• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Nesetkal jste se nekdo prosim s tim, ze vam iphone neukazuje zmeskane hovory?
    - neukaze na lock screenu
    - neukaze ani u "zelene ikony telefonu"

Teprve potom co otevru "zelene tlacitko telefonu" tak to ukazuje zmeskane hovory.
    Stava se mi to celkem casto a zacinam z toho byt celkem na prasky :)
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    HOLAKAC: proc ma extra burty? protoze te tlaci do koupe jeho prislusenstvi.

btw, delaj se adaptery, ale nevim jak moc fungujou

https://www.aliexpress.com/...6-3&algo_pvid=1e53ee3f-4054-4b0c-83f1-c368942082c6&transAbTest=ae803_3
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    HAVANA: jj a s tím jsem měl problém, na (českej) eshopech to nepoznáš, resp. nenašel jsem žádné označení které odliší "apple" 3.5 jack...nakonec jsem objednal "origo" z nějakýho cz eshopu za sranda 155,-, tak uvidíme.

Jinak jsem to trochu guglil protože nechápu, proč u takový blbosti jako je obyčejnej 3.5jack má apple nějaký extra buřty, a dohledal jsem toto:

Can I use non-apple headphones with an iPhone? - Ask Different
    https://apple.stackexchange.com/...tions/135967/can-i-use-non-apple-headphones-with-an-iphone/135972

Here is the visual comparison of Apple TRRS plug and a standard TRS plug.

On the top you can see a 4-pin headset connector. A headset connector needs to be using the same TRRS standard, or it will not function properly if at all.

On the bottom you can see a 3-pin headphone connector. Any headphone connector will work fine.

Standard 3.5mm jack stereo headphones have a 3-conductor configuration of TRS (Tip, Ring, Sleeve). The pinout for these connectiors is: Left Audio, Right Audio, Ground. Connectors for headphones with a mic have an additional ring which results in a 4-conductor TRRS configuration (Tip, Ring, Ring, Sleeve).

There have been different TRRS standards:

The original OMTP configuration, which was created by Nokia and has a pinout of Left Audio, Right Audio, Mic, Ground.
    AHJ (American Headset Jack) with a pinout of Left Audio, Right Audio, Ground, Mic.
    CTIA, named after The Wireless Association, which replaced AHJ and has the same pinout. CTIA jacks have improved compatibility to support not only AHJ but also OMTP. CTIA is by default required for Android device manufacturers.

Wikipedia has a short overview for which device uses which standard.

At last a few points to note:

Plugging an OMTP headset into an AHJ jack, and vice versa, will result in the audio-out being inaudible or very quiet. Converters to switch between the two types of headsets are readily available, but do add extra bulk, and may not work reliably with remote control functionality.
    Apple uses a CTIA/AHJ connector arrangement, but uses a non-standard microphone and volume control signaling method. Simple commands like Play/Pause and Skip however should work across modern mobile devices.

Tohle prostě nepochopím, proč se nedržet zajetýho standardu :/
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    Já taky dnes obdržel X a teď super ale při nahrání zálohy z iCloud se mi při bootu seknul a reset přes iTunes asi 5x selhal...tak jsem vypnul komp a kabel strčil do jiného USB portu v PC a uffff zafungovalo :))
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SZANDA: Dej tomu tak dva dny. Co se týče nabíjení tak tohle je běžný způsob. Do cca 80 % relativně rychle, pak pomalu. Jinak ta baterka shoří nebo aspoň brzy zemře.
    SZANDA
    SZANDA --- ---
    Tak jsem vyměnil sedmičku za X a na jednu stranu jsem velmi spokojený, na druhou stranu je mě divné, že se telefon při běžné práci hrozně zahřívá v oblasti MB pod foťákem a to tak, že v jednom místě téměř pálí a také se od 75% baterie a výše nabíjí hrozně pomalu cca 5% za 30 minut. Je to tím, že jsem teprve odpoledne dělal restore z icloudu a on pořád indexuje, nebo to mám jít zítra raději vyměnit?
    BOXY
    BOXY --- ---
    GIINGGER: Mám to nastavený prakticky stejně jako Pueblo - Messenger app (která je opravdu oproti FB se spotřebou v pohodě) s notifikacemi a Friendly (na Facebook, Instagram, příp. Twitter), kde mám notifikace vypnuté a lezu, když mám chuť a čas.

Jinak jsem dřív celkem dost hledal nějaký agregátor messaging apps (protože ještě Telegram a WhatsApp) a co vím, tak není.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    HOLAKAC: Na poslech všechny, mikrofon pojede jen u těch s apple Jackem. Nejlepší asi bude použit Google na ten kterej konkrétní typ
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    Po updatu na nejnovější iOS se mi při otevření safari a kliknutí na adresní řádek nezobrazí nejčastěji otevírané stránky (takový ty ikony). Jen klávesnice.

Je to bug, nebo feature?
    GEGI
    GEGI --- ---
    HOLAKAC: jasny, ja s tim zas netelefonuju (bezne, kdyz je to treba, tak to samozrejme jde), takze jen pridavam tu zkusenost, ze mi tyhle sluchatka fungujou fakt dobre jak s minulym telefonem 5s, tak aktualne s novym se bez sumu, posloucham i podcasty, takze ne jen rachot. Nezkousela jsem jiny, takze nevim nakolik je to bezna zalezitost.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    GEGI: díky za tip, ale já to mám primárně na telefonování, nejsem audiofil, a proto mi přijdou pecky/špunty za 2k zbytečný luxus. Šlo mi spíš o to, jestli nějak poznám, který sluchátka s mikrofonem budou fungovat s SE.
    GIINGGER
    GIINGGER --- ---
    ONDRA_99: No to je sice hezky, ale neprisla jsem si pro radu do zivota :) samozrejme bych to taky rada nekdy uplne vypla, ale casti moji prace je ze jsem operativne k zastizeni, takze bohuzel. Proto hledam neco, co aspon sezere co nejmin baterky.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JYRKA:
    Nestaci vypnout pozornost?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Mimochoden, rozpoznani obliceje funguje hur, pokud silhate.
    Postaci privrit silhajici oko a zlepsi se :)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    GIINGGER: Jak rikam, naucit se, ze urgentni je jen, kdyz nekdo zvedne telefon a aktivne mne vola, ostatni si pockaji, je osvobozujici. Daji se na to, ze na mail/zpravu nereaguju okamzite, lidi naucit (a to i nadrizeni a majitele firmy). Ale samozrejmne rict si "nejde to, musim na tom bejt zavisly" je jednoduzsi, ale stoji to osobne za hovno.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    GIINGGER: Ve srovnání s FB appkou Messenger žere hrozne málo(vypnul jsem mu aktualizaci na pozadí)

GIINGGER
    GIINGGER --- ---
    PUEBLO: Aha, ja myslela ze mas nejakou nahrazku prave :) Messenger ale prece na pozadi pracuje i kdyz ma clovek vypnuty background refresh - proto se ho koneckoncu chci zbavit, viz https://www.lifewire.com/how-facebook-messenger-apps-drains-battery-3880043
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    GIINGGER: Heh :-) mno Messenger přeci :)

‎Messenger v App Storu
    https://itunes.apple.com/cz/app/messenger/id454638411?l=cs&mt=8
    GIINGGER
    GIINGGER --- ---
    PUEBLO: Co to je za appku prosim?

ONDRA_99: No jo, jenze ja bohuzel pres messenger kolikrat resim pracovni veci, takze si tenhle pristup uplne nemuzu dovolit.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    GIINGGER: Ono to vypnuti notifikaci na tyhle chat nastroje (i treba Telegram) je prave hrozne super. Kdyz nekdo ma neco urgentniho, tak ma na me telefon a muze zavolat. Kdyz pise sms/iMessage/Telegram/... tak proste se k tomu dostanu, az se mne bude chtit. Je to v dnesnim svete pro leckoho nezvyk, ale je to hrozne osvobozujici. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam