• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    JYRKA: Četl jsem zábavnou studii o pouštění asistentky na větší vzdálenost (na sídlišti) pomocí velmi hlasitých pokynů v neslysitelnem spektru 😂
    CROSS
    CROSS --- ---
    DSTEPZ: Skvělý! To by mě nenapadlo, s automatizací jsem se doposud míjel. Dík.
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    CROSS: Nejde, můžeš si ale určitě vytvořit automatizaci přes zkratky
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Dnes v noci, o půl druhé, můj telefon začal hrát techno. Už jsem zažil příjemnější probuzení. 🙂
    Ranním výzkumem bylo zjištěno, ze jsem buď mluvil ze spaní nebo artikulovaně chrápal a tím probudil k životu hlasovou asistentku Siri. Ta pochopila chrápání jako touhu po elektronické hudbě a pustila Spotify.
    Technika nás jednou vyhladí. Omylem.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Je nějaký způsob přinutit mapy, aby v dark mode zobrazovaly mapu „normálně“, tj. v denních barvách? Nemůžu na to přijít.
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    SUBTITLES017:
    BINARY_PARANOIC:

dekuji mnohokrat
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    CHEWBACCA: Miluju ten tab bar ale pořád chodím nahoru zadávat adresu. Ještě si budu chvilku zvykat, ale vracet na starý design se nechci.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    BOD1E: SE je absolutně nejlepší poměr cena výkon. Má stejný procesor jako iPhone 11, podporuje většinu nových Machine Learning vychytávek. Je o 4 roky napřed před iPhone 7 a o tolik déle ti nejspíš i vydrží.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    CHEWBACCA: A pokud se ti nechce lézt do Nastavení, je přímo v Safari při kliknutí na „Aa“ v adresním řádku volba „Zobrazit horní řádek panelů“.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    CHEWBACCA:
    Prvně je nutné, abyste na iPhonu s iOS 15 otevřeli nativní aplikaci Nastavení.
    Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, kde lokalizujte a rozklikněte sekci Safari.
    Následně se ocitnete v předvolbách nativního prohlížeče Safari, kde opět sjeďte níže, a to ke kategorii Panely.
    Zde už najdete grafické znázornění dvou rozhraní. Pro navrácení adresního řádku zpět nahoru zvolte Jeden panel.
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    da se nejak po iOS15 aktualizaci vratit v prohlizeci lista na zadani adresy zpet nahoru?
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    CROSS: U apple bídě určitě jeden z důvodů certifikace kabelů a příslušenství
    DREEK
    DREEK --- ---
    BOD1E: V rodině máme pár iPhonů i historicky/obměny, kdy většina z nich byla kupována v mobilní pohotovosti, levnější a bez problému. Jen u nákupu nejde odečíst DPH.
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    Ahoj, kupuju nový telefon a jdu vyloženě po ceně. Doteď jsem měl 6s a maximální spokojenost. Mám vyhlídnutý SE 2 za cca 11 a půl. Dotaz: má smysl kupovat něco ještě levnějšího? Ve smyslu dlouhověkosti, aktualizací atd. Třeba 7 už asi nemá smysl kupovat, ne? A takové ty nabídky od malých prodejců - SE 2 za 9 a půl, když Apple jej prodává o 2 tisíce dráž - má smysl to riskovat?
    CROSS
    CROSS --- ---
    GIOMIKY: tomuhle rozumím (že to EU chce, I proč, jakkoli na to nemám vyhraněný názor), ale ten text z The Next Webu je hrozná slátanina.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    CROSS: Jakoze EU chce naridit, aby vsechny telefony, co se v EU prodavaji meli USB-C...
    Evropská komise chce jednotnou nabíječku s USB-C a Power Delivery - Root.cz
    https://www.root.cz/clanky/evropska-komise-chce-jednotnou-nabijecku-s-usb-c-a-power-delivery/
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GIOMIKY:
    No asi nejsi zdejsi, protoze se tu uz dva dny o tom mluvi, ze ten USB-C je krokem zpet... ;-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    GIOMIKY: Trochu postrádám relevanci toho, aby někdo s Androidem tvrdil, že Apple má přejít na USB-C, aby si od kámošů s iPhonama mohl půjčovat kabel. Tvl co je to za článek.

Na celý záležitosti nerozumim tomu, proč se někdo nezamyslí nebo dokonce nezeptá Applu, proč teda do těch telefonů ten lightning dávaj?

(A jinak osobně je mi to jedno, nějak mě neobtěžuje ani lightning, ani USB-C.)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Jestli se to EU povede, tak iPhone dostane pricetnej USB-C konektor
    6 reasons the EU should force the iPhone to use USB-C
    https://thenextweb.com/news/usb-c-on-iphone
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam