• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KIA
    KIA --- ---
    XEHUTL: Zkusím se podívat, večer budu mít ten telefon v rukách. Ona se v tom telefonu moc v nastavení nehraboší. To by musela být náhoda, že by něco zapla. Je to takový ten typ - fotka, FB, volání, whatsapp a instagram.

Má vyplou i aktualizaci aplikací po LTE. Fotky mě nenapadly, to by třeba mohlo být.. :) Díky
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    KIA: A není to spíš naopak, tj. že někdo u fotek zapnul komprimaci, takže se jejich obsah brutálně zredukoval jen na náhledy a když to ten dotyčný zjistil tak tu komprimaci zase zrušil? Onehdá jsem řešil něco podobného na předchozím 5S nad cca 10G fotek, ale nenechával jsem to tahat po LTE, jenom na WiFi bez FUP/limitu na data. I tak trvalo pár dní..
    A byl to samozřejmě jen download, žádný upload.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KIA: Komprimace ano, ale ne nutně nahrání na cloud. Jak má rychlou tu wifi?
    KIA: To je divný. Ale to jsou snad koupené a nenainstalované, to by nemělo mít efekt. Jedině, kdyby to bylo dlouhou dobu neaktualizované, pak s novou verzí se mohla zapnout automatická aktualizace všeho - některé aplikace mají 200-300MB
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    Povedlo se někomu přidat do Curve kartu od KB nebo dokonce Raiffky?
    KIA
    KIA --- ---
    NELDE: Díky za tip. Má 32 GB iphone, z půlky prázdný, fotek může být odhadem asi 5-6 GB, řekla bych. Kouknu se, ale i tak už by měla být komprimace snad za 9 dní hotová ne ? :/
    KIA
    KIA --- ---
    KIA: A to ještě nepodotýkám, že se jí u aplikací ukázalo - u skoro všech ikon - ikona mráčku, že aplikace není stažena v telefonu. To jsem taky jinde neviděla
    NELDE
    NELDE --- ---
    KIA: Nemá tam třeba hodně fotek/videí? Že by iP začal překomprimovat fotky a tedy aktualizoval hodně dat v iCloudu?
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    DAVYKING_CZ: jj, ja si Revolut zalozil puvodne kvuli tomu, ze slibovali drivejsi spusteni Apple Pay nez se predpokladalo u nas v CR :) Ted to vypada se spustenim presne naopak :D

Ja jsem s Curve jeste nevybiral, protoze nosim debetku jako zalozni kartu a jako kartu na vybery, tak nevim. Naposledy jsem s Curve platil na Amazonu, abych si vyzkousel ten stredovej kurz.
    KIA
    KIA --- ---
    Hezké dopoledne,

prosím, nenapadá vás někoho, co by mohlo dělat problém s konstantním downloadem?

Sousedčin Iphone 5s, aktualizovaný 13.10. na 12.0.1, cca někdy v té době kolem toho začal stahovat data - nevíme přesně kdy, protože jak je celou dobu doma na wifi, tak problém byl zjištěn až ve chvíli co dům opustila - průměrně se samovolně stahne 1GB za den. Zjištěno tak, že operátor zaslal sms, že jsou data vyčerpána 3 dny od obnovy dat. Operátor sdělil akorát, že se 15.10. v 13:47 zapnula nějaká aplikace a že stahuje (?).

Statistiky mobilních dat nikdy nezresetované, nicméně i přes x leté používání tam nebylo nic, co by ukázalo, že se tam vyčerpalo 3 GB na datech - pouze FB a Instagram měl větší download než 3 GB a to od 1/2016.

Po resetu statistik nic není opět vidět, nicméně aplikace na kontrolu průtoku dat zaznamenala, že na wifi to taky lítá cca 900MB za den.

Zkoušela jsem i restart s hlavním a bočním tlačítkem. Zkoušela jsem odinstalovat poslední aktualizované aplikace před tím, než problém nastal - nepomohlo, stahuje to vesele dál.
    To samé, že ani nic zvláštního nevidím v lozích v Analýze.

Prosím, nemáte někdo tip, co zkusit dalšího, nebo nějakou detailnější aplikaci pro zjištění co se stahuje i přes wifi ? Cellular data už jsou na tenhle měsíc vyčerpány, takže tam nic nezkusím.

Díky a pardon za sloh :)
    DAVYKING_CZ
    DAVYKING_CZ --- ---
    INSOMNIA: I přes výhodný středový kurz, asi stejně vše zruším příchodem Apple Pay.

Jo a zajímavost. Prý se banky začali ohrazovat proti Curve, Revolut a podobným a při výběru z bankomatu začali dávat vysoké poplatky kartám nevydaným v ČR. Údajně Moneta 150 Kč
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    FRANCIMOUR: Ted uz v podstate Revolut nenabizi zadnou velkou vyhodu oproti Curve. Revolut muze byt super, pokud vyuzijes treba jako DAVYKING_CZ: nebo treba jako platebni kartu pro deti, kterym tam muzes posilat kapesny.

Hlavni nevyhody (pro me osobne) Revolutu vidim v tom, ze se na ni musi nabijet penize, oproti Curve, ktera je primo propojena s tvyma kartama. Obecne nerad nekam nahravam penize, ktere mi tam pak lezi. Curve ma skvelou funkci Go Back in Time, ktera umozni do 14 dni presunout platbu z jedne karty na druhou.

Problem u Revolutu je tam, kde potrebujes blokovat castku na karte, jako jsou hotely nebo samoobsluzne tankovaci stanice.

Stredovej kurz umi Revolut i Curve, takze tim hlavni vyhoda Revolutu skoncila.

Pro nekoho muze byt vyhoda u Revolutu, ze umi nektere kryptomeny, pojisteni zarizeni (napr. iPhone) a dalsi sluzby chysta, ikdyz jsou zatim v nedohlednu.
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    DAVYKING_CZ: to vyresi nejakym updatem. Platit porad muzes, ne? Jinak muzes pouzit Go Back in Time.
    DAVYKING_CZ
    DAVYKING_CZ --- ---
    INSOMNIA: Jinak ale Revolut jsme začali používat na přeposílání peněz mezi sebou. Plno kluků to má, tak je to pro nás taková peněženka. Jdeme na oběd s kolegou a zaplatí jeden, druhy mu to pak hned přepošle apod.
    DAVYKING_CZ
    DAVYKING_CZ --- ---
    INSOMNIA: Průšvih vidím v tom, že se mi nejde potom přihlásit.
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    DAVYKING_CZ: me se ted Curve taky porad odhlasuje

DAVYKING_CZ: Curve uz ma od minuleho tydne taky stredovej kurz pro vice jak 150 zemi, takze tim v podstate odpada potreba mit Revolut.
    DAVYKING_CZ
    DAVYKING_CZ --- ---
    FRANCIMOUR: Jsou to úplně jiné služby. Curve ti sbírá bonusy od partnerů formou vracení části peněz. Ty si při placení výběrem v app zvolíš kterou kartou zaplatíš. Do Curve nemusíš dávat peníze. Přes Curve to jenom projede.

Revolut je nejlepší do zahraničí. Má výhodný kurzy. Tady musíš Revolut nabít.
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    DAVYKING_CZ: A nejaky zasadni rozdil mezi Curve a Revolut?
    DAVYKING_CZ
    DAVYKING_CZ --- ---
    FRANCIMOUR: Mám Curve od minulého týdne zatím mě blbne appka, která se pořád odhlašuje. Ještě používám Revolut...
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Zmizela mi na i6 ikonka bluetooth a nedari se mi ji vratit zpet. Reset a nejsem viditelny ani pro okoli v ramci Airdrop. Nicmene treba k bluetooth v aute se normalne pripojim. Nekdo podobna zkusenost?
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    FRANCIMOUR: Pouzivam Curve a Revolut, kdyby te neco zajimalo, tak se ptej. Richiee nepotrebuju, protoze nemam potrebu vicero bankovnich uctu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FRANCIMOUR:
    no to chapu, ale je to na dva kliky a tak nejak prehled mam...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam