• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    GANBOY: Přemýšlel jsem hodně podobně (Taky 4 roky SE a pár věcí vyměněno). Nakonec jsem šel do 8 a zatím jsem spokojen (ale jsem laik). Nejsem náročný uživatel, ale chtěl jsem lepší přední kameru. Nechtěl jsem jít moc nahoru s rozměrem (11 už mi přijde moc velká) a vyhovuje mi touch id. A když bude 12 taková jak slibují různé články, tak třeba upgraduju když ne tak mi 8 nějakou dobu vydrží.
    VACA
    VACA --- ---
    GANBOY: Ja kdyz jsem pouzival 5s, tak jsem si do ctecky misto 5-ti prstu jedne ruky naskenoval 5x palec, pokazde v trochu jiny pozici. Stejne tak s levou rukou.. Ta ctecka potom fungovala vyrazne lepe.. :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    GANBOY: u nákupu telefonu nejsou výrazy jako „vyplatí se” asi moc na místě, to se nikdy nevyplatí, neb jejich cena obvykle používáním neroste. Taky v situaci, kdy pro výměnu existují reálné důvody (ne jenom fakt, že něco nového je k dispozici), bych to neodkládal, rozhodně ne o rok (to bys mohl za rok odložit znovu, s vysokou pravděpodobností Apple uvede novou generaci i v září 2021).

Rozhodoval bych se podle obecného principu nákupu elektroniky, jestli jde uživatel primárně po ceně, po nějaký optimální hodnotě (value for money), nebo po parametrech a podobně. V situaci, kdy ti to nezpůsobí finanční tíseň, bych doporučil koupit to nejlepší a nejnovější, co splňuje tvoje požadavky, protože i když i tomu hodnota klesne, (možno spekulovat, jak), aspoň vydrží dlouho (jak vlastními parametry, tak podporou od Apple). Podle toho, co píšeš, bych to viděl na 11 s nějakou solidní kapacitou, ne Pro. Samo je tu otázka osobní preference pro Touch ID před Face ID, která případně výběr omezuje na předloňskou osmičku. Ta by asi ještě rok dva vydržela, sám zůstávám na X, což je uvnitř stejný HW, pokud se nepletu, a pro změnu jsem zatím nenašel důvod.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    GANBOY: Dávat 30 za telefon, mi přijde úplně mimo. Ale už jsou dobrý ceny u 7 nebo 8 a tam mi to přijde vcelku fajn. A z těchto 2 bych šel do 8
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    Brý den.
    Mám dilema a poslechnu si rád pár dobrých rad.
    Už cca 4tým rokem používám SEčko. Funguje vcelku bez problému, teď v srpnu sem sice měnil display a předtím baterku, ale jinak vše Ok, funguje jak má- ale... strašně mě štve čtečka otisků první generace, její nefunkčnost mě doslova mrdá... (zvlášť když mám ipadpro kde čtečka 2.generace funguje super skvěle, takže ten rozdíl vnímám každej den) no a po letech mi začal vadit i rozměr- je sice super v kapse, ale moje prsty sou na psaní na tý miniaturní klávesnici fakt moc velký... sice používám diktafon, ale to nejde vždy...

Uvažuju proto o nákupu nového stroje- ale- ačkoliv nemám problém vypláznout 30k za 11pro nejsem si jistý jestli je to úplně dobré rozhodnutí- vyplatí se podle vás 11\11pro, nebo spíš počkat na novou generaci co přijde za necelý rok? Nebo snad dokonce na SEgen2?
    Jak se díváte na nákup iphone7, nebo 8 co by sloužil cca rok/dva než by došlo na výměnu?
    Díky za připomínky.
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    NIXX: A s VISA kartou má člověk porad smůlu. Fakt amatéři.
    NIXX
    NIXX --- ---
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    GIOMIKY: Super hlavně že se podařilo
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    KOLCON: O.K. dekuji moc. ... presne k tomu jsem se dostal ... Wine + iTunes se moc radi nemaji... ale na VirtualBoxu s Win10 prave uspesne probiha update. Moc diky za rady & pomoc.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    čtu https://www.appleinsider.com ale asi to bude podobné jako ty dva další
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    GIOMIKY: Nefunguje mi to ve wine, je to černé... Nahod VirtualBox a stáhni si ty free win image z ms
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    KOLCON: ok, diky, linux z itunes asi moc dohromady nejdou, co?
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    GIOMIKY: Má to jít po připojení ke kompu
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Ahoj, prosim... kdyz mam iPhone 5... a prosvihl jsem termin 3.11. na aktualizaci... tak mi ted telefon nejde aktualizovat... to se z nej definitivne stala cihla?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    HELVETE: mě hlavně sere, že to fakt absolutně nedává smysl - nabízí mi to kontakty, se kterými jsem si psala jednou před půl rokem, zatímco manžel, se kterým si píšem/něco posíláme třeba 5x denně nic.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    HELVETE: to me taky sere, že si tam nejde třeba navolit pár kontaktu.. moc mi ani hlava nebere ten způsob, kterým jsou kontakty vybírány.. divný prostě
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    HELVETE: Vypnout iMessage nějak nepovažuji za řešení
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    Tak pro mě suverénně nejotravnější novinka u sdílení, kde v první řadě jsou iMessage kontakty (které se nedají customizovat a nabízí mi to sice ty používané, ale pro mě ne pro účely sdílení, naopak šéfovi fakt nic nesharuju, ale komunikovat s ním logicky musím) a s tím nic podle mého dosavadního googleni nic udělat nejde...
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    ONDRA_99: Rád bych postnul link, ale v historii to nevidím a jejich web mi nefunguje.. odemykal ten článek někdo z Twitteru a bylo to přímo z časopisu a ne webu
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    AVALON_CZ: Ktery myslis?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    ONDRA_99: hele zrovna u iPure jsem četl jejich původní text Apple a Čína informačně to bylo tak hrozné, že bych je takto nedoporučoval, ale mohla to být výjimka
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    MacRumors: Apple Mac iPhone Rumors and News
    https://www.macrumors.com
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KAZATELL: A u tech slepe prelozenych by meli mit zdroj (coz pokud vim nedelaji).

TAURUS: Osobne kdyz bych chtel nejak ucelene cist zajimavosti o Apple na jednom miste tak bych si zaplatil ten iPure. Co vidim, tak minimalne Filip Broz do toho dava fakt dost. Zadne rychlo prelozene veci, ale hands-on a vlastni zkusenost a tak. Zadne clanky stylem "je to sracka, ale vydali sme to jako prvni".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam