• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    MUXX
    MUXX --- ---
    BOD1E: mam stejne podobe stary dite a je spokojeny s 9.7", spis by chtela vetsi. Rozhodne zadny overkill. Akorat je potreba poradny obal - neco jako toto: https://www.aliexpress.com/...2017-hand-held-Shock-Proof-EVA-full-body-cover-Handle/32820047882.html
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    FARFELOO: Je mu 6 let
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    BOD1E: Kolik je synovi a proč je 9.5 palců overkill? Podpora tužky je podle mě pro děcka školního věku super...
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    SWALLOW2: Mne se xs líbí take víc, je praktičtější, menší, a říkáš ze baterie je ok? Co jsem četl tak u xr má baterie o moc větší vydrž a já dávám telefonu vážně celkem zahul
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    Prodává se ještě někde iPad mini 4 s menším storage než 128GB? Chci ho pro mladýho k vánocům a 128GB je pro něj overkill. Navíc cenově mnohem lépe vychází letošní iPad ale ten se vyrábí jen s 9,7 palcovým displejem, což je pro syna zase overkill. A má vůbec smysl shánět se po tabletu s čipem A8?
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    ASAFA: Na XS jsem přešel z SE, tvrdil jsem že nic jiného než SE nechci ale stalo se. A jsem nadsenej jak malej kluk, v jedné ruce se ještě drzi dobře, celodenní pracovní užití vydrží ... přestože jsem.nemel pocit že SE nestíhá, tak tohle je nějak hladší, rychlejší. Na face id a gesta místo buttonu jsem si zvykl dřív než brzo a jak říkám jsem nadšen.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    pockam na povanocni vyprodeje...jestli zlevni X treba na 22k tak asi pujdu do nej...mozna nekde pujdou vychytat splatky bez uroku.

Oproti Xr je mensi, lehci, opticky zoom, atd. viz

iPhone – Srovnání modelů – Apple (CZ)
    https://www.apple.com/cz/iphone/compare/
    PSYKUK
    PSYKUK --- ---
    ASAFA: mne jde i o cenu, takze spis xr ;)
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    PSYKUK: Asi mas pravdu. A teď mi jde o to či xr nebo xs. Hlavně o co mi jde je baterka. Telefon ve všední dny v práci jede neustále a nabíjení me ničí, čili xr by bylo lepší. Zároveň ale mám rad velikost ip7. Nic většího bych nechtěl, čili to vychází na xs. Takže sem v řiti.
    PSYKUK
    PSYKUK --- ---
    ASAFA: tak to ja resim jen xs vs xr
    kupovat rok starej model nema smysl
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    BOXY: Rozumím. Jediné co me odrazuje je větší display, ale baterie je pro me top. Snažím se přijít na rozdíly zda koupit x/xs/xr a neumím se rozhoupat
    BOXY
    BOXY --- ---
    ASAFA: No, já prodal rok a něco starou 7 32GB za 8tis, ale bylo to známýmu, myslím, že by šlo za víc, kdybych chtěl. U tvé 7 256 GB určitě záleží na stáří a stavu, ale myslím, že 10k by neměl být problém.

Co se týče dilematu X vs. Xr., tak je to fakt asi o osobních preferencích. Já chtěl nový telefon, plus pro mě byl nový procesor, focení za horších světelných podmínek, výdrž baterie (kde hodně dělá display, který je u Xr sice LCD, ale navypadá vůbec zle, je větší a má menší spotřebu) a nakonec i cena, která pořád byla o nějakou tisícovku míň, než u rok staré prémiovky. Taky jsem koukal na crash testy a podle všeho by Xr mělo vydržet víc, než X, pokud se tomu dá věřit.
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    Taky jsem slyšel ze lepší X než xr/xs... sám popravdě nevim...
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    BOXY: Take o tom přemýšlím, za kolik se dá prodat 7, 256gb?
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    PIFKO: Pokud to odnesla další komponenty, tak už nemá moc cenu servis. Pokud neměla nějakou větší velikost tak prodat na díly (v případě vytopení to nebude ani litr) a koupit bazarovej. Možná na tom pár stovek ušetří než kdyby platila opravu
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    PIFKO: V první radě bych zkusil jen baterku. Jinak rýže je blud, relativně slušně se dá zachránit telefon silicagelem, ale to už je teď jedno.
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    a ted z jineho soudku: kamaradka utopila SE, klasika - spadlo do wc, ihned vyndala, dala pak do ryze. Ale (prekvapive..:) nefunguje. Takze se chci zeptat, jestli zde nekdo neni, komu se to stalo a kolik pripadne stala oprava. Popripade jestli tady neni nekdo, kdo by to opravil a kolik by to kostlo.. (jen priblizne, vim, ze to musi projit diagnostikou)

BOXY
    BOXY --- ---
    PSYKUK:
    PUEBLO: Jo, je to hodně individuální. Já Xr mám a jsem hodně spokojenej. Předtím 6s plus a 7. Je to menší, než dřívější pluskové verze. Ale samozřejmě větší a těžší než non-plus a X. Vydrží to snad tři dny na jedno nabití (večer při normálním používání cca 65-70 %). Fotí naprosto skvěle, pokud oželíš zoom. Za horších světelných podmínek v portrétním režimu i líp než X a Xs. Portrétní režim ale jen na lidi, ne ostatní objekty (ale možná se to vychytá softwarově v budoucnu). Velikost displaye je super, ale zvládl bych i velikost, co má X(s), menší už bych nechtěl. 3D touch zamrzí, ale zvyknout se dá a myslím, že to v budoucnu vyřeší větší podporou haptic touch (dlouhý stisk). Takže pro mě osobně dobrá volba. Cena Xs je už pro mě moc přestřelená. Xr taky není úplně levnej, ale když jsem střelil 7 a doplatil rozdíl, dalo se to.
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    PUEBLO: Me kazdopadne prijde Xr uz velky.. Ja nikdy nebyl fanda Plusek.. tohle je skoro tak velky..
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    PUEBLO: diteti bych koupil 4s a nechal si 6s a uzil si pak tyden nekde s rodinkou..)
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    Mám 6s který asi predam dítěti a váhám :) neutracet a koupit 8cku nebo Xr? Xs a X jsou už za dost peněz na to ze iPhone používám hlavně k telefonování, vyřizování mailu a foceni :) dilema :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam