• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    KAZATELL: Ty BT beacony jsou pasivní. Jsou to low energy devices, který vlastně jenom vysílají svoje ID. Komunikaci se serverem dělá klientská appka. Koukni třeba na www.estimote.com
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    FARFELOO: Ale tady přece nejde o aplikace. Jde o sledování typického chování uživatele a to se nedělá z mobilu ale z přístupových bodů. Mám dojem že to letos bylo i zmiňováno na bezpečnostní konferenci
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    KAZATELL: V iOS 13 se systém ptá, jestli chceš povolit appkám přístup k BT, takže jestli jsou aplikace, kterým nevěříš, tak to můžeš udělat na téhle úrovni...
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    ONDRA_99: Tak já to docela i chápu. Ne že mě by to nějak trápilo, ale lze tak snadno sledovat chování uživatele a podobně, využívají to hodně reklamní agentury
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    XEHUTL: Mas pravdu, ze na 4S to tak bylo, na SEcku uz to bylo znat mene, na X to uz nepoznam
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    ONDRA_99: Na BT vadí víc interference do jiných BT zařízení, ale když HO aktuálně nepotřebuju tak proč mít zapnuto?

Vypnutí WiFi mimo WiFi mi dřív baterku šetřilo znatelně, pořád tam nějaké vysílání/příjem běží i když nejsem nikde přihlášený. Alespoň to tak bývalo (nevím zda se to také nezměnilo).
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    XEHUTL: Tak treba kdyz wifi odpojis, ale nevypnes, tak ti nadale funguje AirDrop, ale zaroven nevyuzivas Wifi pro sitovou komunikaci. A znovu, na spotrebe to u iPhone temer nepoznas.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    XEHUTL:
    iP = iphone.

Řízení spotřeby zvládá dobře sám. Nic nevypínej a neřeš. POkud fakt BT vůbec nepoužíváš (sluchátka, airdrop, hf, ...), tak ten si vypni. Ale vypínat wifi fakt netřeba...
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    ONDRA_99: Těch důvodů je naopak dost. Ale chápu že pro někoho je to jen úhel pohledu. Naopak osobně nevidím téměř žádné důvody pro odpojování namísto vypínání.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    XEHUTL: Vydrz baterky se ti u iPhone nijak vyrazne vypnutim nezlepsi. U iPhone X davalo vyple BT tusim o 20 minut vetsi vydrz baterky. Takze misto dne a pul si dal, no, vlastne porad den a pul.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    KOC256: Nechápu, adresa mě nezajímá. Vadí mi buď interference s okolím nebo žraní baterky. A vypínám dost často (resp. BT většina času off, WiFi pokud se pohybuju někde venku déle a zajímá mě výdrž baterky). Odpojování nepotřebuju.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    XEHUTL: Jak rika KOC256. Neni rozumny duvod vecne to vypinat.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    XEHUTL:
    na iP nemusis odpojovat BT ani WiFi.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    Hmm a další změna co mi vadí. Proč není možnost v CC vypnut BT/WiFi ale jenom odpojit co je přes ně připojené? Jaká je v tom logika?
    Takhle musím pokaždý znovu do Settings a když už jsou navíc zrušený widgety na první swipe down + už zase nefungují ani předchozí URL schémata pro zástupce přes SW třetích stran tak to nikde není dostupné na jeden/dva kroky.. Začíná to být dost naprd. GRRR.. hlavně že všude miliarda smajlíků, rámečků a další podobný sociální kraviny.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    ONDRA_99: Hm, za mě špatná změna. Rovnou widgety z aplikací bez vyskakování je pro mě mnohem praktičtější. Ale asi jsem minorita.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    XEHUTL: Ne, ale na widget des swipem doprava na prvni plose
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    Jinak byl jsem v PM upozornen ze i bez 3D touch lze tahat prstem po mezerniku na klavesnici a tim si negabat peimo do textu.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    Lze t iOSu 12 někde zapnout záměnu widgets a notifications?
    -> tj. aby swipe down skočil rovnou na widgets?

Notifications téměř nepoužívám a je otravné se neustále přehazovat. Starší iOS si to aspoň pamatoval (co bylo poslení zobrazené), ale teď mám vždy rovnou notifikce.. hrozný :(
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    Tak to otevře webovku whatsappu a jejich FAQ
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ECLIPSE:
    A když klikne na "Další informace" ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam