• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KOSATKA
    KOSATKA --- ---
    JYRKA: Mám to jako fyzická osoba. Na Apple Care kouknu, díky za tip.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KOSATKA: V Drazdanech dostanes taky dva roky, protoze jsou v EU. Muzes si ale koupit Apple Care, coz je velka vyhoda proti nasim prodejcum.
    Nevyhoda: ucetni bude brblat kvuli dokladu v Eurech.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    VACA: souhlas no.. je to hrozne individualni.. pro me, jako casual usera by to bylo OK (az na to auto, zatím), ale jsou uzivatele, pro ktery by to byl konec, dokazu si to predstavit. Ta doba asi prijde, ale jeste to par let potrva..
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    VACA: Ja nefotim skoro vubec, pro mam, protoze vyuzivam LiDAR pro nektery specificky aplikace. Jinak jo, sere mne to. Notebooky maj TB3/USB4, iPad ma C jen ten iphone proste ne. Ted jeste budu kupovat iPad mini, ale tvl, kdyby to mini v cellular umelo telefonovat, tak snad iPhone zahodim a budu chodit s iPadem a headsetem :))
    VACA
    VACA --- ---
    ICARUS: VACA:)
    Jak jsem psal, je to individualni, ja treba se pohybuju v terenu docela hodne a tohle by pro me byl neskutecnej oser.
    Pardon za ty vyrazy :)
    VACA
    VACA --- ---
    PSYCHO: Ok, to nedokazu posoudit v globalnim meritku mas asi recht. Ale treba na nasem pisecku bych rekl, ze dost.

Jinak dalsi prislusenstvi, napada me jeste ctecka karet, kterou obcas vyuzivam kdyz chci do telefonu dostat neco z fotaku abych to mohl odeslat treba.
    Dal ale nevim.
    Ale to me teda spis se*e ze prave je to ted rozdeleny ze ipad ma jinej port nez iphone, protoze to abych ty ctecky mel hned dve…

Jinak ja vim ze novy iphony fotej obstojne, ale me nevyhovuje ekosystem fotografii, kdy je pomerne krkolomny ty fotky z toho nejak externe spravovat.
    (Teda krom toho ze fotak je proste fotak:)
    I proto by pro me osobne byl mnohem vetsi tahoun ten usb, nezli treba novy fotpaparaty s cool featurama, ty ja vlastne prakticky nevyuziju. Fotit na mobil je pro me spis nutny zlo nez radost:D
    Ale nerozporuju ze to je zasadni featura pro vetsinu vsech:)
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    VACA: Já zase moc nevím, proč by to byl takový problém. Vždyť je snad jedno, jestli do telefonu strčíš Lightning, nebo na něj připlácneš MagSafe, ne?
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    KOSATKA: možná záruka? jestli žiješ v ČR, koupil bych v CZ (2 roky záruka).. z Drážďan bude asi jen 1 rok záruka přímo od apple, nebo..?
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    KOSATKA: Imho je to jedno, cena je stejna (+/- 200, prepoctem z EUR Revolut kurzem).
    KOSATKA
    KOSATKA --- ---
    Chystám se po delší době upgradovat (na 13 pro), jsou nějaký zásadní rozdíly v nákupu na Alza, iStyle, nebo případně Apple Store Drážďany?
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    VACA: Ja si myslim, ze lidi co to kupujou na splatky/operak v celkovym souctu zase tolik nebude.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    SUBTITLES017: Existuji k tomu adaptery, ktere to umozni.

[Update: 1 year later] Review: This adapter turns standard CarPlay into Wireless CarPlay, and somehow it actually works - 9to5Mac
    https://www.google.com/amp/s/9to5mac.com/2021/05/15/carplay-to-wireless-carplay-adapter/amp/
    VACA
    VACA --- ---
    PSYCHO: No zrovna na tohle mam pohled stejnej. Proto jsem byl trochu zklamanej tohle jako jeden z argumentu proc to uz nesjednotili se zbytkem rodiny apple zarizeni na to usb.
    Ale jako nemit port zadnej to mi prijde pomerne zasadni rozdil.
    Ale tak treba se pletu a svoji sazku prohraju:)
    Nicmene s prihlednutim k tomu ze si ty telefony fakt kupujou masivne i lidi co na ne vlastne ani nemaj prachy (totiz na splatky apod.) tak dost silne pochybuju ze ted je vhodna doba pro takovouhle zasadni zmenu.
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    VACA: Tbh, kdyz tak nad tim premejslim tak jaky vlastne je lightning prislusenstvi? Krome redukce na jack? Ja snad nikde nic nevidel (mozna OSMO, ale to si nejsem jistej, jestli neni bezdrat a pak teda selfie sticky asi)
    VACA
    VACA --- ---
    hele je to vsechno hrozne individualni. Ale mobilni telefon uz od podstaty veci by mel bejt co nejvic mobilni. A ja sem celkem dost presvedsenej o tom, ze kdyz by v kratsim horizontu tedkon apple zrusil porty u telefonu, tak se bude potykat s masivnim odlivem zakazniku.
    To neni to stejny jako odstranit sluchatkovej jack, tohle je zasadni omezeni funkcionality jako mobilniho zarizeni.
    V dnesnim svete mezi klientama applu zdaleka neni standart ze by kazdej druhej mel na auto s bezdratovou plotnou, ze by v kazdy druhy kavarne byl ve stolku integrovanej charger, ze by kazdej druhej byl zavrenej v kanclu u svyho stolu..
    To ze ja mam prachy na mercedesa s bezdratovym nabijenim zdaleka neni zadnej standart a berna mince pro apple.
    Jestli mi nekdo tvrdi ze hlavni duvod proc nedali do novejch iphonu usb-c je ten, ze by lidi byly nasrany ze musej menit vsechno prislusenstvi (coz je z mojeho pohledu banalita, si koupit usb-c kabel), tak uz vidim jak by se jejich klientela postavila k tomu, ze si mobil nenabijou jinak nez prez charger pomalu velikosti podšálku..
    I kdyby 30% uzivatelu tvrdilo "kabel je to posledni co me zajima, protoze JÁ mám..." tak se podivejte jak siroky spektrum klientu pouziva apple telefony dnes, v zemich jako indie, atd atd.
    Klidne bych si na to uzavrel sazku. Apple potrebuje svoje produkty prodavat, nejsou zas tak husty aby je uzivilo ze tady cast rekne "pff ja kabel nepotrebuju, koupim si novyho mergla s plotnou.."

no offence:)
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    VACA: za mě tedy poslední věc, na co používám kabel, je připojení v autě.. až tohle bude možné taky bezdrátově (moje auto to neumí), tak pro mě klidně bez portu :)
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    VACA: Ja mam 20kmah v batohu presne kvuli padu a nouzovymu nabijeni m1 mbp, tu mophie v klidu hodim do kapsy saka, kapsy u kalhot a mam ji s sebou porad.

Ten Anker se bude v salu nosit blbe :)
    VACA
    VACA --- ---
    PSYCHO: ale jo, já neřikám že ne. Nezavrhuju to jako blbost, svůj smysl to má.
    Já jsem jen narážel na to, že mít telefon bez portu kterej jde nabíjet jen přez magsafe, by bylo při současnejch možnostech velmi neprakticné...

Já třeba mám pewerbanku anker s dvouma 3A výstupama, ze který v pohodě nabiju i ipad, a mnoho dalších věcí (když na to přijde i novej macbook air bych z toho mohl nabíjet...
    A třeba v případku nějakýho delšího cestování mít powerbanku ze který budu nabíjet magsafe powerbanku abych si mohl dobít mobil, to uznejme že je trochu hovadina, ne? :)
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    VACA: Mam Magsafe mophie. Jasne, je to jen 5000mah ale nabiju s tim telefon, ma to pass through, takze muzu telefon nabijet i pres USB-C a v krajni nouzi muzu dalsi zarizeni nabijet z USB portu ty powerbanky.

Cokoli vic jak tech 5000 je nerealnejch, aby to bylo pouzitelny. Jinak na iPhone 12 Pro mi to nabije z 0 na cca 80% coz mi na pracovni den s castou praci s telefonem staci. Pri beznym pouzivani na cca dva dny a mezi tim urcite nejakou lightning nebo usb-c nabijecku potkam.
    CROSS
    CROSS --- ---
    DSTEPZ: Dovedu si to představit s něčím, jako je to rozhraní na iPadu (na klávesnici), ale v současný době to taky vnímám spíš jako zbožné přání.
    VACA
    VACA --- ---
    Why 4th Pin of Lightning connector turned black? [Understanding] | GeekDummy.com
    https://geekdummy.com/ios/why-4th-pin-of-lightning-connector-turned-black/

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam