• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    DSTEPZ: Ono už to existuje, měří ti to insulin v krvi online.
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    Pokud tohle Apple dotáhne do konce, tak klobouk dolů.

Apple Watch Series 8 Suppliers Developing Blood Glucose Monitoring Components - MacRumors
    https://www.macrumors.com/2021/10/25/apple-watch-series-8-blood-glucose-sensors/
    MUSTAFA
    MUSTAFA --- ---
    Ahoj, mám tu iphone 6s a v nastavení nemá ani možnost aktualizace ani volbu Smazat data a nastavení. Účet na něm nejde přihlásit ani vytvořit nový. Zkusil jsem ho smazat 10x špatným zadáváním kódu, ale jen pořád opakuje hodinový interval. To bude asi na podporu co?
    PELDA
    PELDA --- ---
    W_NOICE78: wifi
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PELDA: Stává se mi od iOS 15 to, že cca po 5 min se mi odpojí. Když připojím znovu, pak už drží. (11 Pro a Air M1)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    PELDA: bezdratove nebo dratem?
    PELDA
    PELDA --- ---
    IP13 - udělám hotspot ale notebook se náhodně odpojují, dřív nebo později, zhruba každých pět minut. Předtím na IP8 spojení drželo klidně celý den.
    Nesetkal se s tím někdo?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    WOJTISHEK: Pak určitě těch 320 AAC, lossless nemá smysl do AirPods cpát, neumí to.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    PHAILO: Tidal ma 320kbps AAC, potom lossless audio (16bit/44.1kHz) a nejvyssi ma master quality (up to 24bit/352kHz)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    WOJTISHEK: AAC má rozhodně Apple Music, Tidal netuším. Rozdíl je v tom, že AAC jde jako zdroj přímo do sluchátek v digitálu a sluchátka si to teprve převedou na analog.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    PHAILO: Ah, az tak jsem to nezkoumal. Otestuju Apple music / Tidal / whatever else oproti Spotify.
    EQ to nebude, to mam vypnute.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Nezapomeň, že AirPods jsou stavěné na AAC. To Spotify neumí, takže do sluchátek už jde "přeložený" zvuk. Může se lišit, co s tím dělá Mac a iPhone. A další věc je nastavení ekvalizéru, které je AFAIK jen na iphone
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DEIKSAC:
    Ale pekne jsi nas napinal az do konce :-D
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    Vcera jsem byl sikovnej, vcera pri vyndavani telefonu (ip12) z kapsy jsem byl nejak prudkej, takze mi telefon vyletel obloukem ven a spad tak ze ctyrmetrovy vysky z pavlace na zem. Nicmene dopad na plocho na zada a vubec nic mu neni, slava :)
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    Nakonec to vypadá, že nejsem jediný, kdo si toho všimnul - https://forums.macrumors.com/threads/airpods-pro-sounds-better-on-iphone-than-macbook-pro.2271808/?post=29371156#post-29371156

Údajně by to tedy mohlo být tím, že mám Spotify na iOS připojen na přímo se sluchátky, tedy zvuk mi plyne do sluchátek v plné kvalitě nezměněn, kdežto v Macu je to připojeno jako zvukové zařízení, čímž probíhá jakýsi reencoding zvuku a tam se asi něco ztrácí.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    SUBTITLES017: pravda, to jsem nezkoušel, testnu
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    WOJTISHEK: je to jen u spotify, nebo je ten znatelny rozdil i u jinych zdroju (treba youtube, stazena mp3)
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    KOLCON:
    SUBTITLES017: ani EQ, ani Spatial audio... paradoxně Spatial audio dává pocit, jako bych byl v nějaké místnosti s tlumenou ozvěnou, přišlo mi to až nepříjemné, jak mi to změnilo zvuk u hudby, kterou znám :D

Zkoušel jsem i změny hlasitosti na obou zařízeních, jestli to nemůže být subjektivní pocit, ale ne. Na Macu mi to prostě přijde takové trošku plytčí, z iphonu je ta dynamika zvuku mnohem znatelnější.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    WOJTISHEK: nemas zapnuté nějaký takový to spatial audio na iphonu? mac to myslím zatím neumí..
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    WOJTISHEK: Není tam nějaký ekvalizér?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam