• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    CROSS
    CROSS --- ---
    Hmm, Fantastical přechází na předplatný (subscription)... pořád se divim, že moje oblíbené Things to ještě neudělaly, teď to čekám s verzí 4.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    EXAGE:
    KRKA: dva prispevky pod vama......
    KRKA
    KRKA --- ---
    MADBANANA: to by mě třeba taky sralo, přesně chápu a z takových situací mám právě obavy :D
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    MADBANANA: Tohle má Android nativně, zůstane odemčený u BT zařízení nebo v určitých lokacích. Funkce se jmenuje SMART LOCK, zkus pohledat co iPhone.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    SUBTITLES017: Boží, to pomohlo! Díky!
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    MADBANANA: uz vim cim to je - jdi do nastaveni Face ID a kód a zapni si tam hlasové vytaceni.. pak to pujdu.. ted jsem to vypnul a chce to po me odemknout iphone.. kdyz je to zapnute, nechce to odemknout..
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    SUBTITLES017: Mám to stejně.
    MATESISKO: Alternativní xicht schválně zítra zkusím, to by mohlo pomoct. Attention mám vypnutý, takže tím to taky nebude.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    MADBANANA: nemam to uplne vyzkouseny ale zkus si nastavit “alternative appearance”, tzn. dalsi xicht, kdyz sedis v aute telefonem v drzaku, nebo vypni “require attention for faceID”.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    MADBANANA: to je divny... urcite to mas povoleny? Mne to funguje normalne a odemykat se nic nemusi..

MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    CROSS: Jo. Řekne mi nazpátek "You'll need to unlock your iPhone first" a když neukážu xicht nebo nezadám kód, tak to po chvilce zase zhasne.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    KOLCON: to maji blby ;) Face ID mi funguje se slunecnima brylema, ale nefunguje v lyzarskych.
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    W_NOICE78: Osobne mi Apple pay na face id pride genialni, a na cizim telefonu s touch id mi sel i obtizne provest ... ale asi vec treninku
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    W_NOICE78: Já se na přechod na faceid vysloveně těším, když nám jen trochu mokrou ruku, tak mi to na ip8 neodemkne.

Jinak Číňani si teď stěžují, že jim faceid nefunguje, když mají roušku...
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    KRKA: Touch ID je lepsi na Apple Pay, swipe control centra je lepsi s Touch ID a Face ID nefunguje kdyz je IP v landscape. Jinak si hned zvyknes.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MADBANANA: ja mam drzak napolohovanej na sebe a FaceID me pozna, zkus ho proste otocit? :) a driv jsem na tohle pouzival hodinky, ty totiz jsou odemceny vzdycky. Jestli to jde nekde povolit (pristup ke kontaktum bez FaceID) nevim, mozna je to skryta motivace poridit si neco s Carplay :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    MADBANANA: to se děje i při povolený Siri při zamčeném telefonu?
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    KRKA: Mě třeba extrémně rozčiluje Face ID, když mám mobil zhasnutej v držáku v autě a chci někam zavolat, řeknu Hey Siri call máma a hovor se neuskuteční, protože mobil chce odemknout, jenže Face ID mě takhle z boku nebere a kvůli bezpečnosti úplně nemůžu kroutit hlavu před telefon. Mít Touch ID, tak tam poslepu natáhnu ruku a je to v pohodě.

BTW Není na to nějakej fígl? Chápu, že by utrpla úroveň bezpečnosti, ale nejde někde nastavit, že chci mít furt odemčenej telefon, když je připojenej na BT v autě, kam se připojuje automaticky?
    CROSS
    CROSS --- ---
    KRKA: používám denně i „starý” iPad Pro s Touch ID a absence Face ID na něm je jediná věc, co mi vadí.
    KRKA
    KRKA --- ---
    Hm :) díky Vám... Touch ID používám xlet a nedokážu si to představit, život bez nej :D
    CROSS
    CROSS --- ---
    KRKA: funguje to výborně, určitě narazíš na nějaký situace, kdy to fungovat nebude (u mne jedny sluneční brýle na přímém slunci), ale obecně bez problémů. Na novou logiku ovládání (swipe up) jsem si před lety zvykal asi jeden den, a jak píše kolega, už nechci jinak. V autě se telefon v držáku v pozici, abych na něj viděl, odemyká v pohodě.

Jediné, co by to sneslo, je odemykání tj. rozpoznávání tváře v jiné než vertikální podobě, ale v Apple tvrděj, že to tak nikdo nepoužívá. ;–] (iPady to myslím umějí.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam