• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    ONDRA_99: Ha! Diky, prave jsi mi rozsvitil den. Desne me to stvalo a netusil jsem co to je a jak to vypnout.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    LUCIEN: No to je "reachability" aktivuje se to dvoutapem na home button a je to zpusob jak dosahnout na prvky ktere jsou hodne vysoko.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Nevite nekdo proc se mi dejte tohle, kdyz po touch ID omylem prejedu prstem?

BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    cau
    je prosim nejaky jednoduchy postup (nebo pomoci dalsi app) jak importovat fotky z Iphonu do Macu tak, aby se zachovaly roztrideny alba nez jen pres icloud ?
    diky
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    MADRONA: A v iTunes na počítači ji vymazat nemůžeš?
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    Dobrý den, chtěla bych požádat o radu. Měla jsem iphone. Jeho obsah jsem do nového přenesla přes zálohu via iTunes. Vše hladce proběhlo, vše je funkční, jsem přihlášená na své Apple ID.

Problém je, že párkrát za den vyskočí na obrazovce hláška:

Přihlášení k iTunes Storu
    Zadejte heslo k Apple ID “adresa@gmail.com”.

Místo "adresa" je konkrétní email, který zde nechci sdílet. Reálně jsem ale v iTunes přihlášená pod svým ID.

Uvědomila jsem si, že jsem v minulém iPhone měla jednu písničku, kterou mi poslala před x lety majitelka emailu výše. Tuto písničku jsem měla x let v počítači a přetáhla si ji do telefonu a nastavila jako budík.

Teď se teď se iphone dožaduje asi přávě proto o apple ID výše. Ráda bych písničku vymazala a neřešila to, ale ta písnička vymazat nejde, protože ji nemám v telefonu nahranou.

Napadá někoho, jak to vyřešit? Moc díky.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    HERKULES: Tak v prodejně mi bylo sděleno, že to je “jemné” naznačování na výměnu baterie.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    MATESISKO: ATV je docela dobrá hračka sice spousta omezení, ale pokud máš více apple zařízení, tak je to v pohodě
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Jinak pro úplnost někteří výrobci výrobci televizí v poslední době pushují updaty, které jim umožní příjem AirPlay2. Samozřejmě celá řada jiných výrobců si ale nenechá příležitost prodat nové televize s tímto updatem :-D
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    TAURUS: Z appek mi to funguje hezky. Zapomnel jsem, ze jsem v iPhone auditku a vzal to trochu zesiroka. Myslel jsem Chrome pro macOS :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    MATESISKO: Streamuju normálně přímo z YouTube, Netflix i HBO GO (z nativních aplikací) Chrome nemám na telefonu ani nainstalovaný. Funguje zcela hladce. Více využití jsem ovšem nezkoušel.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    Tjo bych čekal že tyhle věci budou ty TV nebo jejich appky umět sami :-) Moje 2 roky stará obyč led lg za 9k přehraje z mobilu cokoli...
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    Já sem k Chromecastu zkoušel tohle a běželo to celkem dobře. Vyzkoušení je zdarma. Streamer for Chromecast od: iStreamer https://itunes.apple.com/cz/app/streamer-for-chromecast/id1151425002?l=cs&mt=8
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    TAURUS: Zas takova hitparada to neni. Po zkusenosti s Chromecast premyslim o koupi Apple TV :D Narazil jsem i ChC na nekolik problemu:
    - streamovat muzu jenom z Chromu (samozrejme)
    - pro streamovani filmu s titulky jsem si musel poridit extra aplikaci
    - pri streamovani z Chromu se videa na nekterych webech obcas kousne (asi problem webu ale UX nic moc)

Asi jsem cekal za 1000Kc zazraky a mozna budu na Apple TV nadavat jeste vic, ale premyslim nad tim :)
    BOXY
    BOXY --- ---
    ONDRA_99: jj, souhlasím, tahle krabička bude hardwarově jinde než ty Androidí boxy
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BOXY: Tak ono to taky hardwarove neni uplne low-end zejo.
    BOXY
    BOXY --- ---
    ONDRA_99: Jo, to nevypadá vůbec zle. Akorát cenou je to půlka Xr ;-)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BOXY: Kdyz bych chtel nejake universalnejsi reseni, tak bych sel do https://www.airserver.com/Connect

HW je Simply NUC od Intelu. A pak do nej nainstalovat AirServer a tim mit zaroven chromcast a zaroven AirPlay a dalsi sluzby.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    MATESISKO: Jo jasny, to je takovy bode "2b)" Ze mas stream sluzbku, ktera je integrovana v dane aplikaci.
    BOXY
    BOXY --- ---
    CHEWBACCA:
    ONDRA_99:
    MATESISKO:
    TAURUS: Jo, přesně tak, Chromecast funguje spolehlivě. Případně ještě komplexnější řešení, které jsem zvolil já - Xiaomi Mi Tv Box (nebo jiný Android box). Ten má Chromecast zabudovaný, jde stáhnout aplikace na Netflix, Spotify, online rádia, KODI a k tomu třeba připojit externí HDD na offline obsah.. A mám tam vlastně i aplikaci, která umí AirPlay. Za ty prachy slušný..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam