• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    KOC256: Sleep cycle pouzivam, ze zoufalstvi. To je to "pres Hindukus". Nevim, proc bych si mela kvuli blbymu budiku nastavovat nejakej health plan. Kterej se jeste k tomu dost blbe modifikuje a ja bhzl vstama skoro kazdej den jindy a nebo nevstavam.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    Tak budik to zrejme neumi, ale tak je to default appka. Nikdo ti nebrání si stáhnout/koupit jinou. 10 let používám Sleep Cycle a umí to jak vlastní melodii, tak zvyšování hlasitosti, tak spoustu dalšího.

    Nez napises ze android to mel v defaulttu, tak si precti cos pozadovala nize...

    "A to jsou, vazeni, vsechno veci, ktery sly na Androidu nastavit par klikama nebo stahnutim jednoduche appky".

    Takze to tve pozadavky splnuje?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SINEAD:
    - vyzvaneni mam svoji melodii

    - budik nepouzivam default, tak tam nevim, ale mozna to pujde stejne

    - Face ID - naopak funguje ve tme, protoze ma infra. Ano kdyz lezim na gauci oblicejem vzhuru a mobil vedle me (blby uhel) tak nefunguje. Ale za me to je mnohem lepsi nez prst. A zak 4 z 5 lidi to vidi stejne - co kolem sebe mam. Samozrejme rouska tomu nepomohla. Ale mi osobne to resi hodinky, coz chapu, ze neni 100% bezny UC. Otisk je treba fajn v rukavicich, pri zmrzlych nebo mokrych kukou atd. Kazde ma sve klady a zapory.

    - "Vypnuti nahodneho vyzadovani kodu zamku i kdyz tomu ukazes ksicht - nejde." - nepochopeni technologie. Chces to vysvetlit a nebo jsi spokojena s tim ze to funguje spatne?

    - alba pro ruzne aplikace oddelene mam. Ale neznam jine nez appli album, tak neumim hodnotit , zda by me bavilo nekde neco prehrabovat a presouvat. Apple to dela sam...

    - Standardni budik nepouzivam, takze nevim

    - "Nemoznost prenastaveni "plochy"" - ano applaci nechteji porad nekde neco konfigurovat a predelavat. Chteji to pouzivat. A i kdyz je jiste % co bych chtel jinak, tak za to, ze to vzdy a porad funguje stejne je super.

    - "Razeni ikonek na plose - nelze." - lze. Ale asi myslis ze nejde si nekde nechat volne misto. nemyslim ze to je ta TOP featchures kterou bych musel mit.

    - "Nastaveni periody k mereni spotreby mobilnich dat - nelze." - doporucuji APP myDATA MANAGER - pouzivam snad 10 let. Ano to v ceskych koncinach je vec, ktera by se hodila, ale za to v UUSA nemohou. I v Moldavsku jsem mel SIM za 80,- Kc s 30 GB dat a to jsem zjistil ze je hodne predrazena cena na letisti.

    - "Otevreni aktivnich appek spodnim swipem" - nevidim duvod proc bych to delal. Napis ceho tim chces docilit a reknu to jak to delam ja. To ze ti nejde swipovat ze spodu, tak bud mas problem s krytem a nebo jsi mozna hodne nesikovna. Jde to jemne, ladne a pomalu, neni se treba na to chystat jak na trojskok s rozbehem...


    Je dulezite si uvedomit, ze iOS neni ANDROID. Je treba se snazit pochopit jak se tu veci delaji a treba to pak pujde lepe. Jak uz jsem ti psal drive. Mas li s necim problem, tak se zeptej. Protoze vetsina veci je jen bludu a nebo nejaky zkoprnely zvyk z uplne jineho a nesrovnatelneho OS...
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    CROSS: Ted napriklad resim nastaveni budiku a zvoneni, svou melodii nastavit nelze.
    Face ID je total fail, nefunguje pri blbym uhlu, s rouskou, ve tme. Otisk to nema nevim proc to dali do prdele.
    Vypnuti nahodneho vyzadovani kodu zamku i kdyz tomu ukazes ksicht - nejde.
    Photos je takova zhovadilost, ze jsem to nezazila. Nelze presouvat fotky z alba do alba, jen se delaji odkazy na fotky ktery proste z recents nedostnes - Android mel normalne nastaveni - fotky z fotaku uloz sem, whatsapp sem, atd. A to to nepouzivam na zalohu, na to mam nastesti google drive, to bych se asi vobkreslila pocitam.
    Budik - hlasitost vyzvaneni nejde nastavit oddelene od hlasitosti telefonu, fade in je uplne mokrej sen ten neexistuje. Ma to sobe jakasi appka health, ktera ale neni budik takze pokazdy, kdyz chces budik prizpusobit, musis prenastavit nejakej body plan nebo co(?!).
    Nemoznost prenastaveni "plochy" - napr. pravej swipe nejde vypnout takze mi tam furt vyskakuje nepouzivanej screen.
    Razeni ikonek na plose - nelze.
    Nastaveni periody k mereni spotreby mobilnich dat - nelze. Muzes to akorat zresetovat a pak to meri od resetu takze se musim prihlasovat na t-mobile a zjistovat kolik mi zbyva tam.
    Otevreni aktivnich appek spodnim swipem je strasne zbytecne narocny, boli me z toho pravej plec protoze se to podari tak pri kazdym druhym pokusu.
    A to jsou, vazeni, vsechno veci, ktery sly na Androidu nastavit par klikama nebo stahnutim jednoduche appky.
    Ma to jedinou vyhodu - ze je ten telefon kompaktni a to jsem chtela, ale ted bych si s radosti vzala radsi nakou plachtu s OS, kterej se prizpusobi uzivateli a ne ze se uzivatel furt ohyba aby se prizpusobil OS.
    Nicmene pro matku asi dobry, cim min moznosti tim lepsi pro starsi generaci.
    CROSS
    CROSS --- ---
    SINEAD: no koukám do historie a přijde mi, že nějaký pro tebe uspokojivý řešení neměly jen ty upomínky Google, ale třeba jsem něco přehlédl. Taky se připojuju s dotazem, co nefunguje, chystám se převádět na iPhone svou matku z jejího letitého Android telefonu, tak abych věděl, na co se připravit.
    TUILE
    TUILE --- ---
    KOLCON: tak kryt telefonu zasahuje kzpodivu i pres hrany az dopredu. viz produktovy obrazek.
    a nalepeny sklo to zkraje lehce odlepuje.

    ja kryt v zasade nepotrebuju. kdyby ta kretenska kamera byla utopena v tele, tak mi ochrany sklo na displej staci, ale takhle holt neco na tech zadech mit musim.
    kdyby se prodaval nalepovaci “kryt”, kterej by srovnal zada iphone do roviny (aby kamera nevystupovala), nemusim resit s nakupem kazdyho novyho skla, jestli je edge to edge a nebo ne (diky za tip, kouknu, jestli a co najdu).

    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FLLIP: Doručenky!
    Flash!
    😂
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    SINEAD: Mužů se zeptat co z těch základních věci nefunguje? Za roky jsem snad s výjimkou KODI na nic co by neslo nenarazil.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    TUILE: Zadní kryt, co ti odlepuje přední sklo a zadní folii, co vyrovná kameru? Eh, co že to chceš?
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    DUKED: Snad dorazi i Thrasher.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TUILE: nekupuj sklo co je edge-to-edge. Me se tohle stalo jen jednou na Xku (to bylo snad prvni zaobleny) a od te doby uz ne, a to to nejak extra nehlidam. S krytem co presahuje linii displeje to zaobleni stejne neuvidis a nepotrebujes (a bordel se mezi bude hromadit vzdycky)

    Taky existuje sklo na kameru, ale zkusenost nemam a prijde mi to jako trochu wtf...
    DUKED
    DUKED --- ---
    😁, tady bude zase veselo po case
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    AOTEAROA: Vitej v klubu, ja presla z Androida na iPhone pred 2 mesici a neustale jen tise trpim. A seznam veci, ktery bud nejdou (oblibena odpoved na moje dotazy - NEJDE), nebo se daj udelat asi tak jako kdyz jedes z Prahy do Hradce pres Hindukus se plni a plni.
    Jinak k tomu pocasi, abych se dostala zhruba na to info, ktere bylo obsazeno v tech dvou genialnich jednoduchych appkach pouzivam nyni aplikaci CHMU v kombinaci s touhle sajtou: https://poca.si/
    TUILE
    TUILE --- ---
    iPhone 8 – krycích sklo a zadní kryt.
    Existuje něco k sobě kompatibilního? Kryt se sklem, který jsem kupovala spolu s telefonem u T-Mobilu, spolu navzájem nekamarádili. Nasazenej obal to nalepený sklo odlepovat.
    Nevím, jestli je to obecná vlastnost a nebo to byla výjimka.

    Ideálně bych kryt nepotřebovala,Kdyby zadní kamera nevystupovala do prostoru. Ale kinklající telefon položený na stole mě nebaví.

    Ideálním krytem by tedy mohla být jen nalepená fólie která by srovnala záda iPhonu do roviny kamery. Prodává se něco takovýho?
    SLL_QUY
    SLL_QUY --- ---
    Crowded dorms, no flush toilets and worms in food: How protest forced change for women at Indian iPhone plant - Independent.ie
    https://www.independent.ie/world-news/asia-pacific/crowded-dorms-no-flush-toilets-and-worms-in-food-how-protest-forced-change-for-women-at-indian-iphone-plant-41194516.html
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    Já vím co myslíš..To nepomohlo...tohle je hlubší problém. Podle mě tam zůstává viset něco z ruznejch prohlížečů co maj appky..fb, Twitter, discord...
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    HAVANA: Teda omezení. Myslím , že to byl spis časový limit.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    DUCATIMONSTER: Jop. To sem udělal taky...a pak se objevila další stránka a pak další a další...
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    HAVANA: Myslim , ze mi to taky delalo. Akorat jsem pro tu stránku nastavil omezení a vic neresil.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    Setkal ste se někdo s tímhle?

    Zůstává mi tam viset stránka bůhví odkud...a úplně to dosere počítání času u telefonu

    PHI3K
    PHI3K --- ---
    Neznáte appku, která by zaznamenávala vyhledávání slov ve slovníku, aby si je pak člověk mohl prosvišťovat? ;)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam