• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KOC256: Používal jsem jen rychlejší, kratší je úplně nepoužitelné.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JYRKA:
    a zkoušel jsi obě varianty? Kratší vs Rychlejší?

Jako občas to hodí nějaký blábol, ale u mě pozoruji jen zřídka a když si toho všimnu, nebo mám alespoň základní ánung o cestě, tak jedu dle sebe...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KOC256: Ten hlas není problém jako algoritmus. Testoval jsem to na cestě do Boleslavi několik měsíců a prostě Google Mapy jsou v tomhle lepší.
    Seznam mapy jsem netestoval, nemůžu posoudit. A testovat nebudu, zvyknul jsem si na ten Google.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JYRKA:
    hlas si můžeš změnit :-)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Waze jsem přestal používat kvůli jejich přílišné optimalizaci trasy. Abys zrychlil cestu o půl minuty, tak tě ženou přes dvacet křižovatek navíc a úzkýma okreskama. S Google Maps tam dojedeš pohodlněji ve stejném čase, ne-li rychleji.
    A navíc ten hlas ve Waze namluvila moje žena a nechat si přikazovat nejenom doma je trochu moc :)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BOXY: Mapy.cz umi jak pruhy tak rychlost (brzo bude i moznost zvuku pri prekroceni rychlosti). V CR mame vlastni redakci a vlastni data (vcetne trafficu), v zahranici se berou data z OSM map (pruhy a omezeni rychlosti tam jsou, traffic ne).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BOXY:
    ano, Waze má řazení do jízdních pruhů.

Jak vypadá neřeším. Účel to plní a nepotřebuji vidět každý strom, důležité je, že to nejpřesněji hlásí a predikuje problémy (policajty, radary, zácpy, nehody, ...).

Jinak mapy.cz pro pěší či cykloturistiku používám i v zahraničí...
    BOXY
    BOXY --- ---
    KOC256:
    ONDRA_99: Díky za, ehm, podnětné rady :-D. Jenže já jsem na ty Google Mapy včetně jejich UI hold zvyklej a líbilo by se mi to spustit v nich. Nicméně Mapy.cz používám na chození po nature, tak můžu zkusit i jako navigaci v autě. A Waze jsem taky chvilku testoval, ale trochu mě štvalo, že vypadal hrozně infantilně a furt to po mě chtělo, abych potvrdil, že to PČR auto, co stálo před hodinou někde za bukem tam furt je ;-)

Ale tak ještě doplňující otázky - je tam i řazení do jízdních pruhů? A v případě mapy.cz - fungují ty speedlimity jen v ČR nebo i v EU obecně? Ono totiž třeba Rakousko umí po návratu z cest korespondenčně ne úplně mile překvapit.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BOXY:
    od doby co je WAZE je snad experimentování s čímkoliv jiným jen ztráta času ne?
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    SUBTITLES017: vypnul jsem no.. ale je mi to divny hlavne z duvodu, ze s nima takhle beham uz pěkně dlouho a tohle se mi nikdy nestalo.. :-/
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BOXY: Mapy.cz to umi. ;) (A ted se venuje cas opravam chybek v CarPlay)
    BOXY
    BOXY --- ---
    Někde jsem četl, že už nějakou dobu by měly Google Maps umět zobrazovat rychlostní limity při navigaci. Spolu s CarPlay by to mohlo být dost užitečný, ale já to tam prostě nikde nevidím. Nemáte pls někdo s tímhle zkušenosti?
    SPAULDING
    SPAULDING --- ---
    SUBTITLES017: Jestli tu fci nevyužíváš, vypni jí v nastavení.

Když už v nastavení siri budeš, podívej se navíc na nastavení spouštění. “Hey siri”, povolit při uzamčení a posobně.

Pak bluetooth - airpods pro -> mrknout, jestli není altivní možnost říct “hey siri”. To bude žrát dost i kvůli mikrofonu v airpodech. Myslím, že je zvuk z mikrofonu analyzován v iphonu (ohledne “hey siri”), tzn mohl by být při připojených airpodech pro neustále v zápřahu.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    siri vůbec nepoužívám, ale dneska mi docela vyzdimala baterku.. cas by odpovídal večernímu běhu s airpodama pro (ale telefon jsem mel taky u sebe..)

nenapadá někoho proč by tolik zrala?

HONCKA
    HONCKA --- ---
    JYRKA: nejnovejsi 14.6
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    HONCKA: Jakou verzi OS tam mas?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HONCKA: takže zmena, nezobrazuje se mi to akorat na ipadu, z iphonu to funguje, dokonce uz mi to blokuje i ty brawl stars a youtube. BTW nevite, jak to vyresit na tom ipadu (moc se mi nechce delat total wipe), rad bych, aby to fungovalo na vsem :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Tak jsem si to rozjebal uplne ted mi to uz nesynchronizuje ten screentime vubec, zkousel jsem i pak takovy psi kusy, jako presunout decka na druhy appleid,smazat rodinu, znovu ji vytvorit a presunout decka zpet, ale nic porad je to nezesynchronizovany
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JYRKA: Mam to samozrejme nastaveny, ale u tehle 2 mi to proste nefunguje
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    HONCKA: Muzes si to nastavit pro kazdou aplikaci zvlast.
    Nebo jsem nepochopil otazku
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Mám problém screen time omezením u youtuba a brawl stars, což jsou věci co synek nejvíc používá, jde to nějak zprovoznit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam