• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Jinak pro mě to je konečně zajímavá alternativa k otravným EMOJI :D Tím, že tam jde stvárnit "sebe" :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ONDRA_99:
    Takze alternativa neni, ale pokud se chce nekdo drzet jedineho ceskeho media, tak dostane bídu? :)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    SUBTITLES017: Bohuzel s nejakym ucelenym webem (tuplem cesky) nemam osobni zkusenost dostatecnou. Ja osobne koukam na keynote, pak se koukam na release notes + obcas pogooglim nejaky souhrn co je v dane bete nove na nejakem zahranicnim webu. Ale to je tim, ze to delam i z pohledu co je noveho z pohledu vyvojare.

A pak na takove ty top veci jsem jsem v telegram skupine ceske okolo Apple a tam vzdy nekdo nahodi nejaky zajimavy clanek.

Treba iPure obecne dela dobrou poctivou praci v ceskych podminkach. Jakoze neprebiraji jen obsah, ale delaji svuj vlastni, veci sami zkousi a pak k tomu pisou recenzi, delaji i ruzne kurzy (jak online, tak nazivo). Zkousi tim padem treba i jak se dana vec da nebo neda vyuzit v ceskych podminkach atp.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    ONDRA_99: jaky web doporučujes? neptam se rypave, taky mě ta zumpa nebaví, tak se rád inspiruji..:)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    TRIPLT: Hele co lidi vede ke cteni tohohle priserne nekvalitniho webu? Je to jen nekvalitni vykradacka jinych webu. Nikdy k tomu nedaji nic navic, casto to prelozi nepresne, nebo dokonce uplne spatne. Vytrhuji z kontextu, ...
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    TRIPLT:
    iOS 13.3 přinese novinku, po které mnozí jablíčkáři volají už od září – Letem světem Applem
    https://www.letemsvetemapplem.eu/...3-3-prinese-novinku-po-ktere-mnozi-jablickari-volaji-uz-od-zari/

Konecne...
    CROSS
    CROSS --- ---
    ONDRA_99: je tam nastavená ruční synchronizace, kterou provádim přetažením obsahu z desktopových iTunes na zařízení připojený USB kabelem (v iTunes). Ta proběhne, a když zkusim ten obsah pustit na Macu z připojenýho telefonu, tak to funguje, tzn. ty soubory fyzicky v telefonu jsou. Akorát prostě Books na telefonu zobrazej jen jeden z pěti.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    ONDRA_99: Takhle to vypada v Cataline, ve starim je to podobne, akorat skrz iTunes.

ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    ONDRA_99: Pripadne mas tam nastavene, ze se maji syncovat vsechny?
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    CROSS: A poustis sync? Protoze audiobooky nejdou skrz iCloud.
    CROSS
    CROSS --- ---
    JYRKA: díky, mrknu na to
    NELDE: díky, mrknu i na ShuBook
    MUXX: no samozřejmě, asi jsem měl výslovně zmínit u toho otagování, že to je všechno nastavené, jak má být, ale prostě to nefunguje.
    MUXX
    MUXX --- ---
    CROSS: V itunes je musis oznacit jako audiobook (get info > media type)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE: Oka. Nemel jsem hint proc “nejlepe” DB.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Protože mám na Dropbox napojené více zařízení. Navíc se mi to z Dropboxového klienta otevíralo snadněji.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE: Proc Dropbox kdyz mame nativni iCloud?
    NELDE
    NELDE --- ---
    CROSS: Špatně jsou iTunes (-;
    Stačí otevřít knihu na mobilu přes cloud (nejlépe Dropbox) a pak ji lze otevřít v jakékoli čtečce. Používám ShuBook, protože má hodně nastavení.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    CROSS: Používám MP3Books, ten umí všechny vychytávky, které mě u audioknih napadají. Jediná nevýhoda je, že free verze je zatížena reklamou, chce to pustit pár korun na plnou verzi. Nicméně transfer knih probíhá postaru, jako soubory.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Kdo jedete v audioknihách — měl jsem za to, že na sestavě Mac s Mojave a iPhone s iOS12+ se audioknihy nalejou do iTunes, a v telefonu se objevěj v Books. Na Macu jsou normálně vidět v úložišti telefonu (pro představu nějaký detektivky, dejme tomu pět knih, všechny stejně [správně] otagovaný, pojmenovaný etc.), ale když otevřu Books v telefonu, je tam vidět jen jedna. Peklo. Nemůžu přijít na to, co je špatně.

Telefon je na iOS12, protože korporát nepovolil upgrade na 13, resp. povolil před pár dny a tento ještě neproběhl. Ale to by snad nemělo vadit. Mac i telefon jsou na stejným Apple ID.

Jinak si případně nechám doporučit co nejsnadnější osvědčený kombo na audioknihy. Doteď k tomuto účelu sloužil starej iPhone 4s, ale tomu předevčírem odešel digitizér, tak to zkoušim rozchodit na iP6.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    XEHUTL: Fotky AFAIK žerou baterii i kvůli různým taskům na pozadí - detekce lidí, sestavování vzpomínek...
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    Ale teď vážně :)

Záleží jak má nastaveno, jestli používá víc zařízení, jestli fotky sdílí napříč třeba family, zda náhodou nedávno neredukovala rozlišení fotek v telefonu (kvůli místu) na pouze náhledy a teď se nesnaží zase natahat všechno v plném rozlišení..

Pokud má fotek a/nebo videí minimum tak porovnat co má na telefonu a co v cloudu, případně nějaký ten reset a kontrola kdy se co synchronizuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam