_99: S wifi?
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    INSOMNIA: Ja si ted treba objednal na domu soucastky na poskladani vlastniho cidla (teplota + vlhkost), koho to bavi si s tim hrat, tak je pak cena dobra (120 korun za kus).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam