• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    jakmile mám přes iphone 7 vytvořen hotspot a na ntb tohle připojení využívám, nestíhá se mi dobíjet baterka (mobilu). máte někdo zkušenosti? je to baterkou nebo kabelem? nemám teď možnost otestovat jiný kabel
    MUXX
    MUXX --- ---
    CHEWBACCA: Nepouzivas nejakou VPN?
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    Zdravim. Asi to uplne nesouvisi s typem telefonu ale treba tu nekdo poradi. Poslednich par dni zpet se mi na mem prihlasenem youtube na iphonu objevuji reklamy v rustine. Ceske uz vubec. Nevi nekdo cim by to mohlo byt ? Ne ze bych ty reklamy sledoval ale vadi mi to. Dik za radu cim to a jak to zmenit
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    CROSS: Jojo presne to. Vzdy staci dany device pripojit kabelem a dat tam pridat. Od te doby se ti bude ukazovat jeho stav baterky kdy je na stejne siti.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    CROSS: Jestli jde po iCloud nevim, ale po lokalni siti funguje dobre iBetterCharge (zdarma)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Hledám tip na appku, ideálně widget, která by dokázala monitorovat stav baterky všech zařízení přihlášených pod stejným Apple ID. Podobně jako telefon hlásí stav hodinek nebo sluchátek. (Jde mi o dětské iPady, bylo by fajn vidět to všechno pohromadě nějak jednoduše.) Nevim, jestli systém vůbec něco takového umožňuje, ale ve Find My v Devices se to dohledat dá, tak by snad měl.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    CROSS
    CROSS --- ---
    ONDRA_99: To je povzdech, nikoli konstatování vědecky dokázaného faktu. (A mám teda na mysli především laptopy.)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    CROSS: Nezobecnoval bych.
    CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: Dongle lifestyle. Ten žijem my všichni, co preferujeme Apple hardware. :-|
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: jakoby ne ze bych je ztracel jak na bezicim pasu. Ale je to proste starost navic, takovej malej bazmek.
    VACA
    VACA --- ---
    CROSS: vsak ja uz si jich taky nekolik poridil, vzdycky kdyz jsem nejakou nekde zapomel.. :(
    CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: Nemyslim to nijak zle, ale kdyby pro mě byl ten jack tak zásadní, a zároveň bych musel používat zrovna telefon bez toho konektoru, pořídil bych si těch redukcí několik.
    KULHY
    KULHY --- ---
    VACA: Jasny jestli jses schopny to bez toho obalu dat tak tvoje vec, jak jsem psal. Ale treba muj bejvaly sef. Dostal telefon od firmy, zadnej obal a dvakrat po sobe novej telefon v haji. Jen clovek tise krouti hlavou. Me trigeruje hon na schovavani designu iPhonu. :)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    VACA: Si tam ten jack musis pridat sam no. :D

Bringing BACK The iPhone Headphone Jack - in China
    https://www.youtube.com/watch?v=utfbE3_uAMA
    VACA
    VACA --- ---
    *tak si rikam, ze by mozna premejslel o nejakym pouzdru kdyz by v nem byl zabudovanej uloznej prostor na tu lightning-jack redukci.. :D To by pro me asi byl argument praktyckyho doplnku aby clovek ten zpropadej cancour furt nekde nehledal.
    A vlastne z hlediska profese pro me bezdratova technologie ani neni argument. K cemu by mi byly airpods apod, kdyz bych stejne nemel jak ten telefon pripojit do zvukovyho systemu abych ho otestoval, nebo si neco poslechnul v pripade zapomenute redukce. hm. :(
    VACA
    VACA --- ---
    hele např 5s jsem použival 5let. ale i jiny mobily mi vzdy vydrzely roky a roky. Nikdy sem se nestydel za to mit oldskool telefon kdyz mi fungoval a byl jsem s nim spokojenej. Ty cernobily old telefony jsem pouzival kdyz uz okolo me davno vsichni meli smartphone s kamerou..
    Kdyby ta 5s neprestala bejt spolehliva co se tyce cteni simkarty tak bych ji snad pouzival dodnes. To ze zacala blbnout registrace simkarty nejak nepredpokladam ze bych nejakym obalem ovlivnil. A snazil jsem se tu zavadu resit opravou, nejdris to reseni na chvili fungovalo ale pak uz ne. Ted mam 7 a hadam ze s ni vydrzim tak dlouho jak dlouho bude proste bude spolehlive fungovat.. Zrovna v telefonu nepotrebuju nejnovejsi HW kazdej rok a pul.. Neumel bych to ani vyuzit. I tu 7 hadam ze vyuzivam tak na 10% jeji vypocetni kapacity.. Co me naopak sere dost, je ta absence jacku. Pracuju jako zvukar, vechno vsude okolo me je na pripojeni kabelem. Veskera profi zvukova technika apod. Jack se da redukovat na vsechny myslitelny formaty konektoru, a ty redukce vetsinou vzdy jsou v zazemi kdekoli. Ale redukce na ligtning jaksi ne. Takze nejvic me nasere to kdyz si chci treba vyzkouset system, nebo si proste jenom ukratit chvili poslechem, a zjistim ze nemam tu pos*anou prokletou stupidni idiotskou redukci. To bych vzdycky celej apple proklel. Taky jsem kvuli tomu oprasil svuj starej ipod classic 160gigovej ve kterym mam jenom hudbu, takze hodne:) Akorat ze tam zase neni moznost online poslechu. Proste s timhle me serou, byl krasnej moment kdy se zacala protinat velka kapacita uloziste telefonu s tim kdy to jeste melo jack. Clovek mel jedno zarizeni.. Nehralo to uplne marne, a tohle je zrovna pro me zajimava funkcionalita smartphonu. Jinak tam mam par utility appek ktery pouzivam pravidelne, a naky appky co sem zapnul tak 2x a upadly v zapomeni..

KULHY: Takze si troufam tvrdit, ze places na spatnem hrobe. Svoji zatez se snazim taky minimalizovat, jednak tim ze neziju uplne konzumni zivot kdy bych musel mit kazdej rok novej mobil, ale druhak tim ze pokud to je jen trochu mozne tak si vybiram i zeme puvodu ruznejch produktu a teamy lidi ktery za tim stali. Naprosto pohrdam nakupama na alibabach apod., kdy si lidi kupujou dolarovy polozky a nechaj vozit prez pul zemekoule z ciny, aby je za par dnu v lepsim pripade tydnu vhodili do kose. To se vlastne da vstahnout i na ty obaly trochu kdybych byl hnidopich. Ta vec ma fungovat tak jak je, zrovna tak jako treba automobil, taky je lidi nemaj zabaleny v obalech aby s nima mohli jezdit krajinou...
    Nicmene neodsuzuju pouzivani obalu, kdyz to nekomu vyhovuje, jen bych si v ramci tebou propagovaneho enviromentalismu vybiral i ten obal podle toho ;)

Jinak teda, krome iphone 3G jsem si nikdy zadnej apple telefon nekoupil fungl novej. Nepotrebuju zazivat pocit sundavani folii.. A uz teda ode me nikdy dalsim lidem nejdou. Proste tu vec pouzivam dokud funguje.. :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    KOC256: No dyt!

Nemyslim ze to je ideologie, ale obycejna ohleduplnost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam