• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    DSTEPZ: mezitim jsem zkusil ve WA a vpoho.
    diky,pockam na auktualizaci,nebudu resit
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    ONDRA_PATA: Jj taky, ale je to problem iOS15 viz. https://www.iphonetricks.org/fix-videos-flickering-stuttering-in-ios-15/
    Zkousel jsem aplikovat, ale nepomohlo
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    po prechodu na iPhone 13 mi zacaly problikavat videa,co mi nekdo posle.zatim jsem objevil jen v messengeru. nekdo stejny problem?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    EX_ESKADR: Pokud to chápu dobře, tak Apple Care+ můžeš platit měsíčně a to i déle než 2 roky.
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    SH_PANDA: mrknu, děkuju
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    EX_ESKADR: istyle
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    SH_PANDA: Koho bys doporucil? Jakej produkt?
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    EX_ESKADR: za par k jsem si jej pojistil a uz mam diky pojistce treti kus. tu pojistku beru jako apple care.cz
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    KOC256: jj, takhle by mi to asi taky nevadilo. Je to složitější, jsou, ale pokud nejde o pojistku na blbost, kde nemá potřebu si s tebou pojišťovna vytřít zadek, tak je to poměrně komplikované. Kdyby měl někdo jiné zkušenosti, rád se nechám nachytřit..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EX_ESKADR:
    No nám to ve firmě pokrývá pojistka... Rozsekám IP, položím litr a jede se dále... Takže jiné komerční možnosti neznám. Ale snad jsou ne?

Třeba ČSOB kreditka ti na elektroniku přidává rok standardní záruky... (jo není to na rozsekání...).
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    KOC256: to už je blízko, ale moc krátká doba

To jo, na banány, ale když to šéfuješ celý famílii, ne-jednou se z toho orosíš .)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EX_ESKADR:
    AppleCare?

Jinak ano chápu, že si koupit něco za plno peněz a pak si to nechat spadnout při dané křehkosti je průšvih. Ale jak se říká: Kdo chce mít opici, musí mít na banány.
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    KOC256: souhlas..
    Mě by úplně stačilo, kdybych si mohl připlatit za delší záruku, nebo možnost swapu při jakékoliv události, něco jako pojistka na blbost. Může teďka někdo namítnout, že podobné produkty se na trhu už vyskytujou, ale zkuste si takovou službu třeba u Alzy a pochopíte o čem mluvim. Chtěl bych to přímo od výrobce, klidně přeneseně na distributora
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EX_ESKADR:
    No ale ta cena není právě za to, že si tam sám něco budeš měnit. Takže u každé vlastnosti se zaklínat cenou mi přijde prapodivné.

Telefon za 30 má mít lepší sklo...
    Telefon za 30 má mít více vyměnitelných součástek...
    Telefon za 30 má mít nabíječku...
    Telefon za 30 má mít USB-C...
    Telefon za 30 má mít touch id v obrazovce...
    Telefon za 30 má mít má vydržet alespoň týden...

Takto to myslím...

Prostě je tam co tam je a stojí to 30. Ber nebo nech být... :-)
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    KOC256: hele, to já určitě taky, ale u telefonu za 30k a víc ...fakt mi přijde debilní, že když mi to spadne na zem, můžu jen sbohem se šátečkem a vypláznout dalších 30k. Miluju tenhle ekosystém, o kterém oba dva mluvíme, ale dokonalej v mnoha ohledech není a je asi normální si na to postěžovat ..jako fanda
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak iPhone si nekupuji kvuli zelenosti ale kvuli funkcim - ekosystemu.

To je zase zajimave cteni...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PSYCHO: globálně jo, ale když si vezmeš rok 2020+ tak jsou první iphone 12 a 2021+ tak iphone 13 :)
    VACA
    VACA --- ---
    ONDRA_99: No a ty tooly k tomu jsou teda nejak dostupny?
    Protoze jinak prece neni mozny aby to bylo zahrnuty do score narocnosti opravy “i fix it”. :)
    Ja tvrdim ze tohle score se tyka pouze narocnosti na mechanickou zrucnost, protoze ty nastroje pro parovani dilu k dispozici nejsou, a tedy nemas jinou moznost nez to opravit s tim “reduces critical funcionality”
    Spis je to takovej “disclaimer” ze ty tooly proste nemas, tak aby jsi je potom nehejtil ze po ifixit ti zustal polofunkcni produkt…
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    VACA: U iPhone 13 maji jako minus napsano:

"Software component pairing needlessly complicates many repairs, undermines credibility of third party repair, and reduces critical functionality of the device when repaired without Apple's proprietary calibration tools."

Takze ocividne to zohlednuji.
    VACA
    VACA --- ---
    PSYCHO: 1)Ne, ja jsem rekl ze pokud zustanou u toho spftwarovyho zamikani dilu. Ale pak jsem dodal ze v takovym pripade bych volil posledni opravitelnej model apple.
    Ale ja si spis myslim ze h toho pozdeji nejakejma updatama upustu. V historii uz takovy pokusy projevili, a pozdeji od toho, prozatim, vzdy ustoupili. Tak snad.

2)Kdyz problem tyhle tabulky ja vidim hlavne v tom, ze ona vyhodnocuje akorat mechanickou narocnost operace na zrucnost cloveka. Tzn jak je narocny ten telefon otevrit, vymenit nejakej dilek, a zase slozit.

Ale uz vzbec neresi to o cem se tu bavime. Ze sice telefon u kteryho vymenis dipslay a od toho momentu sice uz neni praskly sklo, ale prestane ti fungovat “polovina” stezejnich featur toho zarizeni, u me ≠ opraveny telefon.
    Takze ta tabulka pro me neni defacto nijak vypovidajici. Hodnoti pouze naroky na mechanickou zrucnost uzivatele pri rozebirani a skladani.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam