• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOLCON: Mne amoled taky chybi (mam ted 8) ale realne jen proto ze sem chvili mel X. Podle me bezny clovek co X/XS/11 nemel, tak bude s SE2 uplne v pohode. Vykonove to bude hodne slusnej telefon, velikostne to neni zly. Imho je to presne to co se dalo cekat od nejlevnejsiho telefonu v aktualni nabidce.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    NATURALPLAST: X má myslím Amoled displej, který mi u XR co mám teď dost chybí.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    NATURALPLAST: Jenze XS je jen doprodej, dal se vyrabet uz nebude. A SE ma oproti nemu o generaci novejsi CPU, takze bude mit i o generaci delsi podporu systemu. Je to asi stejny jako kdyz vyslo SE prvni a bylo to vlastne "jen" 6S zabalene do 5 tela a nekteri rikali, ze prece je lepsi si koupit 6. Bude to mit sve kupce treba tim, ze si to koupi nekdo kdo by do toho vic dat nemohl/nechtel (a i tech 2.5 navic je pro nej deal breaker).
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    Ja ho ženě určitě koupím :) a původní SE po repasi baterky dostane dcerka.

Chtěl jsem se zeptat, když žena dostane nový iPhone a použije své Apple ID které je součástí Apple rodiny, budeme mít celá rodina Apple TV+ na rok zdarma?
    NATURALPLAST
    NATURALPLAST --- ---
    ONDRA_99: pac se da o asi 2,5k koupit podle me mnohem lepsi Xs.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    NATURALPLAST: A problem je to proc?
    NATURALPLAST
    NATURALPLAST --- ---
    NATURALPLAST: myslim velikosti rozdil
    NATURALPLAST
    NATURALPLAST --- ---
    ONDRA_99: problem je hlavne to, ze rozdil SE a X je fakt minimalni. displej z roku nebrec atd.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    SUBTITLES017: Tak to bylo celkem jasny. Kdyz ma jit o levny model, tak se dalo cekat, ze to bude zalozene na tele iPhone 8 a jen upgraduji to co "je potreba".
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    A je to potvrzeni toho co jsme nekteri rikali uz davno a to ze velikost puvodniho SE je pase a novy v te velikosti nebude.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    DUKED: skoda ze ma home button..
    NATURALPLAST
    NATURALPLAST --- ---
    DUKED: tak jsem se konecne dockal a muzu si vklidu koupit xs. :)
    DUKED
    DUKED --- ---
    iPhone SE – Apple (CZ)
    https://www.apple.com/cz/iphone-se/
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    NIXX: S tim my nic neudelame.

FARFELOO: Tohle je vec se kterou se snazi co nejvic pocitat. Co sem pochopil (na casti rozpoznani vubec nedelam, dela to jiny tym) tak v se mimo jine bere v potaz presnost lokace v tom danem case, doba po jakou byly na stejnem miste a dalsi a dalsi. Je to pravdepodobnostni model, pocitas na zaklade x faktoru procentuelni sanci ze k nakazeni mohlo dojit. A pak je to o tom si nastavit rozumhy prah od ktereho tomu clovekovi reknes, ze je u nej sance dost velka. Jasne ze tam budes mit nepresnosti na obe strany, nejde to udelat 100%. Ale prvni pripady ukazuji, ze to neni uplne spatny.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    NIXX: Tahle věc sbírá garbage by design. Vždyť ten příklad, co tu Ondra sám dával, že ti dají Mapy vědět, když budeš na Andělu ve stejné době jako někdo nakažený je diletantství, co si zahrává s osudem kolemdoucích i se zdroji hygieny. Všichni víme jak přesný jsou GPS v budovách. Tohle bude posílat do karantény stovky lidí, který se reálně neměli šanci ani potkat.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    CROSS: tohle je tak stupidni, ze to nejde resetovat automaticky :(
    NIXX
    NIXX --- ---
    NIXX: Tady ještě obrázková dokumentace.
    18:57 - nepřesná poloha, nechávám svítit displej
    19:02 - ani po 5 minutách se GPS nechytí
    19:03 - vypínám a znovu zapínám polohové služby, okamžitě naskočí přesná poloha

https://share.icloud.com/photos/0M-HWgNkLmQyTzAKb2qWyZ8Gg
    NIXX
    NIXX --- ---
    ONDRA_99: Všiml jsem si takové nemilé věci. Nevím, jestli to dělá od doby, co jsem zapnul Sdílení polohy kvůli COVIDu v Mapách.cz nebo to začalo po aktualizaci na iOS 13.4. Můj iPhone 8 často není venku schopen získat přesnou polohu. Na mapě vidím radius tolerance (modrý kruh) několik stovek metrů nebo jednotek kilometrů a nezmenší se, dokud nerestartuju telefon nebo ručně v nastavení nevypnu/zapnu polohové služby. Poté skoro okamžitě naskočí přesná poloha. Pokud se to děje plošně, nasbíráte takhle do té databáze pěknej garbage. Nevím, jestli to jako vývojáři aplikace můžete ovlivnit nebo je to čistě průser Applu, ale je to dost nepříjemný.
    Chodím běhat do přírody, mapy.cz u toho dost intenzivně používám (díky, jsem fanda) a děje se to teď poměrně často.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Jen taková blbost... 9. v měsíci mi končí zúčtovací období, tak si jdu resetnout počítadlo dat jako každý měsíc... když jsem na to koukal asi před desti dny, ukazovalo to něco normálního, no a mezi tím jsem nainstaloval update na 13.4. A ukazuje mi to...

CROSS
    CROSS --- ---
    DAWIDOS: nejdřív bych počkal, až budete mít povinnost provozovat smartphone a až zakážou anonymní prodej SIM karet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam