• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    CROSS: Tak jeden konkrétní příklad, jak siri posílala “aby se mohla služba zlepšit” data na konkrétní místo, kde si konkrétní zaměstnanci mohli poslechnout co se v okolí siri děje
    CROSS
    CROSS --- ---
    KAZATELL: Myslím, že úrovni diskuse by prospělo vždycky jeden dva konkrétní případy uvést, když tak samozřejmě tvrdíme, že je to přece všem známá věc. Apple sice není „svatý“ ( svatý je akorát stolec) a figuruje v „různých kauzách“, ale neházel bych to do jednoho pytle se sbíráním dat o konkrétních uživatelích.
    (Reaguju na tenhle příspěvek, ale platí to všeobecně.)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KAZATELL:
    Jasně, ale zrovna Apple označovat za tu horší možnost bych asi nedělal...
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    KOLCON: Ale to se přece už děje a dost běžně i s věcmi jako je platební karta a podobně
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    KOC256: No kdo toho sbírá víc či míň je asi jedno, zvlášť když se dá říct jen že u toho se přišlo na víc či míň věcí. Apple v tomto určitě svatý není a dokazují to různé kauzy. Ve finále asi ani nejde o to kolik toho sbírají, ale co a s jakou efektivitou.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    KOC256: Ano, přesně tak. Třeba bych se nerad dočetl, že nějaký úžasný úředník ta data prodává a že najednou dost lidí zná přesně moje denní rutiny, kdy jsem a nejsem doma a s kým se scházím. Nebo že bude potřeba na mě zakleknout a ta data se třeba budou hodit. Nevidím žádný důvod, proč by měl tato data sbírat a dělat nad nimi nějaké analýzy.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOLCON:
    A co konkretne ti bude vadit? Ze nejaky anonymni urednik bude o tobe vedet zes byl doma a pak byl v obchode a pak se prochazel? neni to zbytecna naucena nebo prejata paranoia?

KAZATELL:
    Myslim ze zrovna Apple tech dat sbira mene a transparentneni nez kdejaky zavirovany Android... :) Idealne v kategorii do 3000 Kc :).
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    KAZATELL: To je pravda, iracionalne věřím, že jsem ve větším bezpečí, než třeba na androidu. Ale je to holt riziko, které jsem ochotný akceptovat, výměnou za funkce. Nechodím ani s alobalem na hlavě. Ale u toho sbírání dát "protože virus" mi to smysl nedává.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    KOLCON: A proto používáš (podle skupiny ve které jsi) přístroj, který už sám o sobě disponuje obrovskou spoustou tvého soukromí. Promiň máš nastaveno aby tvá data společnost nikam neodesílala, je tam na to přece ten přepínač :-D
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    KOLCON: No to chapu, vzdyt je ani neznas :) ale jasne vim kam miris, ale uz tady tim nemusime otravovat. Hezky nezavirovany den
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    SWALLOW2: Ne, nestojí. Je mi líto. V tom se prostě neshodneme.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    SWALLOW2: Ne, nestojí. Je mi líto. V tom se prostě neshodneme.
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    KOLCON: Kdo mluví o radosti? :) ale pokud to v tomto pripade zabrani (a nebo se o to aspon pokusi) tomu aby moji rodice byli v ohrozeni, tak to pro mne za to stoji, a mudrovani o utahovani sroubu je u mne jenom hipsterina
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    SWALLOW2: To musí být zvláštní mít radost z toho, že se ti nějaký přiblblý státní úředník bude hrabat v datech, protože "přeci nedělám nic špatného". Já mám nastavení "co je jim kurva po tom".
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    KOLCON: Verim ze vzdy budou lide, kterym kontrola vadit nebude. A potom ti “informovani”, kterym to vadi z “principu”, zneuziti vidi vsude, ostatni nazyvaji ovcemi a sami se diky tomu citi tak nejak lepe :)
    A jak rekl jeden klasik ... “co si myslime o ostatnich vypovida nejvice o nas samych”
    Bohuzel nemohu rict, ze patrim 100% do prvni skupiny, ale snazim se o to :)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOLCON: Ano jak uz sem psal verit nemusite. Ale praveze my za zadne uzitecne idioty nejsme, protoze to tak nedelame.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    ONDRA_99: No jo no a my tomu můžeme nebo nemusíme věřit (nic proti tobě osobně)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOLCON: Akorat my statu tyhle natrackovany data nedavame (daji se pouze data nakazeneho pouze v pripade z s tim ta dana osoba sama bude souhlasit), nepouzivame je na zadne reklamni ani jine ucely a po skonceni je vsechny smazeme. Cele to co tam pisou se toci okolo "nevime jak to presne funguje" a "co kdyz ty data vyuzijou i jinak". No my nevyuzijeme. Jak se svejma datama nalogi google a facebook netusim.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    ONDRA_99: Hele fakt to není dobrý nápad, jste tím v roli užitečných idiotů, co pomáhají státu utáhnout šrouby - viz EFF

EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    ADAMIRA: ne. Ta deska je načnutá, bude to jenom horší a horší..
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Zdravím, mám iPhone SE a včera mi bohužel v garáži spadl na zem a do toho hliníkovýho těla to udělalo slušnej zářez.

Do dneška do rána fungoval uplně normálně, ale ted se začal sám od sebe resetovat. Když je v nabíječce tak jakž takž pokud se s ním nehejbe funguje (klidně několik hodin funguje jako hotspot). Občas když s ním člověk něco dělá tak se zresetuje i v nabíječce. Mimo nabíječku vydrží tak max 5 - 10 minut, tváří se jako stoprocentně nabitý a pak umře jako kdyby se vybil, dokavad se nedá do nabíječky tak je mrtvej.

Otázka je uplně jednoduchá, myslíte si že to lze vyřešit jinak než koupí nového iphone?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam