• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KERB
    KERB --- ---
    jo tak nic, ono to musí být malými písmeny, .. ach jo, třeba to někomu pomůže .)
    KERB
    KERB --- ---
    FLLIP: ale aby toho nebylo málo, tak mě to říká, že ten voucher je neplatný

KERB
    KERB --- ---
    FLLIP: jo tak už to mám! ono to nejde takhle udělat rovnou, ty musíš kliknout na to "Zpět do košíku" a teprve v košíku tam ten kód dát, díky moc a pardon
    KERB
    KERB --- ---
    FLLIP: když pak dám platba online, tak už mě to hodí rovnou na platební bránu
    KERB
    KERB --- ---
    FLLIP: tohle mají skladem a já tam nic nemám, že bych mohl doplnit kód

FLLIP
    FLLIP --- ---
    KERB: Ale nejde to na předobjednávky... jenom na to co mají skladem.
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    KERB
    KERB --- ---
    FARFELOO: dceři je 8 a nevidím důvod proč by měla mít smartphone
    KERB
    KERB --- ---
    FLLIP: v jaké fázi se zadává ten kód? nikde tam nevidím, kde by se dal doplnit prosím
    FREELA
    FREELA --- ---
    FARFELOO: tohle vsechno uz resi Parental Control. nastavis cas, kdy co muzou pouzivat, pripadne si muzou zazadat o vyjimku, kterou potvrzujes na svem telefonu. mas prehled o historii, co sleduji, co hrajou
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    Upgrade na IOS13 bezi na XS cca 3 hodiny od chvile kdy se prvne restaroval. Na displeji jablko a progress bar temer na 100%, chybi zlomek milimetru uz asi hodinu. Mam cekat nebo panikarit :)?
    JERRYGN
    JERRYGN --- ---
    Můj syn dostal v 8 letech můj starej iphone SE, naprosto to stačí.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Mé dceři je 6, tak to zatím neřešíme. Jestli by se měla začít pohybovat někde sama, tak by dostala hodinky se simkou. Pak tablet doma. Fakt netoužím po tom, aby se koukala o přestávkách na YouTube.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    T_Y_L: Já na tyhle účely použil 5C, takže docela veselý a zároveň překvapivě odolný. v případě rozbití displaye je náhradní na Ali za 200,- a 15 minut práce. Docela ideál. A je tam lightning a většina věcí funguje i přes konec podpory a 32bit procák. seženeš za 1k-2k podle drzosti prodávajících. teď už ale asi půjdeme u dětí generaci dál, další 3 roky 5c držet nebudu.T_Y_L: T_Y_L:
    CDR
    CDR --- ---
    Ahoj, potřebuju radu.
    Můžu vyměnit home button jiným z jiného iphonu? (iphone 7)
    Že nebude fungovat touch id, to vím .)
    Ale nedohledal jsem, zda musím koupit "prázdné" tlačítko nebo zda můžu využít mrtvolu druhého telefonu.
    CROSS
    CROSS --- ---
    T_Y_L: u 4s (mám v něm starou českou SIM, takže je stále aktivní a občas ho vezmu do ruky) budeš mít problém mj. s baterkou, ale zase ta se dá z druhovýroby celkem snadno vyměnit. To rozhraní je pomalý, spousta aplikací na tom už nepojede (bude chtít používat appky hned... vidim na svých dětech). Sice relativně nedávno vyšla nějaká záplata i na iOS, co na tom je, ale s tím se nedá do budoucna počítat. Pokud bych na tom byl přihlášenej pod vlastním Apple ID, nechat to dítěti je podle mě bezpečnostní riziko.

Jinak se ale klonim k tomu držet všechny telefony v rodině na stejný platformě, třeba kvůli hledání těch zařizení a podobně. V tvé situaci bych postupoval stejně, upgradem na nejvyšším konci a posunem starších zařízení k novým uživatelům (dětem).

Každopádně dneska bych něco jako 4s nekupoval a svůj bych asi nikomu v rodině nedal už ani zadarmo, natož za peníze.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    PUEBLO, KOC256, LOJZA:
    Díky za odpovědi. Myslím, že než začne využívat nějaké aplikace, bude to ještě chvíli trvat. Značky a trendy nás asi moc netrápí (a děti jsou taky samorosti), takže jde spíš o tu funkčnost. Zároveň Mě se na applu líbí určitá blbuvzdornost, protože to stejně bude na mě řešit když něco nebude fungovat, tak je pro mě jednodušší, když budou mít všichni iphony, nebo ipady, takže tak nějak apple domácnost jsme, postupně více a více. Zároveň na tom nevyužíváme nic moc náročnějšího, takže jak jsem psal ženě plně stačí 5S. Varianta je, že upgraduju telefon já, protože ho stejně využívám nejvíce, žena dostane moje SE a syn její telefon.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    YT pro starsi OS nabizi starsi verzi appky, mam ji na starym ipadu a funguje v klidu. Asi to neumi nejaky novy fycury, ale video pusti :)
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    T_Y_L: Tak 4s je cca 8 let starý telefon, takže už na něm nepojede hodně aplikaci protože nepodporuje poslední verze iOS. Telefonování a SMS ok, YouTube přes Safari ... další aktivity budou omezené
    KOC256
    KOC256 --- ---
    T_Y_L:
    4/4s asi nepustí YT ne? Tipuji...

Jinak jak píše PUEBLO. Má vztah k hodnotě, věcem? Třeba od kolegy děti (7) dostali oba iP 4S, ale syn přišel s tím, že TOP je teď Xiaomi a iPhone nechce :D. Zase já a iP nedám dopustit ve smyslu rodinných funkcí atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam