• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    NELDE: iCloud for Windows - zaklikni který měsíc, rok chceš stáhnout a chvilku počkej. Na PC budeš mít fotky dřív než najdeš kabel :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    XEHUTL: Wifi, hotspot, vpn - prvni uroven nastaveni hned nahore
    Touch, invert - je v ovladacim panelu
    Speek - je tusim na nejakou zkratku.

A kdyz nic, tak staci swipnout dolu a ve spothlight si napsat par pismen a mas to na klik. I v nastaveni je fulltext.

Ale spise uvazuji, proc potrebujes tyto volby casto prenastavovat. Wifi mam nastavene, pripadne se da nastavit ze to nejak vyskakuje pokud ne. VPN si snad nezapinas a nevypinas porad dokola. Stejne tak hotspot, ktery pripadne pro sebe muzes mit zapnuty. Proste bud jsi hodne specificky nebo to pouzivas strasne blbe.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    XEHUTL: Assistive touch, Invert colors, Speak screen, Manage storage, Select Wi-Fi, VPN, Location services, Personal hotspot.. našlo by se toho ještě víc.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    AMSTERDAM: Není žádná oficiální cesta, takže downgrade ti v obchodě/servisu už nikdo neudělá.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    KOC256: Hodně chodím do Accessibility např. /něco lze různě obcházet, ale nemožnost mít někde přímý shortcut je dost frustrující.
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    koukam, ze jsem spustil diskuzi, ale muzu se prosim zeptat, 1. kam mam jit v praze s tim telefonem, aby mi provedli ten downgrade a za 2. jak to bude vypadat presne? prestane v tom telefonu neco fungovat? dekuju
    KOC256
    KOC256 --- ---
    XEHUTL: Ktere veci? Zkus kdyztak rovnou konkretne. Ja se v tom porad neumim vyznat...
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    ONDRA_99: To jsou zrovna věci které téměř nepoužívám (resp mám nastaveno a neřeším). Mám pocit- co jsem letmo koukal na 11 když se objevily preview a pak i recenze k tomu volitelnému nastavování nastavení, tak že už tam ty specifičtější/vnořené věci (které právě často lovím) stejně nebyly k dispozici.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    XEHUTL: Tak ono ty shortcuty do nastaveni sou snad z vetsiny resene tak, ze si to muzes bud dat dolu do controlpanelu, nebo se to dela force/long touchem na patricnou volbu (force/long touch na podsvetleni zobrazi volbu Night shift a True tone napriklad), takze takove ty castejsi veci udelas primo v ovladacim centru.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    NELDE: Ah tahani fotek pres kabel. Tak kdyz pouzivas oldscool technologii, tak nemuzes celat super kompatibilitu s modernim systemem. Mail si odinstalovavat kvuli nemam potrebu (a ani netusim co je ta “jina akce”). A nic ve zlem, ale problem je spis ten, ze ocekavas, ze vse bude fungovat postaru a technologie se nikam nehne, to je pak jasne ze ti nevyhovuje aktualizovat.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    XEHUTL: Teda ty widgety na prvním tabu jsem chtěl napsat, tj. aby se defaultně rovnou otevíraly při stažení (aspoň že si to pamatuje pozici při přehození na druhý tab po odemknutí).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256: Socialnost me taky sere ale zatim to proste ignoruji a hotovo :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE: Z icloudu vice fotek vyberes pres ALT (jo demence) nebo pres + co je u jednotlivych bloku.

Dalsi moznost je iCloud client ci jak se to jmenuje.

Jedina dementni hlaska je pri smazani iMessages dvojite potvrzeni, ktere tam nekdy v iOS11 pribylo.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    KOC256: Nejvíc že všeho asi custom shortcuty do nastavení, jen jeden tab spodního nastavení i s přehrávačem, widgety na druhém (def. minoritním) horním tabu, jemné hranaté oblasti/objekty namísto těch hrozných "moderních" bublin s nemožným okrajem a zbytečně velkým fontem.. Novější GUI mi ale přijde postupně horší víc a víc všude - namísto hodně textu s co nejvíce informacemi a dobře sladěným rychle dostupným ovládáním je všude znatelný narůst prázdného prostoru, neodpovídající fonty, zbytečně vícekrokové prostupy a překrývající se cesty, zbytečná orientace na sociální blbinky typu nálepky, smajlíky apod. namísto jednoduchosti a sjednocení GUI..

Mno jsem asi příliš old-school :/

A od přechodu na novější mně v tuto chvíli brání především konec kompatibility některých starších (teď už asi legacy/bez podpory) appek, které stále čas od času používám a není k nim náhrada.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ONDRA_99: Ad foťák - protože fotky beru přes kabel jako soubory (mobil není nástroj na práci s fotkami). Export souborů (možná i jednoho jednoho po druhém - nepovedlo se mi z iCloudu získat několik najednou) je zbytečný opruz. A o možnosti vypnout tento formát ve foťáku slyším poprvé. Jestli to jde, tak zvážím přechod (kvůli bezpečnostním záplatám).
    iOS 12 už je live? Mně to nabízí jen 11.
    Třeba u povolení sdílet, když zapojíš kabel, nebo ti chce vnutit nějakou akci - tohle nemá mít prioritu popředí - má to být v seznamu akcí.
    Tak ho odinstaluj a uvidíš. Při sdílení souboru ano, při jiných akcích ne - ohlásí mi to chybu, ale jinou aplikaci nenabídne.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    NELDE: Tak ono jako fotit do jpg muzes, je to v nastaveni fotaku. Ale proc, kdyz novy format je mensi a da se do jpg exportovat kdyz je to nutny.

Animace, start apek a rychlost resi velmi zasadne iOS 12. Ale mne osobne ten prechod na iOS neak znatelne zpomalujici neprisel.

Hlasky na popredi vubec netusim co tim myslis, ja nevim kdy me naposled neaka hlaska vyskocila.

A nuceny uziti Mailu teda taky nechapu, ja ted mam v Mail apce soukromej a v Outlooku mam firemni. Pri sdileni odkudkoli normalne muzu vybrat ze poslat skrz Outlook, bez problemu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ONDRA_99: Třeba hodně mi vadí opakovaná hláška na úsporu místa kompresi fotek (a uložení větších v cloudu) - když tam mám pár fotek, takže efekt téměř nulový a cloud by byl zacpaný. Fotky je jeden z důvodů proč jedu furt na verzi 10 - čekám, kdy dovolí v nastavení, že se mohou užívat jpg. Dále mi vadí animace, které zpomalují, nutnost odkliknout různé zbytečné hlášky na popředí, pomalost startu aplikací atd. Úplná debilita je nucené využití interní Mail aplikace, která může být odinstalovaná (nová funkcionalita nějaké verze) nebo nenakonfigurovaná.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    NELDE: Co napriklad? Mne osobne se iOS 11 ovlada velmi pohodlne. A zmena sama o sobe neni problem, nejsem ustrnuly, ze bych delal vse “cely zivot” stejne.
    NELDE
    NELDE --- ---
    XEHUTL: Bohužel to bych ti neradil - bezpečnostní záplaty jsou jenom na poslední verzi.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ONDRA_99: Dávají tam čím dále více "estetických" vylepšení, která ale zdržují a je otázka vkusu, jestli jsou lepší - když je člověk na něco zvyklý, tak je nechce, protože samotná změna je neefektivní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam