• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    ONDRA_99: : LSA .. to je takový Blesk ..
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    7FLAMES: LSA bych vubec nebral jako bernou minci cehokoli. Co je info od lidi z bank, tak se Apple Pay odlozil (puvodne mel byt jeste letos), ale ted to zklouzlo na pristi rok. Tady mas kvalitnejsi clanek:

https://www.czechcrunch.cz/...orazi-v-unoru-2019-banky-jsou-pripraveny-a-cekaji-na-zelenou-od-applu/
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    CROSS: jojo, kalendar a mail me taky stve, kdyby to aspon dalo na vyber pri kliku :/

pouzivam opera touch, nevim jak je to mozny, ale prijde mi to vyrazne rychlejsi nez safari, a hlavne v safari se mi nevim proc stava, ze obcas vyjede default klavesnice misto swipe (a ne, neni to pri zadavani hesla) + to ma rozumnej sync s PC bez nutnosti se nekam prihlasovat a ukladat do cloudu...
    CROSS
    CROSS --- ---
    HOLAKAC: ad MS a prohlížeče, k tomu ho komise taky donutila, ale cestičku prošlapal spor o media player (o něm už asi nedělal MS takový cavyky).

Každopádně i když mně osobně Safari zcela stačí a systémová integrace mi připadá naopak skvělá (optimalizovaná spotřeba a podobně), je to určitě obecnej problém výchozích aplikací v iOS -- třeba bych chtěl jinej defaultní kalendář, mailovej klient nebo foťák, který se volaj systémovejma prvkama (z control centra nebo kliknutím na datum nebo mejlovou adresu v textu).

(Jinak řečeno obecně to pokládám za validní poždavek, ale nečekám, že to někdy Apple změní.)
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    PIFKO: to menu co se vysune sdola, jsou tam 4 customizovatelny ikonky, a pak sada nastaveni, ktera je "pevna" - air mode, wifi, bt, data, player, hlasitost, jas atd..pulku nepouzivam a rad bych to nahradil jinyma vecma, kvuli kterym musis nekam do hlubin nastaveni. Popr. je to idealni misto pro prepinani zminenych profilu.

CROSS: aha ja myslel ze platil za default IE a musel tam doplnit tu moznost vyberu prohlizece - http://europa.eu/rapid/press-release_IP-13-196_en.htm, ale to je asi fuk, v iOS to zmenit nejde (?), debata okolo je OT :)
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    7FLAMES: Kéžby..)
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    HOLAKAC: Ten quick access myslis jako 3d touch a menu, ktere vyjede?
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    Žeby...
    Apple Pay dorazí do České republiky už s iOS 12.1 – Letem světem Applem
    https://www.letemsvetemapplem.eu/2018/10/17/apple-pay-dorazi-do-ceske-republiky-uz-s-ios-12-1/
    CROSS
    CROSS --- ---
    HOLAKAC: MS platil pokutu za integraci Media Playeru a Google nutil Chrome a vyhledávání výrobcům HW. Velkou roli taky hraje podíl na trhu... a jakej podíl na trhu má iOS? Jistě ne dominantní. ;-] (Co já vim, 15%?)

PIFKO: rozhodně co píše DAVVID, obecně správa fotek na iOS mi přijde hodně slabá, což je dost kontrastní k tomu, jak moc Apple tlačí iPhone jako foťák.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    PIFKO: moznost vice ikon ve spodni liste!
    - jednodussi nastaveni vlastnich melodii/vyzvaneni a profilu obecne (androidi llama je dokonalost)
    - moznost upravit si dle libosti quick access menu
    - moznost nastavit si jinej default browser (tohle je vubec zajimavy, M$ za to platil pokutu, gugl snad taky a v iOs to snad ani nejde zmenit ?)
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    PIFKO: vyzkoušej nějakou jinou, třeba ten Swiftkey. Uvidíš co je to za rozdíl, když autocomplete funguje a klávesnice sama navrhuje příští slovo a třeba v 70% případu se skutečně trefí. Nebo fakt, ze podporuje dva jazyky najednou, takže mi to nezavrhují (autocorrect mi to dvakrát změnil ze slova nenavrhuje) blbosti když v českém textu chci napsat třeba autocomplete. Nad chybějící tečkou a čárkou na primární obrazovce klávesnice stále skřípu zuby, tečka jde udělat mezeru kemp (tady autocorrect nahradil slovo mezernikem napsané bez dlouhého í tím co vidíte), čárku musí člověk vždy přes sekundární obrazovku...

Napsáno z testovacích důvodu na Apple keyboard (TM)
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    PIFKO: Mě celou dobu neuvěřitelně vadí že všechny obrázky se hází do jedné složky a nepřišel jsem na jednoduchej způsob jak odfiltrovat třeba fotky pořízené fotakem a obrázky co sem stáhnul z netu. Jde maximálně zobrazit jen fotky z fotaku přes places. Nebo si vyfiktrivat screenshoty/gify ale ne stažené fotky. Přijde mi ze to děla strasnej bordel v camera rollu.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    PIFKO: osobně tedy řešení ztlumení zvuků pomocí fyzického přepínače kvituji s povděkem — dá se snadno ovládat i rukou v kapse, což je praktické, když si člověk až během jednání / koncertu / … uvědomí, že si zvuky vypnout zapomněl :) A ne vždy je zrovna společenské vytáhnout mobil a začít tam cosi lovit v nastavení.
    DOOSH
    DOOSH --- ---
    TLUSTEI: Gradující budík umí budík ve večerce...
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    Diky vsem za podnety, poslu to dal... jeste teda reakce jednotlive:
    NELDE: Tech rozdilu jsem si nevsim, pac jsem Androidu vzdalen na hony... Ale co me treba udivilo, proc maji aplikace jako Whatsapp, nebo jine podobne pri instalaci treba 150MB... co tam ty data zabira.. kdyz to vlastne naroste az pri pouzivani, kdyz clovek uklada obrazky a videa... (koukam, ze jste tu debatu pak rozvedli..)
    SWALLOW2: A opravdu to nejde? Klidne to napisu, jen bych chtel mit overene, ze zadame neco, co 100pro neni mozne, abych pak nevypadal jen jako tulas, co nekde neco prehlidl.. :)
    PAYAXY: ad klavesnice - mohl bys trosku rozvest? (ja s ni nejak problem nemam, ale uvitam, pokud muze fungovat lepe).
    TLUSTEI: Ty vyzvaneci profily - to myslis aby to bylo rovnou v control centru? To by asi bylo fajn.. Stejne vlastne nechapu, ze se Apple porad drzi toho fyzickeho tlacitka na ztlumeni zvuku. Home button je odstranen a mutovaci tlacitko stale na svem miste. Misto nej by to prave ta jedna polozka v nastavovacim menu vyresila a v control centru by to mohlo mit prave ty 3-4 verze o kterych pises.. Budik taky fajn idea.
    KAZATELL: good point..
    BOD1E: takhle podle tebe ale "klamou" vsichni vyrobci..)

Za me jsem zatim prisel na toto:
    1 - porovnavani porizenych obrazku najednou. Je to uz v nekolika aplikacich (Lightroom,Compressor atd), kde si clovek muze vybrat dve fota a posuvnym sliderem si rychle prejizdet a videt rozdil mezi obrazky. Kdyz clovek potrebuje vyselektovat z 10 obrazku 2, tak by to imho pomohlo a urychlilo prave ten vyber.
    2- obcas by se mi hodilo nejake rychle prepinani pro nastaveni delky, jak dlouho je displej rozsvicen. Bezne to mam na 30 sekund, kvuli setreni baterky, ale jsou pak momenty, kdy treba ctu nejaky navod a potrebuji aby to svitilo tak 3-4 minuty. A jezdit kvuli tomu hluboko do nastaveni je taky trochu opruz. Kdyby tohle slo vyresit pomoci Shortcuts, tak by to bylo cajk, ale co jsem zkousel, tak nejde...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BOD1E:
    blbost...
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    PIFKO: No tak já bych jim vzkázal ať přestanou klamat zákazníky a na modelu třeba s 32GB storage, ať je dostupných 32GB pro uživatelská data a ne 32GB mínus instalace iOS
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    TLUSTEI: Jo profily mi taky chybí, zvlášť ty z Blackberry kde se telefon při plánované schůzce v kalendáři automaticky přepl do režimu schůzka
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    ONDRA_99: Hele já ti nevim, zkušenost s Apple mi říká "don't fix it if it ain't broken", takže zůstanu u ověřeného a fungujícího. Již jsem v minulosti litoval.
    KOC256: Dobře ti tak. Já bych profily ocenil neb jsem je hojně používal. Stejně tak by mi u budíku stačilo docela jednoduchý tlačítečko "gradual".
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TLUSTEI:
    profily jsem pouzival na nokii ale stylem, ze jsem jeden zapnul a ten mi tam vydrzel treba 3 tydny. Takze pro me idelani stav jak to ma iPhone... :)

Budik pouzivam Sleep Cycle a ten toto pozvolné probouzení má... + statistiky spánku atd...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam