• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    WAKI: Jako jednu starou nokii si porad drzim doma a obcas ji i zapnu.. nekdy z roku 2002..:))
    WAKI
    WAKI --- ---
    MATESISKO: To jsem zapomnel dopsat, pokud chces byt 100% chranen vykopej 3310 a pouzivej tu. Ale z 99% stejne za to muze uzivatel. Viz kliknuti na odkaz, stazeni overeneho antiviru ktery pouziva i sam president usa a podobne.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    WAKI:
    ERVIN: Vyuzivaji 0-day zranitelnosti, tedy zranitelnosti, o kterych nevi jeste ani Apple. Predpokladam, ze je nakupuji na darkwebu. Podle toho co pisi, tak abys byl chraneny, nemohl bys pouzivat iMessages nebo Whatsapp. A porad nemas 100% jistotu, protoze muze existovat neopravena zranitelnost, kterou vyuziji. 100% jistotu mas pokud pouzivas telefon offline
    WAKI
    WAKI --- ---
    ERVIN: Nejsem tedy odborník, ale svým způsobem je i android nezranitelný. Jak se říká chyba je vždy v mezikuse (v uživateli). Jen se, bych řekl, hůře vyvíjí nějaký software na ios než na android.
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    ERVIN: Je to složitější, ale neexistuje na to lepší rada, než "aktualizuj, aktualizuj a neklikej na žádný linky, co ti kdo pošle".

Útočník může využít 0-day zranitelnosti, ale pokud se budeš držet zásady, že neklikám na link, co neznám a aktualizuješ, víc pro to udělat nemůžeš.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Tak jsem měl za to, že je Apple neprůstřelnej a vono to zas až takový asi nebude. Dokázal by to okomentovat někdo s větším vhledem do bezpečnosti iOS?

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/jak-funguje-spionazni-software-pegasus/r~42551bfee89111eba1070cc47ab5f122/
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    Díky, s tím DPH to je dobrej point, že se vlastně dostávám pár korun nad bazarový kousky.
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    BALOSH: hele, pri cene normalniho base modelu 10k s DPH si myslim, ze je zbytecny kupovat nejaky jety. Kazdopadne 6+ bude v pohode jeste par let.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    BALOSH: Být Tebou koupím aktuální iPad v základní konfiguraci. Bazarové kousky sice vyjdou o něco levněji, ale neodečteš tam DPH a ve finále si moc nepomůžeš.
    https://www.iwant.cz/ipad-10-2-2020-c5223
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    Ahoj, potřebuju poradit ohledně podpory ipadů. Potřebuju pro dva obchody pořídit ipady na kterých poběží spotify a kalendář, protože androidi na kterých běží pokladna nejsou schopný ani takhle simple požadavek plnit spolehlivě.

Samozřejmě se mi kvůli tomu nehcce kupovat aktuální model. Poradíte, který ipad 5,6 air? Bude podporovanej ještě nějakou dobu dejme tomu 2 roky? Na mě je těch modelů moc a neorientuju se v tom.

Tisíceré díky
    LBW
    LBW --- ---
    KOC256: to je, co jsem myslel, diky
    Kontakty idealne v jedne sade
    Dual sim ani jeden z telefenu nepodporuje :/
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LBW:
    nepotřebuješ to. Tedy můžeš pod jedním ID provozovat dvě různé konfigurace.
    Nejsem si jist jak to je třeba u kontaktů, ale ty asi nechceš mít ve dvou různých sadách ne?

A také je možnost mít oba telefonu v jednom (dvě SIM).
    LBW
    LBW --- ---
    KOC256: jakoze pretahnu uplne vsechno z telefonu1 na telefon2
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LBW:
    klony?
    LBW
    LBW --- ---
    Kdyz se prihlasim svym ID do dvou iphonu (soukromy a firemni) - ma smysl mit je jako "klony" nebo to je uplne fuk a toto je zbytecny dotaz? :)
    TIGU
    TIGU --- ---
    PIFKO: Já je nedávno potkal v Brně.

A lepší než Google už v mnoha ohledech jsou. Před lety jsem šel na jedno školení (paradoxně o vývoji iOS apps) a všechny pobavil tím, že jsem šel podle Apple Maps a dorazil pozdě, protože mne táhly úplně jinam. Před pár dny jsem jel autem podle Google map a ... nedojel. Všude uzavírky a Google mapy to nedaly. Zachránily mne Apple Maps ... a ve svém okolí znám z poslední doby více podobných případů.
    SPAULDING
    SPAULDING --- ---
    DSTEPZ: Meteoblue

‎meteoblue weather & maps v App Storu
    https://apps.apple.com/cz/app/meteoblue-weather-maps/id994459137?l=cs
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    DSTEPZ: Zkus “pocasi a radar”, velka spokojenost s kvalitou predpovedi
    VFISA
    VFISA --- ---
    DSTEPZ: Carrot Weather - krasny a prijemny
    Windy - hodne infa, ale hnusny.

nebrat spyware typu accuweather, weather+, weather underground, weather channel, weather bug etc.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    DSTEPZ: Já používám kombinaci:
    - ČHMÚ (předpověď a radar)
    - Yr (předpověď v zahraničí, ale to výjimečně)
    - Ventusky (celosvětový radar s množstvím zapínatelných vrstev)
    - iOS počasí (widget)

Widget iOS mi taky moc nevyhovuje a teď, díky dotazu, jsem koukal, jestli nemá Ventusky widgety a má! Jak předpověď, tak radar a vypadaj dobře, takže díky za impulz, jdu vyzkoušet.
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    DSTEPZ: In-počasí a Yahoo weather
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam