• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    SUBTITLES017: Tak to bylo celkem jasny. Kdyz ma jit o levny model, tak se dalo cekat, ze to bude zalozene na tele iPhone 8 a jen upgraduji to co "je potreba".
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    DUKED: skoda ze ma home button..
    NATURALPLAST
    NATURALPLAST --- ---
    DUKED: tak jsem se konecne dockal a muzu si vklidu koupit xs. :)
    DUKED
    DUKED --- ---
    iPhone SE – Apple (CZ)
    https://www.apple.com/cz/iphone-se/
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    NIXX: S tim my nic neudelame.

FARFELOO: Tohle je vec se kterou se snazi co nejvic pocitat. Co sem pochopil (na casti rozpoznani vubec nedelam, dela to jiny tym) tak v se mimo jine bere v potaz presnost lokace v tom danem case, doba po jakou byly na stejnem miste a dalsi a dalsi. Je to pravdepodobnostni model, pocitas na zaklade x faktoru procentuelni sanci ze k nakazeni mohlo dojit. A pak je to o tom si nastavit rozumhy prah od ktereho tomu clovekovi reknes, ze je u nej sance dost velka. Jasne ze tam budes mit nepresnosti na obe strany, nejde to udelat 100%. Ale prvni pripady ukazuji, ze to neni uplne spatny.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    NIXX: Tahle věc sbírá garbage by design. Vždyť ten příklad, co tu Ondra sám dával, že ti dají Mapy vědět, když budeš na Andělu ve stejné době jako někdo nakažený je diletantství, co si zahrává s osudem kolemdoucích i se zdroji hygieny. Všichni víme jak přesný jsou GPS v budovách. Tohle bude posílat do karantény stovky lidí, který se reálně neměli šanci ani potkat.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    CROSS: tohle je tak stupidni, ze to nejde resetovat automaticky :(
    NIXX
    NIXX --- ---
    NIXX: Tady ještě obrázková dokumentace.
    18:57 - nepřesná poloha, nechávám svítit displej
    19:02 - ani po 5 minutách se GPS nechytí
    19:03 - vypínám a znovu zapínám polohové služby, okamžitě naskočí přesná poloha

https://share.icloud.com/photos/0M-HWgNkLmQyTzAKb2qWyZ8Gg
    NIXX
    NIXX --- ---
    ONDRA_99: Všiml jsem si takové nemilé věci. Nevím, jestli to dělá od doby, co jsem zapnul Sdílení polohy kvůli COVIDu v Mapách.cz nebo to začalo po aktualizaci na iOS 13.4. Můj iPhone 8 často není venku schopen získat přesnou polohu. Na mapě vidím radius tolerance (modrý kruh) několik stovek metrů nebo jednotek kilometrů a nezmenší se, dokud nerestartuju telefon nebo ručně v nastavení nevypnu/zapnu polohové služby. Poté skoro okamžitě naskočí přesná poloha. Pokud se to děje plošně, nasbíráte takhle do té databáze pěknej garbage. Nevím, jestli to jako vývojáři aplikace můžete ovlivnit nebo je to čistě průser Applu, ale je to dost nepříjemný.
    Chodím běhat do přírody, mapy.cz u toho dost intenzivně používám (díky, jsem fanda) a děje se to teď poměrně často.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Jen taková blbost... 9. v měsíci mi končí zúčtovací období, tak si jdu resetnout počítadlo dat jako každý měsíc... když jsem na to koukal asi před desti dny, ukazovalo to něco normálního, no a mezi tím jsem nainstaloval update na 13.4. A ukazuje mi to...

CROSS
    CROSS --- ---
    DAWIDOS: nejdřív bych počkal, až budete mít povinnost provozovat smartphone a až zakážou anonymní prodej SIM karet.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    KOLCON: Taky se bojim toho, ze je to jen prvni krok a v ramci verejneho blaha, kdyby to melo zachranit jeden zivot, bude povinne.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    KOLCON: cela ta chytra karantena je postavena na pametove mape. S tvym souhlasem ziskaji data, vytvori z nich mapu, a tobe to usnadni vzpomenout si, koho jsi potkal, kde jsi byl.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOLCON: Kdyz ses nakazenej tak s tebou pracovnik hygieny resi kde si se posledni dny pohyboval. A tam mas ty moznost dat ty data aby se tvuj pohyb na to pouzil. Takze kdyz ty primo reknes “dejte jim moje data”, tak uzivatele poslechneme. Ale bez jasneho souhlasu daneho cloveka se od nas nikam nic nedostane. Takze nelhal sem.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    PAYAXY: Postup

Člověk, který se dozví, že se nakazil onemocněním COVID-19, je kontaktován krajskou hygienickou stanicí, aby společně s hygienikem identifikoval co největší počet rizikových kontaktů za posledních 5 dnů.
    Když k tomu vydá oficiální souhlas, vytvoří na základě mobilních dat od operátorů krajská hygienická stanice „vzpomínkovou mapu“ míst, na kterých se nakažený pohyboval.
    Poté, co si nakažený vzpomene společně s hygienikem na všechny potenciálně ohrožené kontakty, formou speciálně vybudovaného call centra jsou lidé co nejrychleji informováni a izolováni v karanténě.
    Následně jsou tito lidé v karanténě po 4-5 dnech navštíveni dvoučlenným odběrovým týmem, který odebere vzorek a zajistí, aby se dostal do laboratoře s volnou kapacitou. Tak aby byl otestovaný člověk v co nejrychlejším možném čase (ideálně do 48 hodin) zpraven o výsledku.
    V případě, že je test pozitivní, nový nakažený prochází stejným celým procesem. Samozřejmě za předpokladu jeho oficiálního souhlasu.

Chytrá karanténa – Aktuální informace o COVID-19
    https://koronavirus.mzcr.cz/chytra-karantena/
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    PAYAXY: Psal že státu nic ne předávají a data mazou. Nebo nerozumím psanemu textu. No a teď si pojďme říct co se stane, když ten souhlas někdo nedá. Čekám postup salamovou metodou, do měsíce to bude sbírat automaticky vše.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    KOLCON: celá ta chytrá karanténa má fungovat na dobrovolně uděleném souhlasu nakaženého s použitím jeho dát, ne?
    Což sedí s tim, co ONDRA_99 psal: daji se pouze data nakazeneho pouze v pripade z s tim ta dana osoba sama bude souhlasit
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    ONDRA_99: Lhal jsi úmyslně?

KOC256
    KOC256 --- ---
    LADY_MYSKA:
    teď mluvíš o pomalé wifi nebo o baterce? Baterku už neřeším...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KOC256: muj telefon to uplne odrovnalo
    uz mam novy
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Kolega řešil, že po instalaci iOS 13 na SE mu mizela baterie pred ocima az ji to nejak uplne odrovnalo. Byl to docela casty jev (minimalne dva lidi z okoli). Vyreseno reklamaci. Po aktualizaci na 13.4 se toto mělo vyřešit...
    Vyřešilo se, ale totální propad WiFi rychlosti. Na netu jsem našel info, že pokud se vypne BT, tak rychlost se stabilituje. Což se stalo.
    Ať nevynalézám kolo, nenašli jste už někdo k tomu nějaké bližší info? Jak to řešit? reklamovat? Atd. ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam