INSOMNIA: Mám ho od minulého týdne, původně jsem taky dost váhal jestli vzít menší nebo větší, ale nakonec z toho byl spíš díky náhodě Max.
Popravdě je to dost pádlo a fakt bych se rozhodoval hlavně podle využití - jestli třeba hodně a často voláš, tak tě ta velikost a váha bude brzo štvát. Zase na hry to musí super, ale ty nehraju :) Pak to chce velké ruky a kapsy, respektive je to lepší a mě osobně se to paradoxně drží lip jak předchozí telefon díky té šířce - mám ruky jak lopaty a nemusím ten telefon tak svirat, ale to může být silně individuální. Jinak přecházel jsem z LG G6, který mi teď zpětně přijde jako dětská hračka, přitom má jen o malinko menší displej než obyčejný X/Xs.
Co mě trochu mrzí, tak ten displej je poměrně nevyužitý - všechno je akorát větší, jinak množství informaci co se zobrazí je shodné s Xs, což mi přijde poněkud smutné, ale tady doufám v nějaké vylepšení časem skrz aktualizace. Každopádně kouká se na to porádně, já osobně jsem spokojený, tak nějak celkově - po třech letech s Androidem jsem zpět na iOS a je super, jak všechno funguje, jak je ten telefon i samotný systém hezký, jaký z toho mám pocit. Ale obecně jestli člověk nemá speciální důvod(y) proč jít do Maxe, tak bych asi doporučoval spíš menší Xs, který je přece jen poměrně výrazně kompaktnější a přitom v ničem nezaostává.