• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    CROSS
    CROSS --- ---
    DSTEPZ: Dovedu si to představit s něčím, jako je to rozhraní na iPadu (na klávesnici), ale v současný době to taky vnímám spíš jako zbožné přání.
    VACA
    VACA --- ---
    Why 4th Pin of Lightning connector turned black? [Understanding] | GeekDummy.com
    https://geekdummy.com/ios/why-4th-pin-of-lightning-connector-turned-black/

VACA
    VACA --- ---
    VACA: Eh, sry za nekolik postu. Jen bych rad uvedl na pravou miru s tim ipodem classic, jako kdyz si chci neco na prochazce poslechnou ze spuntu do usi tak samozrejme jedu z telefonu. Zas takovej masochista abych u sebe furt tahal vsechny tyhle kramy nejsem:D
    Ale kdyz treba vim ze nekde budu chtit poustet nakou hudbu na nejaky speakery, tak je classic super. Hraje pekne, ma sluchatkovej jack, poslech neprerusi prichozi hovor nebo tak neco, a v neposledni rade to muzu nechat odemceny, muze se v tom kdokoli pohrabat a neco si pustit, a pritom se mi nehrabe v osobnich datech, a tak celkove. To zarizeni ma svuj puvab i v dnesni dobe:)
    Navic kdyz uz ho z ty historie clovek ma doma…
    Nicmene to nebyl point, point byl ze 30pin ma paradoxne delsi zivotnost nez ten lightning hm:(
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Ja prave bohuzel nemam stabilni pracovni zazemi kde bych mel svuj suplicek na veci, nebo mohl mit na stole nainstalovanej charger. Musim furt vsechno tahat vsude sebou, tak to trochu vic pocituju..
    VACA
    VACA --- ---
    Jo az bude naky “air” reseni nabijeni treba v okruhu jednoho metru, tak to bude jina:D Ale to aby si pak mela powerbanka hard vipinac jinak ti budou sosat lidi v metru ;D
    Nebsry ja jsem nechtel hejtit, jen jsem se na ten usb-c trochu uz tesil no.. pac proste by to z mojeho pohoedu dnes uz bylo po vsech strankach praktictejsi..
    tak snad pristi rok, ja myslim ze oni do toho vstoupej. Jen doufam ze to nebude zase jenom pro iphone pro a mini zase jeste o dalsi rok pozdeji, to uz by mi asi jeblo:D
    (I z toho ze by apple ten ekosystem mel takhle rozkrajenej:)
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    CROSS: Tak tam je porad nejakej port, ne? Ja jen reaguju na nejaky zkazky o tom, ze dalsi genereace IP budou kompletne/portless, ale vnimam to jen jako zbozny prani:)
    CROSS
    CROSS --- ---
    DSTEPZ: Jen jdu kolem, ale jak dělaj diagnostiku hodinek? Nedělaj?
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    A jak budou delat diagnostiku v servisu, kdyz tam nebude zadnej port/konektor?:))
    VACA
    VACA --- ---
    Ciste bezdratovej telefon je zatim fakt utopie..
    Jako lidem co se pohybujou akorat mezi domovem a kancelari kde prosedej na jednom metru ctvrecemim celej den, rok, to tak prijit nemusi, ale kdo se potreboje trochu vic pohybovat tak s sebou nosit magsafe plotnu k nabijeni je vetsi oser nez mit jenom kabilek. (Tim spis kdyz jednim kablem nabijes vsechny svoje zarizeni vcetne dalsich veci jako treba svitilna, fotak, vaporizer whatever.
    Kdyz clovek potrebuje s telefonem pracovat a vest dlouhe hovory i pri nabijeni, je kabel taky praktictejsi a pohodlnejsi.
    Magsafe powerbanka od applu je fiasko, smutek.
    Magsafe powerbanka tretich stran sice umi bejt lepsi, i kdyz z principu nemuze bejt jeji kapacita uchvatna, aby se dal telefon po jejim “prilepeni” i nadale rozume pouzivat pri nabijeni. A narozdil od powerbanky s portem s ni nenabiju ten fotak, svitilnu, a dalsi veci.
    Tzn dalsi kram co zavira misto, a clovek se o nej musi stara a udrzovat nabitej.
    Asi bych mohl pokracovat. Ale jednodusse telefon bez portu je v soucasnosti utopie.

Jestli je lightning konstrukcne lepsi nez usb-c bych si prave nebyl tak jistej, kdyz necham stranou ukrucovani origo kabelu, tak se na nich vypalujou kontakty nabijenim, v ty plosce, a to i u origo apple kabelu, a to mi neprijde zrovna jako dukaz dobryho desognu.
    Tohlese nedelo ani u 30pinu, kterej u nekerejch zarizeni pouzivam dodnes, protoze stale mam napr ipod classic kterej hraje lip nez iphone bez oledi na generaci. A kterej proste pouzivam jako hudebni banku nezavislou na telefonovani:)
    WERT
    WERT --- ---
    KOLCON: Tak ted uz to vis! :D
    WERT
    WERT --- ---
    SUBTITLES017: Tak staci si precist specifikace :)
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    WERT: Zajímavý, nevěděl jsem, že každý den nabíjím na něčem, co vlastně nefunguje...
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    WERT: a nefunguje ti bezdratove nabijeni? ja tedy mezi bezdratem a dratem v rychlosti zadny rozdil prakticky nevidim..
    WERT
    WERT --- ---
    SUBTITLES017: Jo origo Apple
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    WERT: O tom se nepřu. Já osobně jsem kabelovej a ve chvíli kdy bude iPhone bezdrátový, tak ten poslední co budu mít budu držet dokud pojede. Vadí mi i absence 3,5mm jacka
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    WERT: tak to mas asi spatnou nabijecku :)
    WERT
    WERT --- ---
    KAZATELL: No blby je ze bezdratovy nabijeni prakticky nefunguje:)))
    Je to tak pomaly a takovy ztraty ze zlatej kabel…
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    VACA: Problém je, že ten lightning je lepší. Myslím že dřív než u iPhone stihnou přejít na USB-C, tak to bude úplně bezdrátové.
    Sice osobní zkušenost nemám, ale v práci si už několik lidí stěžovalo že si v telefonu ten USB-C port zničilo, tedy není to úplně blbu vzdorné. iPad tam je smůla že to potřebuje připojovat periferie a na to proste lightning nestačí
    VACA
    VACA --- ---
    Sakra, a zase to nema usb-c kua proc, kdyz uz to ma i ten ipad mini:’((
    Jako kdyz jsme kdysi presli z 30ti pinu na lightning tak jsem to povazoval za revoluci. Ale po teh letech a spotrebovanym mnozstvi kabelu mam teda pocit ze snad i ten 30pin byl lepsi nez lightning.
    Kdyz se to neukrouti tak se na tom vypalujou nabijeci kontakty, pije mi to krev:(
    Tim spis ze je ekosystem rozbitej na dva druhy konektoru, sakra Apple kam se podela tvoje filosofie?
    Tak jeste dam novou baterku a rok vydrzim no:(
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    PSYCHO: PSYCHO: 120Hz display vs. pro natáčení videa :) Ale jinak mi taky přijde, že už je těch PRO featur nějak moc a mohlo by se to jmenovat nějak normálně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam