• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    FARFELOO: Novej scan nepomuze?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Čau! Začalo mi blbnout Face ID. Restart pomůže na chvíli ale po chvíli už to zase failuje a musím zadávat kód. Nemáte někdo zkušenosti? Je to bug nebo hardware? iPhone XS
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    DUCATIMONSTER: Macbook z roku 2015.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    Ahoj. Apple Mapy mi přestaly ukazovat spojení v rámci pražské MHD. Jsem sám nebo mate podobný problém?
    WAKI
    WAKI --- ---
    DUCATIMONSTER: Funguje to i na windowsech.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    AOTEAROA: Máš Mac nebo pc?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    DUCATIMONSTER: Ja si zaplatila větší iCloud, je to pár korun měsíčně. V kompu si jednoduše všechno prohlížím přes appku Fotky, a co chci si stahuju do kompu. Protože mám malý děti a neustále je fotím a potřebuju ty fotky mít v kompu dobře uspořádaný. Dřív jsem měla Xiaomi cloud, ale byl prostě furt plnej a nešlo připlatit, bylo to čínsky (měla jsem mobil od Xiaomi, velká spokojenost). Takže jsem fotky nahrávala ručně na Google disk a v kompu je z něj stahovala, ale tohle je pohodlnější. Zálohuje se mi všechno na iCloud a v kompu si to pak rychleji promažu a postahuju.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DUCATIMONSTER: Nikdy jsem to nezjistoval. Zalezi z ceho to cerpa a jak moc je to kompatibilni. A taky zda to pri uploadu neco neztraci…
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    KOC256: Ok , zkusim. Ja ten základní icloud používám. Kvůli práci potřebuji mit přístup k 20mb pdf. :D
    Myslíš , ze to bude nějak pracovat i s datumem a místem pořízení? Fakt nerad bych si rozhazel tu stávající galerii.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DUCATIMONSTER: Ano fotky tam nahrat muzes. Bud do stejneho alba a nebo muzes vytvorit separe. Zkus si to na zakladni verzi.

    www.icloud.com
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    KOC256: Ja si právě radši připlatim za větší úložiště. Ale teda do galerie mého iphonu půjdou nějak přidat fotky , když si zaplatím ten icloud?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DUCATIMONSTER:
    Cloud ti resi mnohem vice. Zalohy, prenosy mezi zarizenimi, … A taky to, ze pak ti staci mnohem mensi uloziste na mobilu.


    DUCATIMONSTER:
    Ja si uz pted casem uvedomil ze zadarmo neni nic a tak obcas vyhledavam moznost jak “podekovat” za programy/sluzby, ktere vyuzivam. Ale to jen tak pro prezentaci meho pohledu na vec.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Možná bych to předplatné i kousnul, kdyby to ty fotky zařadilo do galerie a umělo v nich vyhledávat. Ale prostě mi to moc nedává smysl , platit cloud , když mám v telefonu volných 100gb.
    WAKI
    WAKI --- ---
    WAKI: Jo tak sorry 5gb taky zadarma a 50gb 25kč měsíčně. Ale tím že máš fotky na googlu tak předpokládám že ti nehodí asi 5gb. Tak v tom případě jsem v koncích
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    KOC256: Nejde mi o to 1 euro měsíčně. Nemám prostě rád předplatná.
    WAKI
    WAKI --- ---
    DUCATIMONSTER: I cloud mas 50gb zdarma, ale ok beru, pak už mě jiná varianta nenapadá.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DUCATIMONSTER:
    Na icloudu mas taky jen par GB zadarmo. Pak to stoji zabijackych 20 Kc mesicne :) snad za 50 GB.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    WAKI: Bohuzel to právě je pouze 5gb zdarma. Ta snížená kvalita mi nevadi , jsem rad ze je vubec mám. Ale přál bych si je tam zařadit. Icloud si platit nechci.
    WAKI
    WAKI --- ---
    DUCATIMONSTER: Se sníženou kvalitou moc toho neuděláš. Už to máš osekaný. To je jak kdybys z fb fotek se snažil dostat original. To už je nějak zkomprimovaný a bude dost náročný z toho dostat kvalitnější foto jednodušší cestou.
    WAKI
    WAKI --- ---
    DUCATIMONSTER: To nevím teoreticky to zkusit stáhnout par foto z googlu a narvat je do icloudu tam je 50gb zdarma. Tak těch 15gb fotek co máš bys tam v klidu asi nacpal. A tepreticky by si s tím měl icloud poradit. Když je tam nacpeš jako nové fotky. Bez poskvrny od iphonu.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    DUCATIMONSTER: Z toho Google photos se tuším daji stáhnout v nějakém archivu. Oddělit bych je pravděpodobně podle datumu před /po nákupu iphone asi také dokázal oddělit , ale jak je nacpat do galerie iphonu a umístit pred všechny fotky co mám v galerii? Ideálně také aby se v nich dalo vyhledávat stejne jako ve stávajících - podle místa a obličejů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam