• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    Diky vsem za podnety, poslu to dal... jeste teda reakce jednotlive:
    NELDE: Tech rozdilu jsem si nevsim, pac jsem Androidu vzdalen na hony... Ale co me treba udivilo, proc maji aplikace jako Whatsapp, nebo jine podobne pri instalaci treba 150MB... co tam ty data zabira.. kdyz to vlastne naroste az pri pouzivani, kdyz clovek uklada obrazky a videa... (koukam, ze jste tu debatu pak rozvedli..)
    SWALLOW2: A opravdu to nejde? Klidne to napisu, jen bych chtel mit overene, ze zadame neco, co 100pro neni mozne, abych pak nevypadal jen jako tulas, co nekde neco prehlidl.. :)
    PAYAXY: ad klavesnice - mohl bys trosku rozvest? (ja s ni nejak problem nemam, ale uvitam, pokud muze fungovat lepe).
    TLUSTEI: Ty vyzvaneci profily - to myslis aby to bylo rovnou v control centru? To by asi bylo fajn.. Stejne vlastne nechapu, ze se Apple porad drzi toho fyzickeho tlacitka na ztlumeni zvuku. Home button je odstranen a mutovaci tlacitko stale na svem miste. Misto nej by to prave ta jedna polozka v nastavovacim menu vyresila a v control centru by to mohlo mit prave ty 3-4 verze o kterych pises.. Budik taky fajn idea.
    KAZATELL: good point..
    BOD1E: takhle podle tebe ale "klamou" vsichni vyrobci..)

Za me jsem zatim prisel na toto:
    1 - porovnavani porizenych obrazku najednou. Je to uz v nekolika aplikacich (Lightroom,Compressor atd), kde si clovek muze vybrat dve fota a posuvnym sliderem si rychle prejizdet a videt rozdil mezi obrazky. Kdyz clovek potrebuje vyselektovat z 10 obrazku 2, tak by to imho pomohlo a urychlilo prave ten vyber.
    2- obcas by se mi hodilo nejake rychle prepinani pro nastaveni delky, jak dlouho je displej rozsvicen. Bezne to mam na 30 sekund, kvuli setreni baterky, ale jsou pak momenty, kdy treba ctu nejaky navod a potrebuji aby to svitilo tak 3-4 minuty. A jezdit kvuli tomu hluboko do nastaveni je taky trochu opruz. Kdyby tohle slo vyresit pomoci Shortcuts, tak by to bylo cajk, ale co jsem zkousel, tak nejde...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BOD1E:
    blbost...
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    PIFKO: No tak já bych jim vzkázal ať přestanou klamat zákazníky a na modelu třeba s 32GB storage, ať je dostupných 32GB pro uživatelská data a ne 32GB mínus instalace iOS
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    TLUSTEI: Jo profily mi taky chybí, zvlášť ty z Blackberry kde se telefon při plánované schůzce v kalendáři automaticky přepl do režimu schůzka
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    ONDRA_99: Hele já ti nevim, zkušenost s Apple mi říká "don't fix it if it ain't broken", takže zůstanu u ověřeného a fungujícího. Již jsem v minulosti litoval.
    KOC256: Dobře ti tak. Já bych profily ocenil neb jsem je hojně používal. Stejně tak by mi u budíku stačilo docela jednoduchý tlačítečko "gradual".
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TLUSTEI:
    profily jsem pouzival na nokii ale stylem, ze jsem jeden zapnul a ten mi tam vydrzel treba 3 tydny. Takze pro me idelani stav jak to ma iPhone... :)

Budik pouzivam Sleep Cycle a ten toto pozvolné probouzení má... + statistiky spánku atd...
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    TLUSTEI: Si never, ale iOS 12 je rychlejsi. Cim starsi zarizeni, tim vyraznejsi rozdil.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    PIFKO: Líbilo by se mi mít možnost volby několika nastavitelných vyzváněcích profilů. Bez zvuku, venku - hlasitě, doma - jen tak zlehka, jenom vibrace... Tahle možnost mi v ios po přechodu z androidu vyloženě chybí.
    Jo a taky možnost nastavit pozvolna gradující zvuk budíku. Nerad vstávám šokem, ale ve výsledku potřebuju budík slyšet... V ios musím volit mezi "snad mě to ráno probudí" a "snad nedostanu infarkt".
    PELDA: Nevěřím. :) Ne, update se nekoná, děkuji. Raději knihu.
    NYX
    NYX --- ---
    NELDE: Treba tady si dal nekdo praci s FB

Analysis of the Facebook.app for iOS [v. 87.0]
    https://blog.timac.org/2017/0410-analysis-of-the-facebook-app-for-ios-v-87-0/

Predpokladam, ze jinde to bude podobne
    NELDE
    NELDE --- ---
    NYX: Proč ale potom jsou tak velké jak instalační, tak provozní soubory?
    NYX
    NYX --- ---
    NELDE: Mam pocit, ze to uz davno neplati a po submitnuti aplikace se nageneruji verze pro jednotliva zarizeni obsahujici jen ty spravne verze vseho (kdyztak googli app thinning). Takze bych hledal pricinu spis jinde.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ONDRA_99: To je tedy pěkně neefektivní. Mělo to smysl, když byly první dva iphony. Sice nemusím být online při instalaci, ale musím být mnohem déle online při stahování (tedy se to mění v nevýhodu). Jenže to vysvětluje velikost při stahování, nikoli velikost při uložení. Jinak by mě zajímalo, proč to nedělají jako vektory - při instalaci by si ty obrázky pro daný model vygenerovali.

KOC256: Většina prostoru na mém iPhonu zabírají aplikace. A jestli tam máš 10G nebo 2G je pak docela rozdíl.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    PIFKO: inteligentnejsi klavesnice, Apple default je v porovnani treba s Swiftkey naprosto zoufaly, zvlast v cestine
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    PIFKO: Tak ja bych rad si vybral kvalitu filmu ktery si stahnu ze sve itunes knihovny do zarizeni. 4k film ma smysl stahnout max do velkeho Pro Ipadu, jinak je to plytvani mistem. Diky :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    a nikoho to nezajímá :)

Určitě si nekupuji iPhone nadoraz s místem...
    NELDE
    NELDE --- ---
    PIFKO: Možná to není úplně na tvůrce iOSu, ale proč zabírají aplikace pro iOS mnohem více místa než ty stejné pro Android? Jak při stahování, tak při uložení? Vidím dva možné důvody (komprimace dat nebo opakované stahování knihoven), ale oba by měly být řešitelné.
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    Kdyz uz je tady debata o iOS, mam v planu napsat nejaky prinosny podnety znamemu, co od lonska maka primo v Apple v Cupertinu v oddeleni, ktere s iOS i MacOS primo spolupracuje. On teda poznamenal, ze to preda dal, ale ze nic neslibuje, ja si jen rikam, ze to mozna bude prece jen lepsi, nez to psat jako jednotlive body do ofiko Apple fora a cekat, ze si to nekdo precte a bude se tomu venovat.. Nektere veci mi jsou zahadou i po x letech pouzivani iPhone.. Jako porad vlastne nechapu, proc nejde prepinat nastaveni kvality nahravani videa primo v aplikaci fotaku.. Proc to clovek musi lovit nekde v settings telefonu.. (ale vzhledem k tomu, ze to tak Apple nechal nekolik let, maji k tomu urcite setsakra vazny duvod, takze tohle se asi nezmeni..)

Nicmene, pokud byste nekdo mel neco prinosneho, co by mohlo "teoreticky" zlepsit funkcnost v iOS, nebo nejakou vychytavku pro efektivnejsi praci atd.. klidne to tady napiste a ja to pak muzu preposlat dal..
    PELDA
    PELDA --- ---
    TLUSTEI: a jinak na SE zrovna je lepsi iOS 12
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TLUSTEI:
    s každou novinkou bude někdo remcat a ti co neremcají tak nepíšou oslavné ódy na dokonalost. prostě jen mlčí. Takže stížnosti vždy převládají...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam