• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KOC256: protože jsem omylem odpovídal tobě místo
    PHAILO:
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JYRKA:
    A co je divný? Možná jsi to jen špatně přečetl... Píšu že VF je diametrálně horší.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KOC256: to je divný, protože O2 a TMO spolu sdílejí síť
    KOC256
    KOC256 --- ---
    WOJTISHEK:
    nemám k žádné značce sympatii ani antipatii a kdyby tak určitě sympatie nebudou na straně O2 :-). Jen píšu nejen osobní zkušenost a utíkáme od nich s možná 1000+ čísly a důvod je právě kvalita. Jeden zákazník se kterým spolupracujeme to má stejně. Kolegové konkrétně na Karvinsku a Havířovsku neměli signál snad málem ani doma... A to to není žádné osoblažsko...

Já osobně hodně lítám v terénu (myslím tím příroda, hory) a tam taky VF je absolutně nejhorší.

A jako je mi jedno kdo s kým se spolčuje. Mě zajímá přínos pro mě.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    KOC256: to je divné, jsem necelých 16 let s VF, 99% času na SM (FM, OVa a sem tam okolí) a nějak extra jsem to nepocítil. To jsem spíše měl problémy s O2 a TMo. Jediné, co vnímám je občas slabší kvalita signálu na některých odlehlých místech, ale to, pokud se nepletu, je těžko srovnávat vzhledem ke sdílení sítí O2 a TMo.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    KOC256: Severní Moravu neznám, byl jsem tam asi dvakrát v životě a už to nějak nemám potřebu opakovat. Každopádně rychlosti kolem 2 - 3 Mbit na hlavním náměstí okresního města celkem překvapí.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PHAILO:
    asi jak kde.
    Na severní moravě jsme odešli od VF, protože to byl pravěk. Ztrácelo se pokrytí i v městské zástavbě o přírodě nemluvě. U O2 nebo TMO jsem toto vůbec neřešil.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MADBANANA: Přes VoWiFi jde jen volat, nelze posílat SMS. O2 má zdaleka nejpomalejší LTE, občas na překvapivých místech na hranici použitelnosti (jednotky Mbit). Obecně implementace novinek nejpomalejší ze všech operátorů (třeba VoLTE bylo s asi dvouletým zpožděním oproti všem ostatním). Jinak asi nic.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MADBANANA:
    5G neřeším.

Nedávno tu proběhlo vlákno o tom, že tam chybí nastavení VoLTE. Ale jestli to něčemu reálně vadí netuším...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TANTRAMAN:
    V te nove verzi?
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    KOC256: pozor, je tam par osklivych bezpecnostnich zranitelnosit.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    Dlouho jsme byl u Vodafonu a pravděpodobně budu v blízké budoucnosti přecházet k O2, tak se chci zeptat, jestli u O2 nejsou nějaký iphone-related nástrahy, na který se mám připravit? Jak je na tom u O2 5G?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    iOS 14.5.1
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FLLIP: díky za tip, kouknul jsem na to ale vypadá to že se to separe koupit nedá a je to opravdu pouze ke kreditní kartě (zároveň tou kreditní kartou musí být daný spotřebič zaplacen)
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    ADAMIRA: Ja mám dobrou zkušenost s ČSOB pojišťovnou, jmenuje se to Pojištění ochrany nákupu a prodloužené záruky. Zrovna nedávno mi zaplatili nový display Macbooku, protože mi na nej spadnul iPad :) Spoluúčast 500Kc. Mám to teda zadarmo ke kartě, ale předpokládám ze to půjde i koupit.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Sorry možná jsem trošku OT ale máte tady někdo zkušenost s pojištěním displeje od Axa?

Říkám si že jistota je jistota a že bych si takovou pojistku klidně i pořídil.

Zadáte imei a pomocí zrcadla aplikace zkontroluje zda je displej v pořádku - fajn, OK. Následně jsem si přečetl pojistné podmínky a výluky, stále fajn, ale pak vidím 2 problémy.

1 ) Je tam spoluúčast (fajn je to v poj. podmínkách, počítám s tím) - rozdělená do několika kategorií, s tím že kategorie bude určena v pojistné smlouvě, náhled bude k dispozici před zaplacením - mno a to se neděje, po vyplnění základních údajů mě to rovnou "kopne" do platební brány a k dispozici jsou stále pouze obecné pojistné podmínky - tzn. zjistím že pojistné je v mém případě (SE 2020) 69 CZK měsíčně a to je vše.
    (ani nikde jinde na netu jsem nenašel žádný seznam telefonů/modelů a do jaké kategorie náleží)

2) dozvíte se že pojistné je 69 CZK měsíčně a dostanete se rovnou do platební brány (je na stejné stránce níže) - bez náhledu na to jakou částku platíte, tak dejme tomu OK asi to bude těch 69 CZK ale to se dá pojistka platit pouze pomocí karty? A teda OK, fajn, tak asi jo ale to znamená že se budu muset každý měsíc logovat do nějakého portálu a platit kartou (což by mi ani tak nedělalo problém ale očekával bych nějaké info než to ze mě začne tahat prachy)?

"kroucení se" při pojistné události by byla samozřejmě jiná věc, ale pojistné podmínky vypadají OK (ano čtu je, vám že číst v ČR pojistné podmínky je něco jako chovat jednorožce) a do budoucna nevidím.

tak celkově mi to příjde dost shity přístup pro velkou pojišťovnu v roce 2021, dost mě to odradilo ale ceník oprav mě zase děsí :/

Nějaká alternativa? Nebo považujete tyhle pojistky za nesmysl (ano vím že s "prodlouženejma" zárukama a pojistkama proti rozbití je u prodejců často problém).

Předem díky za odpověď či nasměrování do správného auditka.

:)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    koupila jsem si case na telefon zde https://www.burga.com/

trvalo to asi 2 tydny, nez to dorazilo
    tak jen kdyby to nekoho zajimalo - je dost masivni, v podstate z elegantniho telefonu to udela dost tezkou kostku, nicmene vypada bytelne (ze tedy neco vydrzi)
    obal by mel byt ze dvou vrstev - silikon na ochranu a zvnejsku plast s designem - vypada to tak
    na webu je trochu hezci, ta grafika na obalu je v realu min HD, ale na prvni dobrou to neni moc videt, musel by to clovek studovat
    koupila jsem k tomu i to jejich sklicko, ale prekvapilo me, jak je male.. je to vicemene na hrane obrazovky, ne na hrane telefonu
    od hrany tel jsou to tak 2mm

odezva je v pohode, jak tlacitka pres obal, tak screen pres sklo

za ty prachy na jeden to nestoji, ale kdyz se domluvi dva lidi a maji 2+2, tak cena do 400kc za jeden obal je asi ok
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    MADBANANA: já chtěl čirej právě nooo, někde jsem viděl reklamu, ale radši bych někoho kdo to má vyzkoušený . . .. jestli to zase není kec
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    KOC256: nee taky nekouřím :)
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    GUMIDEK30: Kupoval jsem tenhle MADBANANA někdy před Vánoci a ještě nezežloutnul nebo to minimálně není vlivem barevnosti poznat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam