• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    KOC256: No...to je drbani se pravou rukou na levym uchu no.
    MUXX: Sakra.
    MUXX
    MUXX --- ---
    SINEAD: remindery z google calendare mi taky mizely. nakonec jsem to vzdal a pouzivam iphone reminders
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SINEAD:
    konkrétní appku nepoužívám, ale ten UC je asi dost specifický. Na to by se hodil spíše nějaký úkolovník.
    Nativní aplikace "připomínky" třeba... Nebo podobné věci řeším přes poznámky (bez termínu).

Ale to jsi asi slyšet nechtěla...
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    KOC256: No cece ja takovyho cloveka k ruce mam a nektery veci nevi, protoze je proste nikdy nepouzil (od zacatku to ma tak ze tohle proste na iPhone neexistuje).
    A mam standardni Google Cal. appku stazenou z iStore. Funguju tak, ze mi vybehne reminder, kouknu o co bezi a necham dle nalehavosti. Napr. v praci zrovna neco delam. Pak se k tomu vratim treba cestou na obed. IPhone mi to ale cestou na obed jiz nezobrazi, coz pro me znamena, ze na to zapomenu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SINEAD:
    No na začátek, by bylo fajn ty logické věci asi řešit s někým kdo iPhonu rozumí, protože nejednou jsem se setkal že ty logické věci byly jen zvykem a existuje k tomu (logická) náhrada na straně iPhone.

Co se týče tvého problému, tak jedná se o nativní kalendář se synchronizací a nebo mluvíš o nějaké speciální aplikaci pro G-kalendář? Já používám nativní a s kalendářem nemám žádný problém. Ale možná to jen používám jinak. Úkol/událost buď splním nebo přeplánuji - netlačím za sebou pohrobky.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Zdravim. Po prechodu z Androida a vydejchani zacatecnickeho rozcarovani z absence nekterych logickych veci jsem narazila na neco, co me vylozene komplikuje zivot a nejak to nemuzu fixnout. Jde o Google Calendar. Kdyz mi tam vybehne reminder, tak prestoze mam zapnuty vsechny notifikace do plnejch tak se mi objevi jen pri swipe zeshora. Kdyz to "rozkliknu", ta notifikace zmizi uplne - coz se pri vytizenosti my kebule rovna na zmizi do vecnych lovist. Na Androidu to tam viselo do doby, nez jsem na tom nedala "Mark as done". To tlacitko "Mark as done" tam porad je, ale jaksi ztraci ucel. Je tu nekdo kdo by mi v tom poradil?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SH_PANDA:
    No bacha. Waze je v tomto taky napikaču. Pokud chceš něco stálejšího, tak tam musíš dát tuším "jiné nebezpečí" (nebo tak něco) a toho si teprve někdo kompetentní všimne.
    Stejně tak to funguje i u válcování. Můžeš vyválcovat kilometry, ale nikoho to nezajímá, dokud to ještě dále neoznačíš (právě nějakou tou specialitkou).

Ale pravdou je, že by to chtělo něco z první obrazovky co jde bezpečně ovládat za jízdy.
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    ONDRA_99: no za mne, kdyz tam nebude na 2 kliky button ktery to udela a posle vam diagnosticke data tak za jizdy nikde lovit nic nebudu a zastavovat taky ne. Sorryjako. Imho potrebujete nejake hlaseni ala waze. Max 3 kliky na max 12 velkych ikon. Za jizdy nejsem ochotny nic co vyzaduje vic soustredeni udelat
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KVALKAN: Je, v menu je “nahlasit problem”. Jde tam jako priloha hodit i nahled na mapu a popsat prolbem. A tem hlasenim se lide realne venuji a co je resitelne tak resi.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KVALKAN:
    Tak u toho traktoru to spíše vypadá, že si tu uličku znárodnil ten místní traktorista :D
    KVALKAN
    KVALKAN --- ---
    ONDRA_99: Pruhy jsou fajn a mapy.cz rád používám, ale občas je to peklo :-)

Jako, že při odbočování na kdejaké venkovské silnici doprava, je nejdřív hláška doleva (protože přijíždíte v ostrém úhlu) a pak teprve doprava. Už mě to parkrát hodilo fakt jinam.
    Když vás to navede do traktoru :-) Prostě v jisté vesnici jménem Zbenice má místní zemědělec uličku pro ukládání své techniky, ani Panaroma auto tam neprojelo - bod 3 https://mapy.cz/s/jedecujozo
    Ale nejlepší bylo, když měli mapy bug, že na každém kruháči říkaly, ať vyjedu prvním výjezdem (přirozeně ne vždy to byl skutečně první výjezd :) Kupodivu právě teď vyjeďte říkaly správně.

Přijde mi škoda, že není jednoduchá možnost sdílet problém na cestě. Nebo já o tom nevím...
    DUKED
    DUKED --- ---
    ONDRA_99: Jasne, ptal jsem te tu, jak jste to zprovoznili v CR, jestli bude i zahranici a psal jsi, ze ne.

Za me apple mapy nejprehlednejsi, hlasove vse vcas, pruhy paradni, skoda, ze tu nemame ficury, jako jine zeme na zapadu. Snad casem, no
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    DUKED: Bohuzel svet je podkladove ciste OSM a Booking, jina data tam pokud vim nemame.
    DUKED
    DUKED --- ---
    KOLCON: Venku nefunguje traffic bohuzel
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOLCON: Traffic je mix nasich dat (od lidi co pouzivaji mapy.cz jako navigaci) a koupena data. Ty pruhy to cte kdy jsou “prujezdni” (treba kdyz jedes pres Barandovsky most tak to precte napr. “drzte se v levych 2 pruzich”) u krizovatek to ty pruhy konkretni hlasove nerika.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    ONDRA_99: Tak jsem podle toho zkusil jezdit.

Rekl bych, že je to použitelný, pár připomínek :

1) na té mapě je hrozně vizuálního bordelu (prostě prvky tý mapy), které při řízení vidět nemusím a celkem ruší

2) je tam jak říkáš TTS hlas. Bohužel to není úplně výhra, protože poslouchat ho delší dobu není příjemné. Doporučuju namluvit rodilými mluvčími

3) jízdní pruhy

sice to ukazuje, ve kterém mám být pruhu, ale neříká to hlasově. Znamená to hledat na obrazovce (carplay) malé šipky, místo abych se věnoval provozu.

4) traffic

Ukazovalo mi to neexistující kolony, odkud ty data berete?

Jinak ok, aspoň v ČR, někdy to zkusím venku.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    JYRKA: Ja ji psal a neodpověděla :D
    TIGU
    TIGU --- ---
    JYRKA: Pouze pokud bude sedět.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    DARKINA: Mně nakonec zafungoval reset network settings.
    CESKI
    CESKI --- ---
    ONDRA_99: Vyzkousim. Dekuji
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    CESKI: Pres libovolny id3 editor si jako zanr u tech mp3 nastavis Audiobook. Pak drag&drop na aplikaci iBooks. Samo se to syncne vsude (krome Apple Watch ktere umi pouze z itunesstore).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam