• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    NELDE
    NELDE --- ---
    ONDRA_99: Ad foťák - protože fotky beru přes kabel jako soubory (mobil není nástroj na práci s fotkami). Export souborů (možná i jednoho jednoho po druhém - nepovedlo se mi z iCloudu získat několik najednou) je zbytečný opruz. A o možnosti vypnout tento formát ve foťáku slyším poprvé. Jestli to jde, tak zvážím přechod (kvůli bezpečnostním záplatám).
    iOS 12 už je live? Mně to nabízí jen 11.
    Třeba u povolení sdílet, když zapojíš kabel, nebo ti chce vnutit nějakou akci - tohle nemá mít prioritu popředí - má to být v seznamu akcí.
    Tak ho odinstaluj a uvidíš. Při sdílení souboru ano, při jiných akcích ne - ohlásí mi to chybu, ale jinou aplikaci nenabídne.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    NELDE: Tak ono jako fotit do jpg muzes, je to v nastaveni fotaku. Ale proc, kdyz novy format je mensi a da se do jpg exportovat kdyz je to nutny.

Animace, start apek a rychlost resi velmi zasadne iOS 12. Ale mne osobne ten prechod na iOS neak znatelne zpomalujici neprisel.

Hlasky na popredi vubec netusim co tim myslis, ja nevim kdy me naposled neaka hlaska vyskocila.

A nuceny uziti Mailu teda taky nechapu, ja ted mam v Mail apce soukromej a v Outlooku mam firemni. Pri sdileni odkudkoli normalne muzu vybrat ze poslat skrz Outlook, bez problemu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ONDRA_99: Třeba hodně mi vadí opakovaná hláška na úsporu místa kompresi fotek (a uložení větších v cloudu) - když tam mám pár fotek, takže efekt téměř nulový a cloud by byl zacpaný. Fotky je jeden z důvodů proč jedu furt na verzi 10 - čekám, kdy dovolí v nastavení, že se mohou užívat jpg. Dále mi vadí animace, které zpomalují, nutnost odkliknout různé zbytečné hlášky na popředí, pomalost startu aplikací atd. Úplná debilita je nucené využití interní Mail aplikace, která může být odinstalovaná (nová funkcionalita nějaké verze) nebo nenakonfigurovaná.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    NELDE: Co napriklad? Mne osobne se iOS 11 ovlada velmi pohodlne. A zmena sama o sobe neni problem, nejsem ustrnuly, ze bych delal vse “cely zivot” stejne.
    NELDE
    NELDE --- ---
    XEHUTL: Bohužel to bych ti neradil - bezpečnostní záplaty jsou jenom na poslední verzi.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ONDRA_99: Dávají tam čím dále více "estetických" vylepšení, která ale zdržují a je otázka vkusu, jestli jsou lepší - když je člověk na něco zvyklý, tak je nechce, protože samotná změna je neefektivní.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    XEHUTL: Mne treba naopak prijde ze tam pridavaji vic ruznych vychytavek na zefektivneni prace. A nemam teda pocit, ze by bylo mene elegantni.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    XEHUTL:
    Co ti chybí z 8 či 9?
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    KOC256: Design je IMHO ale stále horší a horší, vše působí víc uspěchaně, nedodělaně (v detailech) a pro některé způsoby využívání vyloženě rušivě nebo pomaleji. Dochází k určitému sjednocování s Androidem, asi protože uživatelé to tak chtějí - ale tím bohužel často také nevratně zaniká přímočarost, logika i elegance té původní podoby.

Osobně jedu na 10 a určitě nehodlám dál updatovat (leda s novým telefonem možná někdy) + v některých věcech dokonce s lítostí vzpomínám na iOS 9 nebo 8.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    AMSTERDAM: To ze nefunguje sw je spise vec vyrobce toho sw :(

Ale moc nechapu to urazeni :). Asi jsi konzerva, protoze nove ficury vetsinou davaji smysl a zefektivnuji praci...
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    ONDRA_99: vse po iOS 10 me esteticky urazi, system stolnich pocitacu musim udrzovat relativne starsi, protoze mi pak nastole prestava fungovat profesionalni SW, takze se z toho stava stary znamy zacarovany kruh...
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    ONDRA_99: vse po iOS 10 me esteticky urazi, system stolnich pocitacu musim udrzovat relativne starsi, protoze mi pak nastole prestava fungovat profesionalni SW, takze se z toho stava stary znamy zacarovany kruh...
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    AMSTERDAM: Pokud to resis kvůli rychlosti tak doporučuji iOS 12 pokud kvůli aplikacím, tak tam neporadím
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    AMSTERDAM: Jde to pouze naborenim systemu, cinz si zase otevres par der (takze to nechces). Btw proc potrebujes?
    CROSS
    CROSS --- ---
    AMSTERDAM: oficiálně to nejde, pokud je mi známo, apple už nepodepisuje iOS 10.
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    Potrebuju downgrade iOS z 11 zpet na 10.

Da se to vyresit oficialne v apple opravnach nebo to jde jen piratsky nejakym naborenim systemu?
    ALI
    ALI --- ---
    WOJTISHEK: a od ios12 i sdileny heslo mezi klicenkou a appkama
    E2E4
    E2E4 --- ---
    VFISA: To neni uplne presne, apple klicenka nebyla prolomena, ale umoznovala pristup bez hesla kvuli sw chybe. Tu asi pred rokem apple opravil.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    KAZATELL: Tak už jo, ale ne pokaždé občas se mi to nepodaří
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    DOOSH: Nevím proč ale mě to nefunguje musí se to někde povolit? :/ mám iOS 12
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam