• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KAZATELL: A u tech slepe prelozenych by meli mit zdroj (coz pokud vim nedelaji).

TAURUS: Osobne kdyz bych chtel nejak ucelene cist zajimavosti o Apple na jednom miste tak bych si zaplatil ten iPure. Co vidim, tak minimalne Filip Broz do toho dava fakt dost. Zadne rychlo prelozene veci, ale hands-on a vlastni zkusenost a tak. Zadne clanky stylem "je to sracka, ale vydali sme to jako prvni".
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    ONDRA_99: Nějaká zahraniční alternativa?
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    ONDRA_99: Stačí v tom trochu filtrovat. Vesměs většina článku jsou jen přeložené ty zahraniční. Pro zjednodušení, stačí si přečíst nadpis a hned se dá poznat jaký bude článek a jaká bude jeho kvalita
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOC256: Ja nerikam ze alternativa neni, jen ze ja s ceskyma webama nemam dost zkusenosti, protoze nez cist tuhle sracku, tak radsi koukam na anglicke weby.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Jinak pro mě to je konečně zajímavá alternativa k otravným EMOJI :D Tím, že tam jde stvárnit "sebe" :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ONDRA_99:
    Takze alternativa neni, ale pokud se chce nekdo drzet jedineho ceskeho media, tak dostane bídu? :)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    SUBTITLES017: Bohuzel s nejakym ucelenym webem (tuplem cesky) nemam osobni zkusenost dostatecnou. Ja osobne koukam na keynote, pak se koukam na release notes + obcas pogooglim nejaky souhrn co je v dane bete nove na nejakem zahranicnim webu. Ale to je tim, ze to delam i z pohledu co je noveho z pohledu vyvojare.

A pak na takove ty top veci jsem jsem v telegram skupine ceske okolo Apple a tam vzdy nekdo nahodi nejaky zajimavy clanek.

Treba iPure obecne dela dobrou poctivou praci v ceskych podminkach. Jakoze neprebiraji jen obsah, ale delaji svuj vlastni, veci sami zkousi a pak k tomu pisou recenzi, delaji i ruzne kurzy (jak online, tak nazivo). Zkousi tim padem treba i jak se dana vec da nebo neda vyuzit v ceskych podminkach atp.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    ONDRA_99: jaky web doporučujes? neptam se rypave, taky mě ta zumpa nebaví, tak se rád inspiruji..:)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    TRIPLT: Hele co lidi vede ke cteni tohohle priserne nekvalitniho webu? Je to jen nekvalitni vykradacka jinych webu. Nikdy k tomu nedaji nic navic, casto to prelozi nepresne, nebo dokonce uplne spatne. Vytrhuji z kontextu, ...
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    TRIPLT:
    iOS 13.3 přinese novinku, po které mnozí jablíčkáři volají už od září – Letem světem Applem
    https://www.letemsvetemapplem.eu/...3-3-prinese-novinku-po-ktere-mnozi-jablickari-volaji-uz-od-zari/

Konecne...
    CROSS
    CROSS --- ---
    ONDRA_99: je tam nastavená ruční synchronizace, kterou provádim přetažením obsahu z desktopových iTunes na zařízení připojený USB kabelem (v iTunes). Ta proběhne, a když zkusim ten obsah pustit na Macu z připojenýho telefonu, tak to funguje, tzn. ty soubory fyzicky v telefonu jsou. Akorát prostě Books na telefonu zobrazej jen jeden z pěti.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    ONDRA_99: Takhle to vypada v Cataline, ve starim je to podobne, akorat skrz iTunes.

ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    ONDRA_99: Pripadne mas tam nastavene, ze se maji syncovat vsechny?
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    CROSS: A poustis sync? Protoze audiobooky nejdou skrz iCloud.
    CROSS
    CROSS --- ---
    JYRKA: díky, mrknu na to
    NELDE: díky, mrknu i na ShuBook
    MUXX: no samozřejmě, asi jsem měl výslovně zmínit u toho otagování, že to je všechno nastavené, jak má být, ale prostě to nefunguje.
    MUXX
    MUXX --- ---
    CROSS: V itunes je musis oznacit jako audiobook (get info > media type)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE: Oka. Nemel jsem hint proc “nejlepe” DB.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Protože mám na Dropbox napojené více zařízení. Navíc se mi to z Dropboxového klienta otevíralo snadněji.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE: Proc Dropbox kdyz mame nativni iCloud?
    NELDE
    NELDE --- ---
    CROSS: Špatně jsou iTunes (-;
    Stačí otevřít knihu na mobilu přes cloud (nejlépe Dropbox) a pak ji lze otevřít v jakékoli čtečce. Používám ShuBook, protože má hodně nastavení.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    CROSS: Používám MP3Books, ten umí všechny vychytávky, které mě u audioknih napadají. Jediná nevýhoda je, že free verze je zatížena reklamou, chce to pustit pár korun na plnou verzi. Nicméně transfer knih probíhá postaru, jako soubory.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam