• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VACA:
    Za me porad nejlepsi stroj byl iPhone 4 :). Tvarove i rozmerove... Nepopiram ze za velikost 11 PRO nejsem rad, protoze se na tom mnohem lepe zpracovavaji data (maily, mapy, internet), ale proste je to uz "velke"...

A iPad PRO jsem si v podstate kupoval jen kvuli tvaru, protoze taky se mi moc libi a kdyby telefon byl ve stejnem tvaru (jak ukazujes nize), tak bych ho bral vsema deseti...
    VACA
    VACA --- ---
    KOC256: s timhle si dovolim nesouhlasit. Jack jako argument vodeoodolnyho telefonu je holej nesmysl!
    Jednak to stale ma konektor lightning, a mechanicka tlacitka vcetne posuvnyho prepinace rezimu, otvory pro reproduktory a mikrofon.
    Jednak vodeodolnej jack neni nic co by tady uz nebylo 30let, ani zadna raketova draha technologie. Je to proste uzavrenej port a voda ktera do neho vnikne se nedostane nikam dal do telefonu. Voda taky nemuze nijak ublizit zlacenejm kontaktum v konektoru.
    Druhak ani co se tyce prostorovejch dispozic nesouhlasim. Jsou na trhu maly telefony nabyty technologiema, a jack maj.
    Jack je nadcasovej konektor. Uz jsem to psal kdysi, jako wow gesto hodny applu bych povazoval kdyby naopak nemel zadej jinej konektor nez ten 3,5mm jack prez kterej by probyhal datovej prenos a nabijeni, tak jako tomu bylo u prvniho ipodu shuffle.
    Jack je velmi prakticej,kabel se muze volne protacet okolo sve osy...

Iphony bez jacku je jen marketingovej tah pro podporu prodeje dalsich produktu, a nedelam si iluze ze tam hraje spojitost akvizice beatport znacky. Coz teda beatport neni nic jinyho nez navonena predrazena bida.

A co se tyce bezdratove technologie, ne nejsem clovek co by nosil alobalovou cepici. Ale ja osobne nehodlam nosit a mit uvnitr hlavy v usich nekolik hodin denne zastrceny vysokofrekvencni vysilace. dekjuji.
    Nepatrim k lidem co by tvrdili ze za covid muze 5g sit nebo chemtrails, ale vysilace v hlave zastrceny mit nehodlam:) diky
    VACA
    VACA --- ---
    Haha, prej ze design iphone 5/5s/SE je archaickej oldskool:

a krasne to koresponduje s novejma ipadama.

za me palec nahoru. Stavajici design s kulatejma bokama je krajne neergonomickej, to jhak se roh kulatyho boku zarejva do dlane je pri delsim pouzivani az bolestive. A taky ten kulatej designe je slizkej ve smyslu ze snadneji vyklouzne z ruky.
    Ne nejsem clovek co si na spotrebni konzumni elektroniku kupuje obaly na obaly...
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    SUCZKER: Ahoj pokud vím tak
    1) musíš to uvnitř ty aplikace zpracovat, přečíst, aby to bylo "přečteny"
    2) stáhni si jinou klávesnici, SwiftKey nebo Gboard, jako na androidu
    CROSS
    CROSS --- ---
    SUCZKER: badge zapneš nebo vypneš pro každou aplikaci v nastavení Notifications (oznámení?). Jak se bude ta badge chovat nebo co bude ukazovat, když ji povolíš, si řídí každá aplikace sama, to neni věc systému. (Příklad: Fantastical může ukazovat datum.)

Pokročilá práce iOS s češtinou mi přijde natolik špatná, že pro češtinu mám opravy vypnutý (na telefonu). Jsou to ale dvě věci. V angličtině vidíš v tom extra řádku návrhy prediktivního psaní, v češtině to umí jen ty opravy, co se objevujou v bublině. Radu k tomu nemám.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    Mam dva dotazy stran iOS:

1) můžu se nějak zbavit tý červený "badge" vpavo nahore u ikonky aplikace, ktera mi udava pocet neprectenejch zprav, udalosti, atp. ? Proste to cislo vynulovat, aby se sneco ukazovalo jenom, kdyz se neco novyho objevi ?

2) Dost mi nevyhovuje zpusob psani cestiny, kdy se mi tam nekde v textu, kterej pisu, objevuje navrh na opravu a kdyz nic nechci opravit, tak ho musim ten navrh odmitnout kliknutim na tu bublinu, jinak mi tam naskoci misto toho, co chci napsat. Nejde tohle nejak nastavit idealne tak, aby to bylo jako na Androidu, kdy se proste ty navrhy ukazuou v radce nad klavesnici ? Koukal jsem, ze pro anglictinu to funguje trosku lip. Takhle je to dost neorgonimicky a nekdy, kdyz pisu delsi text, se z toho muzu vzteknout. Nejak jsem tam zadny rozumny nastaveni nenasel.

Diky kdyztak za tipy.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PAYAXY: je o 3 roky mladsi tj o 3 roky delsi podpora
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    PAYAXY: tak trochu patek je no :-)
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    GUMIDEK30: už jen kvůli novému CPU to má smysl
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    FELCARKILLER: Ehm, přečetl jsem si tu tvou odpověď jako' no já bych to nedělal'
    ....
    Uz je pátek?
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    PAYAXY: novejsi HW
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    FELCARKILLER: důvod?
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    GUMIDEK30: no ja bych to udelal...
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    tak jsem si objednal minulej tejden osmičku, ještě mi nepřišla, tak přemejšlím, že to stornuju a koupím si SEčko, asi to vychází líp co ?
    KULHY
    KULHY --- ---
    WERT: Me kvalita fotek prijde velmi v pohode. Pokud chci vazne fotit jdu uplne jinou cestou. Na takovy to denickovy foceni, sber vizualnich postrehu a prakticky vyuziti je to parada. Jsem rad ze Apple ty hranice mobilniho foceni posouva, ale ja to nevyziju. Cena je proste jako vzdy vysoka, ale uz vyrazneji dostupna.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    HYPNOGEN: Já si nedovedu představit jít zpátky k drátovým sluchátkám. Já jsem svoje první dostal darem a říkal jsem si, že to je zbytečnost, kterou akorát budu muset nabíjet... vůbec ne. Je to úplně boží věc. Teď mám sluchátka s noise cancellingem a to je zase o level dál. Z drobnosti na poslech hudby se z toho stávají nějaký digitální uši nebo nevím jak bych to popsal. A to by s drátem nešlo.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    MUXX: Hm bez face id, blbý. Snad se ty roušky nebudou nosit navždy...
    WERT
    WERT --- ---
    KULHY: Jediny co mi chybi je lepsi fotak :)
    Ten iphone mel stat 8 a byla by to bomba:)))
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    MUXX: tak jestli neprijde zas naka bendgate tak do nej asi pujdu...
    MUXX
    MUXX --- ---
    DOTCOM: Ano

iPhone SE – Technické specifikace – Apple (CZ)
    https://www.apple.com/cz/iphone-se/specs/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam