• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    VENIKA: Řešení bylo jednoduché. Apple začal používat pro tyto platby typ MO/TO a to jsem neměl povolené u své karty. Nejspíš mi někde uteklo info od Apple, že taková změna je.

Nicméně teď budu čekat jestli si strhnout 12x platbu a nebo jen jednou a zbytek se reversuje. Takové je info od banky.
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    VENIKA: Nic takového se nedělo. včera se objevila notifikace, abych aktualizoval platební údaje (to od jejich zadání nebylo potřeba) a od té doby to takhle jede. Jde čistě jen o platbu za iCloud.

Do banky zavolám.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    MONOTYPEK: Nemenil jsi nastaveni karty - povoleni internetovych transakci, limity? To zni jako problem te karty, kdyz si zavolas do banky, reknou ti, proc to neprochazi.
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    ahoj. prvně jsem se potkal s následující situací a začínám panikařit. prosím o radu.

z nějakého důvodu mi neprošla platba za iCloud (důvod neznám), od té chvíle neustále dostávám notifikaci, že musím aktualizovat platební metodu. udělám to a na účtu se mi objeví blokace approval reverse od apple na 20,-. blokace zůstává, ale platba je odmítnuta a kolotoč začíná nanovo... aktualizovat platební údaje (dělám už i v iTunes), což okamžitě vygeneruje platbu, která je zamítnuta.

karta je zcela funkční, jediný problém má apple. na účtu mám od včera už 12 approval reverse blokací.

co s tím? díky moc.
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    NELDE: pokud zablokuješ na úrovni IMEI, tak se ti nikde nic nezobrazuje
    NELDE
    NELDE --- ---
    PECH: Není to blokované pro nějakého operátora?
    LOJZA: Je to i někde v menu. Nicméně kradené snad zobrazují zprávu, že je má dotyčný vrátit. Navíc pokud je to kradené, tak je dobrý důvod na odstoupení od smlouvy, ne?
    CROSS
    CROSS --- ---
    JYRKA: píšou ;–]
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JYRKA:
    Jo. To už dává smysl... :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KOC256: nevím, jestli to píšou v tomto článku, ale přinejmenším v jiném vidí přínos hlavně pro prodejce nových telefonů - snadno a rychle zmigrují data ze starého telefonu zákazníka.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    iOS 12.4 přináší nový způsob migrace dat z iPhonu do iPhonu – MobilMania.cz
    https://www.mobilmania.cz/...-novy-zpusob-migrace-dat-z-iphonu-do-iphonu/sc-3-a-1345699/default.aspx

Mi to prijde dost nezajimave.
    Skoda ze pro obnovu do noveho zarizeni je stale jeste potreba zaloha a neprenese se komplet vzduchem.
    NYX
    NYX --- ---
    LOJZA: Musim, jsem na dovolene a nic jineho tu nemam.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    NYX: A musíš to dělat z iPhone? Z Macu nebo PC to jde stejně dobře: https://support.apple.com/en-us/HT201318
    NYX
    NYX --- ---
    Je nejaky zpusob jak z iphonu zvetsit icloud plan a nejit pritom pres settings / icloud / manage storage? Vzdycky mi tahle operace shodi cele settings.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    PECH: Zkus prohnat IMEI databází blokovaných telefonů: https://aplikace.policie.cz/patrani-mobily/

Pokud ho tam najdeš, tak nejspíš smolík...

IMEI najdeš drobným písmem na zadní straně telefonu dole.
    JINX
    JINX --- ---
    PECH: Ja jen ze asi zacinam tusit duvod prodeje. Zkus ho zresetovat a kdyz to nepomuze...
    PECH
    PECH --- ---
    JINX: ano, jinde ta SIM fungovala, normálně ji používám v jiném svém iPhone. Na vlastní oči jsem ten telefon fungovat se SIMkou neviděl.
    Jestli to někomu z vás pomůže, jde o A1778.
    JINX
    JINX --- ---
    PECH: Jinde ta sim funguje? Fungoval ten telefon predtim nez jsi ho koupil (treba s jinou sim?)
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    SAKALICEK: Já zjistil ze nevím typ iPhone mám :D
    PECH
    PECH --- ---
    SAKALICEK: provedeno několikrát, bohužel furt to samé, furt "telefon nepovolen".
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    PECH: Co “obnovit nastavení sítě”?
    PECH
    PECH --- ---
    Zdravím vespolek, mám takový problém: pořídil jsem z druhé ruky iPhone, strčím do něj nanoSIM z jiného svého iPhone, zapnu telefon, telefon chvíli hledá síť, pak na pár sekund nahoře na liště ukáže operátora (T-Mobile) a po těch pár sekundách už ukazuje jen ˇžádná služba". Všiml jsem si, že v Nastavení/Obecné/Informace/Síť, mi to ukazuje "Telefon nepovolen". Viz screenshoty níže. Nevíte prosím o co se jedná?

MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Kolik muze stat vymena predniho skla na iPhone 6?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam