• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    CROSS: Tak jeden konkrétní příklad, jak siri posílala “aby se mohla služba zlepšit” data na konkrétní místo, kde si konkrétní zaměstnanci mohli poslechnout co se v okolí siri děje
    CROSS
    CROSS --- ---
    KAZATELL: Myslím, že úrovni diskuse by prospělo vždycky jeden dva konkrétní případy uvést, když tak samozřejmě tvrdíme, že je to přece všem známá věc. Apple sice není „svatý“ ( svatý je akorát stolec) a figuruje v „různých kauzách“, ale neházel bych to do jednoho pytle se sbíráním dat o konkrétních uživatelích.
    (Reaguju na tenhle příspěvek, ale platí to všeobecně.)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KAZATELL:
    Jasně, ale zrovna Apple označovat za tu horší možnost bych asi nedělal...
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    KOLCON: Ale to se přece už děje a dost běžně i s věcmi jako je platební karta a podobně
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    KOC256: No kdo toho sbírá víc či míň je asi jedno, zvlášť když se dá říct jen že u toho se přišlo na víc či míň věcí. Apple v tomto určitě svatý není a dokazují to různé kauzy. Ve finále asi ani nejde o to kolik toho sbírají, ale co a s jakou efektivitou.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    KOC256: Ano, přesně tak. Třeba bych se nerad dočetl, že nějaký úžasný úředník ta data prodává a že najednou dost lidí zná přesně moje denní rutiny, kdy jsem a nejsem doma a s kým se scházím. Nebo že bude potřeba na mě zakleknout a ta data se třeba budou hodit. Nevidím žádný důvod, proč by měl tato data sbírat a dělat nad nimi nějaké analýzy.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOLCON:
    A co konkretne ti bude vadit? Ze nejaky anonymni urednik bude o tobe vedet zes byl doma a pak byl v obchode a pak se prochazel? neni to zbytecna naucena nebo prejata paranoia?

KAZATELL:
    Myslim ze zrovna Apple tech dat sbira mene a transparentneni nez kdejaky zavirovany Android... :) Idealne v kategorii do 3000 Kc :).
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    KAZATELL: To je pravda, iracionalne věřím, že jsem ve větším bezpečí, než třeba na androidu. Ale je to holt riziko, které jsem ochotný akceptovat, výměnou za funkce. Nechodím ani s alobalem na hlavě. Ale u toho sbírání dát "protože virus" mi to smysl nedává.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    KOLCON: A proto používáš (podle skupiny ve které jsi) přístroj, který už sám o sobě disponuje obrovskou spoustou tvého soukromí. Promiň máš nastaveno aby tvá data společnost nikam neodesílala, je tam na to přece ten přepínač :-D
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    KOLCON: No to chapu, vzdyt je ani neznas :) ale jasne vim kam miris, ale uz tady tim nemusime otravovat. Hezky nezavirovany den
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    SWALLOW2: Ne, nestojí. Je mi líto. V tom se prostě neshodneme.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    SWALLOW2: Ne, nestojí. Je mi líto. V tom se prostě neshodneme.
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    KOLCON: Kdo mluví o radosti? :) ale pokud to v tomto pripade zabrani (a nebo se o to aspon pokusi) tomu aby moji rodice byli v ohrozeni, tak to pro mne za to stoji, a mudrovani o utahovani sroubu je u mne jenom hipsterina
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    SWALLOW2: To musí být zvláštní mít radost z toho, že se ti nějaký přiblblý státní úředník bude hrabat v datech, protože "přeci nedělám nic špatného". Já mám nastavení "co je jim kurva po tom".
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    KOLCON: Verim ze vzdy budou lide, kterym kontrola vadit nebude. A potom ti “informovani”, kterym to vadi z “principu”, zneuziti vidi vsude, ostatni nazyvaji ovcemi a sami se diky tomu citi tak nejak lepe :)
    A jak rekl jeden klasik ... “co si myslime o ostatnich vypovida nejvice o nas samych”
    Bohuzel nemohu rict, ze patrim 100% do prvni skupiny, ale snazim se o to :)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOLCON: Ano jak uz sem psal verit nemusite. Ale praveze my za zadne uzitecne idioty nejsme, protoze to tak nedelame.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    ONDRA_99: No jo no a my tomu můžeme nebo nemusíme věřit (nic proti tobě osobně)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOLCON: Akorat my statu tyhle natrackovany data nedavame (daji se pouze data nakazeneho pouze v pripade z s tim ta dana osoba sama bude souhlasit), nepouzivame je na zadne reklamni ani jine ucely a po skonceni je vsechny smazeme. Cele to co tam pisou se toci okolo "nevime jak to presne funguje" a "co kdyz ty data vyuzijou i jinak". No my nevyuzijeme. Jak se svejma datama nalogi google a facebook netusim.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    ONDRA_99: Hele fakt to není dobrý nápad, jste tím v roli užitečných idiotů, co pomáhají státu utáhnout šrouby - viz EFF

EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    ADAMIRA: ne. Ta deska je načnutá, bude to jenom horší a horší..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam