• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    WOJTISHEK: AAC má rozhodně Apple Music, Tidal netuším. Rozdíl je v tom, že AAC jde jako zdroj přímo do sluchátek v digitálu a sluchátka si to teprve převedou na analog.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    PHAILO: Ah, az tak jsem to nezkoumal. Otestuju Apple music / Tidal / whatever else oproti Spotify.
    EQ to nebude, to mam vypnute.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Nezapomeň, že AirPods jsou stavěné na AAC. To Spotify neumí, takže do sluchátek už jde "přeložený" zvuk. Může se lišit, co s tím dělá Mac a iPhone. A další věc je nastavení ekvalizéru, které je AFAIK jen na iphone
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DEIKSAC:
    Ale pekne jsi nas napinal az do konce :-D
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    Vcera jsem byl sikovnej, vcera pri vyndavani telefonu (ip12) z kapsy jsem byl nejak prudkej, takze mi telefon vyletel obloukem ven a spad tak ze ctyrmetrovy vysky z pavlace na zem. Nicmene dopad na plocho na zada a vubec nic mu neni, slava :)
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    Nakonec to vypadá, že nejsem jediný, kdo si toho všimnul - https://forums.macrumors.com/threads/airpods-pro-sounds-better-on-iphone-than-macbook-pro.2271808/?post=29371156#post-29371156

Údajně by to tedy mohlo být tím, že mám Spotify na iOS připojen na přímo se sluchátky, tedy zvuk mi plyne do sluchátek v plné kvalitě nezměněn, kdežto v Macu je to připojeno jako zvukové zařízení, čímž probíhá jakýsi reencoding zvuku a tam se asi něco ztrácí.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    SUBTITLES017: pravda, to jsem nezkoušel, testnu
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    WOJTISHEK: je to jen u spotify, nebo je ten znatelny rozdil i u jinych zdroju (treba youtube, stazena mp3)
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    KOLCON:
    SUBTITLES017: ani EQ, ani Spatial audio... paradoxně Spatial audio dává pocit, jako bych byl v nějaké místnosti s tlumenou ozvěnou, přišlo mi to až nepříjemné, jak mi to změnilo zvuk u hudby, kterou znám :D

Zkoušel jsem i změny hlasitosti na obou zařízeních, jestli to nemůže být subjektivní pocit, ale ne. Na Macu mi to prostě přijde takové trošku plytčí, z iphonu je ta dynamika zvuku mnohem znatelnější.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    WOJTISHEK: nemas zapnuté nějaký takový to spatial audio na iphonu? mac to myslím zatím neumí..
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    WOJTISHEK: Není tam nějaký ekvalizér?
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    PRHD: to mě taky napadlo, díval jsem se a kvalita zvuku stejná
    PRHD
    PRHD --- ---
    WOJTISHEK: mas na obou zařízeních stejně nastaveny Spotify?
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    PRHD: přijde mi ten zvuk z iPhonu dynamičtější, plnější
    PRHD
    PRHD --- ---
    WOJTISHEK: Jak jinak??
    KOC256
    KOC256 --- ---
    WOJTISHEK:
    Kodek si domlouvaji zarizeni spolu, pokud se nepletu. Takze teoreticky jo.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    Je možné, že mi Airpods Pro hrajou jinak při připojení k iPhonu (12PM) a k Macu (MBPro M1)? Zdroj hudby je stejný (Spotify).
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    PAYAXY: ja iOS 15, clen rodiny iOS 14, jestli to ma nejaky vliv
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    PUEBLO: zkouseli jsme to, a nabizelo to pry (obrazovku clena rodiny jsem nevidel) jen moznost platbu moji (organizator) kartou pri zadani CVV, coz je dost na ...

Nevyzkousel tohle nekdo dalsi? Delame neco blbe?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Nějaký osvědčený MagSafe do auta do ventilátoru.

15W Qi Car Charger Type C Mobile Phone Magsafing Wireless Charger Car Mount Magnetic Holder For IPhone12 Pro Car Charging|Universal Car Bracket| - AliExpress
    https://a.aliexpress.com/_mq3t2fC

Např. něco takového...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam