• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    KOC256: Ano. Ale tohle všechno co píšeš uživatel ví. Neni to nic, že by mu telefon ležel na stole a IT firmy se mu v něm hrabal
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    HERKULES: Správa mobilního zařízení - zaměstnavatel + MobileIron app.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HERKULES:
    možná jsi nečetl co jsem psal...

VÍM JISTĚ, že si mohou vynutit některá pravidla. tedy mohou ovlivnit chování mého telefonu.

Například:
    - zapnutí hesla
    - délka a složitost
    - nutnost vynucení zadávání při každém rožnutí
    - 10x špatné heslo ==> vymazání telefonu

A jak píšu dále, ať řekne někdo povolanější, zda v případě bezpečnostního incidentu firma může vyvolat smazání nebo něco podobného. To nevím...

Ale každopádně NENÍ PRAVDA, že firma nemůže ovlivnit chování tvého telefonu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HERKULES:
    Osobně do mechanismu nevidím, ale pokud jen pomocí připojení firemní pošty mohou ovlivnit nějaké pravidla, tak bych se nedivil, kdyby mi ho třeba v zájmu bezpečnosti mohli i smazat.

Ale klidně někdo kdo má zkušenosti rozveďte...
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    HOLAKAC: Jak ti může firma telefon smazat? Či je to apple id co na telefonu je?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HOLAKAC:
    useknutá ruka nebude fungovat pokud vím :D Ale nezkoušel jsem to ;-)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    HOLAKAC: Lol, tohle ani nemá cenu ti vysvětlovat
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    To v těch telefonech máte kódy k atomovkám ? :) Mám teda jen touchid a 8místnej PIN. Telefon není můj a je firemní, firma může na dálku smazat cokoli, takže tam radši nemám ani bankovnictví apod. Pokud mi ve spánku někdo dá tel. k palci nebo mi usekne ruku, tak chce asi obsah telefonu tak moc, že žádná obrana není dostatečná o.O Hodinky nemám (teda mám, ale ne Apple), ale nespím s nima.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JYRKA:
    no ne každý si to uvědomí. Hodně lidem stačí, že to jde zapnout.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    TRIPLT: Je to průser, který si dobrovolně zapneš. V ten moment je to Tvůj průser.
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Ta informace, ze telefon otevre cizi osoba s rouskou je drsna... jasny je treba k tomu mit aktivni hodinky, ale i tak mi to prijde jako pruser :)
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    KOC256: dobre, to ze se mluvi celou dobu o kombinaci s hodinkama jsem nepostrehl :)

tak beru zpet, ja totiz s face id ziju zatim mesic a ruzne zjistuju, ze staci abych se trosku xsichtil (obcas si kousu vnitrek rtu, nebo tvari aniz bych si to uvedomoval) a telefon se mi neodemkne
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FELCARKILLER:
    Ale jak tu zaznělo, s rouškou a hodinkama to odemkne klidně i cizí osoba.

Zkusím tedy ještě jednou shrnout:
    - majitel spí (jako zabitý) a má na ruce hodinky v režimu spánku
    - útočník musí přijít v roušce, zatočit korunou na hodinách, vypnout režim spánku a následně se mu nejspíše podaří i odemknout mobil.

Nebude to úplně jednoduché a všude aplikovatelné. Ale je to reálnější scénář než z někoho vymlátit kód.

Jen nápady jak tento stav navodit:
    - opilost/drogy
    - přirozený tvrdý spánek
    - prášky na spaní
    - regulérní uspání třeba éterem :)
    - ...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EX_ESKADR:
    jo určitě to chci zkusit. Zatím jsem rozpoutal debatu... :)
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    me se to teda se zavrenyma ocima neodemkne
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    KOC256: nejde to tak snadno - už jenom ten fakt, že se do toho musíš regulérně podívat očima. Schválně si to vyzkoušej, já už s tím trochu experimentoval .)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FLLIP:
    to si asi umím domyslet. Jak jsem psal již dříve. Jde o tu polemiku, zda to je stejně bezpečné jako 6 místný kód.

A předpokládám, že "chlastaní do kómatu" není až tak scifi UC... ;-)

Ale klidně se spokojme s hlubokým spánkem...
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    KOC256: No řešením je biometrické ověření vypnout a používat pouze 6 místný kód. Případně nechlastat do komatu s lidmi kterým nevěřím.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CROSS:
    Tak může to být třeba nějaká párty co se trochu zvrtne a někdo ti chce prohrabat mobil...

nechci se tu zabředávat do dalších konsekvencí. Prostě pořád je to za mě trochu méně bezpečné, ale pohodlnější.

FLLIP:
    Ano je to už krok navíc, ale pořád pro zrušení režimu spánku je třeba jen zatočit kolečkem a pak kliknout. Není potřeba heslo.

Což pořád ti opilého člověka nemusí vzbudit.
    CROSS
    CROSS --- ---
    KOC256: jestli ti někdo v noci přijde spícímu sebrat telefon, myslim, že máš trochu vážnější problém, ať už ta osoba má nebo nemá roušku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam