• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    DUKED
    DUKED --- ---
    BRUSINKA: Samozrejme, kdyz tam mas vic karet, zvolis si default kartu. Pokud se rozhodnes platit jinou, tak bud dvoj klik na touch id, nebo bocni tlacitko v pripade face id a vyberes kartu, kterou chces zaplatit. Funguje to uz 4.5 roku...
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    GIINGGER: Snad jo. Teď mají těžkou hlavu. Určitě ztratí nějaké klienty tak uklidnuji a slibuji :) uvidíme
    GIINGGER
    GIINGGER --- ---
    PUEBLO: V RB jsem se na to ptala asi pred dvema tydny a rikali ze cerven-cervenec, no.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    SICKBOY4000: Takže červenec :)) do te doby budu používat twisto a trochu mě nahlodala ta kreditka od monety. Za 3000kc v platbách měsíčně je zdarma anebo bez splnění podmínky 49kc měsíčně coz je jak standard tarif twista a mají mnohem víc partnerů na slevy a cashback.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    BRUSINKA: Na YouTube si zadej Apple Pay Apple Watch a mas to úplně názorně. Ale to snad napadne každého ;-))
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    SICKBOY4000: to asi jo, ale vytahovat mobil, vybirat v aplikaci tu spravnou kartu a pak ten mobil prikladat – to muzu to samy udelat s penezenkou a fyzickou kartou. Tak me zajima, jestli je tam treba moznost zvolit primarni kartu, kterou to bere automaticky, pokud nezvolis rucne jinou, nebo neco takovyho..
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    RB je pro me aspon prozatim vyresena bezkontaktni kartou na klicich..ktery mam u sebe vzdycky stejne jako telefon..ale stejne me s tim prcaj, meli bejt v prvni vlne
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    SUBTITLES017: vyjádření z CCS

Dobrý den,

karta CCS má v současnosti určité odlišnosti při NFC /bezkontaktní/ platbě oproti bankovním.
    Bohužel změny na platebních terminálech CCS jsou řešeny externě, v současnosti je proto
    i jen zkouška komunikace mezi POS a mobily technicky nemožná.
    V sítích partnerů CCS - Unicode, Sonet jsme o bezkontaktních platbách dosud nejednali.
    Bankovního partnera pro online platby CCS nemá.

Pokud dojde k technickému posunu, tak bohužel tento rok to určitě nebude.
    CCS se součástí skupiny FleetCor, při možné, budoucím plánování Apple Pay zde
    se určitě CCS aktivně zapojí. Nevím ale, že by se o tom zatím jednalo.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    a jak funguje to bezkontaktni placeni mobilem/hodinkama v pripade, ze tam ma clovek ulozenejch vic karet, vime?
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    HERKULES: Uvidíme každý to má nějak jinak. Psal jsem si i se stravenkarema Sodexo kteří taky provozují privatni čipovou kartu (mimo MC/VISA) a ti už na Apple Pay podpoře pracujou
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    PUEBLO: Já už se s tím setkal mockrát, ale je to určitě míň než půlka benzínek, kde jsem platil bezkontaktně. Nicméně řekl bych, že ccs bude dost stejnej případ jako lítačka a že to tedy nepůjde
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    PUEBLO: Tak když to berou podle čísla, tak můžeš tu kartu vyfotit a máš to ne?
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    COWBOY: moje CCS ma na sobe logo bezkontaktnich plateb ale jeste jsem se nesetkal s pumpou kde by to chteli jen prilozit
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    PUEBLO: tak nic....na facebooku Litacky mimo jine pisou

Pokud mám kupon spárovaný s bankovní kartou, bude mi při odbavení fungovat tato karta v Apple Pay?

Nikoliv. Samotná karta, virtualizovaná v rámci Apple Pay, je zcela odlišná od vaší fyzické plastové bankovní karty. Má jiné číslo, a tudíž by při odbavení nedošlo ke stejnému spárování vašeho kuponu s danou platební kartou.

Existuje způsob, jak využít Apple Pay v rámci systému PID Lítačka, a prokazovat se tak při odbavení právě virtualizovanou kartou Apple Pay?

Vzhledem k tomu, že číslo virtualizované karty v rámci Apple Pay je zcela odlišné od karty fyzické, tak nelze bez použití dalších technických prostředků (Android telefon s analyzátorem NFC) na žádném místě čitelně vyčíst číslo dané karty, které je zapotřebí pro registraci identifikátoru pro následné spárování s vaším časovým kuponem. V rámci systému PID Lítačka tedy prozatím nejsme schopni zajistit online registraci virtualizované karty Apple Pay, nicméně se budeme nadále snažit najít možné technické řešení.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    ZVIRATKO: Ale Mushka se ptal na Litacku na platební kartě. Pochybuju ze MC nebo VISA dovolí klukům z magistrátu nahrávat na čipy jejich karet :))

Předpokládám ze na si webu/eshopu nakoupis dlouhodobý kupon a zaplatíš ho kartou MC/VISA a tou stejnou kartou se pokazes revizorovi který si on-line ověří ze tato karta na dane jméno zaplatila kupon na daný měsíc .. nebo to říkám špatně?

Pokud dana platební karta bude umět Apple Pay můžeme revizorovi k jeho terminálu přiložit telefon nebo hodinky a bude to stejne jako přiložení platební karty použité při nákupu kupónu..hm?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    SUBTITLES017: Je dotyková?
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    a co ta CCS? to asi nehrozi, co?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MUSHKA:
    PUEBLO: Litacka bude doslova aplikace v cipu, to s Apple Pay nema nic spolecnyho, to by musela na iPhone existovat appka co by pres Secure Element komunikovala (a porad by to nemelo nic spolecnyho s Apple Pay)
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    MUSHKA: jestli maji revizori terminaly s technologiema ktere vyzaduje po obchodnicich apple asi by to melo jit

pisou ze je treba mit NFC/FeliCa/contactless payment-capable terminals
    MUSHKA
    MUSHKA --- ---