• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KOC256
    KOC256 --- ---
    AOTEAROA:
    Jmenujes tu dve nenativni aplikace. To taky asi nebude chyba iPhonu ne?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    SINEAD: Hele, ten health plan ale staci nastavit jednou a pak uz to jenom upravujes pres budika - koleckem si posunes buzeni na kdy chces/vypnes, vecerku neresis, potvrdis.
    Mimochodem, upozorneni na tu vecerku jde normalne vypnout.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SINEAD:
    FaceID jsem měl X, 11 PRO a aktuálně 12 mini a všude bravurně funguje. Zkus ho překalibrovat a nebo máš vadný kus, ale funguje i v naprosté tmě. To je fakt... není nic jako tobě asi omylem jo a mi zrovna ne.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BTW: nikdy jsem to nepouzil ale upozorneni na iTunes stoji 19 Kč a Vyzvánění 29 Kč. To není žádná darda. A pokud nechci něco hodně vlastního/alternativního, tak se asi dá vybrat.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Mě třeba hodně štve o kolik hůř tady funguje moje asi 8 let používaná klávesnice SwiftKey, tzn asi 8x hůř. Zkopírovat si odněkud tři různé texty, pak jít jinam a tam je nakopirovat, nemožné.
    Nemluvě o tom že v appce Fyx pro iOs píšu na nyxu vše tři hodiny, protože mi to to správné slovo doplňuje po stranách a ne uprostřed. Aspoň omezím nyx 😀
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    No - health plan je dobrej pro tebe, pokud mas pevnej rezim. Jak uz jsem psala, ja mam kazdej den vstavani v jinou dobu, nekdy budika vypinam, nekdy vstavam o vikendu, nekdy v pracovni den ne. Cili pro me to znamena, kazdej den prenastavovat health plan. Plus teda reminder ze mam jit spat mne vylozene rusi, kdyz vedle me akorat usina malej dabel kteryho to strasne zaujme, zeano. Nastavovat appku ktera meri kroky, delku spanku a asi i tep jen proto, ze chci budik, je pro me Hindukus. "Nastavitelny" by bylo pokud by slo stahnout appku, ktera je budik a umi ficury budiku (hlasitost, fade in, ukazatel kolik do budiku, vypinani budiku jednim klikem).
    Ad zvuk - ano jak pises, nezbyva mi nez krkolomne reseni, do ktereho se mi vubec nechce a nevim, proc tohle nemuze jit proste naklikat. A moje matka, pokazdy, kdyz dostane novej mobil, tak ti rekne - nastav mi tam to MOJE vyzvaneni, coz je jakasi old skool smeska profesionalu a disko trysko. Cili jedes viz. tvuj odkaz.

    Nevim, jakej mas model iPhone, ale ten muj mini 12 face id ve tme nedava. Ja teda jednoznacne hlasuju za prst. Chytnu a tlf je otevrenej. V rukavicich s nim stejnak nic nezmuzu, i kdyz se mi otevre ksichtem.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SINEAD:
    Ale zkusim vecne. Co presne ti nevoni na "health plan"? Pokud si pamatuji, tak jsem si JEDNORAZOVE nastavil ze chodim spat v 23 a vstavam v 7 a vsechno se odviji od toho.

    - cca 22 mi pripomene, ze mam nabit hodinky
    - 22 mi pripomene ze za chvilku bude cas jit na kute
    - 23 mi vyhlasi vecerku
    - 23 se mi zapne silent mode
    - 7 se mi vypne silent mode

    Nikde nic opakovane nenastavuji. Nikde se nevrtam.

    Rovnou doplnim, kdyby prisla pripominka...
    - Mam lidi co se mi dovolaji i v silentu
    - Zakaznici vi, ze pokud mi zavolaji 2x do 4 minut (nebo tak nejak), tak se mi dovolaji i v silentu
    - pokud mi nekdo pise iMessage a mam rezim nerusit, tak muzou zvolit "oznamit i pres rezim nerusit"

    Za me to je slusne sofistikovane reseni.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SINEAD:
    Ted si nejsem jisty zda mas k Applu jen antipatii a nebo si protirecis...

    - na jednu stranu deklarujes, ze si chces vsechno nastavit.
    - na druhou stranu neco nastavovat je "pres Hindukus" a chces to mit vsechno by default uz hotove.

    Ja ti nevim Karle...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SINEAD:
    Silent mode? Sleep Cycle to podle me umi. Pripadne mam nastaveny rezim nerusit, takze mi ani nic nevibruje, coz v HW silent modu ano - pokud myslis ten.

    Vlastni zvuk:
    - bud se da koupit (pokud se nemylim)
    - nebo se da postupovat dost krkolomnym zpusobem.
    Snad to je ono. nestudoval jsem to do dusledku: https://jablickar.cz/jak-na-iphone-vytvorit-a-nastavit-vlastni-vyzvaneni/

    Ale obecne takto HRAT jsem si chtel s mobilem naposledy nekdy v 2015. Od te doby mam jeden zvuk a nijak me to netrapi...
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    KOC256: Sleep cycle pouzivam, ze zoufalstvi. To je to "pres Hindukus". Nevim, proc bych si mela kvuli blbymu budiku nastavovat nejakej health plan. Kterej se jeste k tomu dost blbe modifikuje a ja bhzl vstama skoro kazdej den jindy a nebo nevstavam.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    KOC256: Aha a jak si tam tedy nahraju svou melodii? Mam ji ulozenou ve "files" ale dal jsem se nedostala. Treba.
    Budik - zkousela jsem alternativni appky ale ty nedokazou prebit silent mode.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    Tak budik to zrejme neumi, ale tak je to default appka. Nikdo ti nebrání si stáhnout/koupit jinou. 10 let používám Sleep Cycle a umí to jak vlastní melodii, tak zvyšování hlasitosti, tak spoustu dalšího.

    Nez napises ze android to mel v defaulttu, tak si precti cos pozadovala nize...

    "A to jsou, vazeni, vsechno veci, ktery sly na Androidu nastavit par klikama nebo stahnutim jednoduche appky".

    Takze to tve pozadavky splnuje?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SINEAD:
    - vyzvaneni mam svoji melodii

    - budik nepouzivam default, tak tam nevim, ale mozna to pujde stejne

    - Face ID - naopak funguje ve tme, protoze ma infra. Ano kdyz lezim na gauci oblicejem vzhuru a mobil vedle me (blby uhel) tak nefunguje. Ale za me to je mnohem lepsi nez prst. A zak 4 z 5 lidi to vidi stejne - co kolem sebe mam. Samozrejme rouska tomu nepomohla. Ale mi osobne to resi hodinky, coz chapu, ze neni 100% bezny UC. Otisk je treba fajn v rukavicich, pri zmrzlych nebo mokrych kukou atd. Kazde ma sve klady a zapory.

    - "Vypnuti nahodneho vyzadovani kodu zamku i kdyz tomu ukazes ksicht - nejde." - nepochopeni technologie. Chces to vysvetlit a nebo jsi spokojena s tim ze to funguje spatne?

    - alba pro ruzne aplikace oddelene mam. Ale neznam jine nez appli album, tak neumim hodnotit , zda by me bavilo nekde neco prehrabovat a presouvat. Apple to dela sam...

    - Standardni budik nepouzivam, takze nevim

    - "Nemoznost prenastaveni "plochy"" - ano applaci nechteji porad nekde neco konfigurovat a predelavat. Chteji to pouzivat. A i kdyz je jiste % co bych chtel jinak, tak za to, ze to vzdy a porad funguje stejne je super.

    - "Razeni ikonek na plose - nelze." - lze. Ale asi myslis ze nejde si nekde nechat volne misto. nemyslim ze to je ta TOP featchures kterou bych musel mit.

    - "Nastaveni periody k mereni spotreby mobilnich dat - nelze." - doporucuji APP myDATA MANAGER - pouzivam snad 10 let. Ano to v ceskych koncinach je vec, ktera by se hodila, ale za to v UUSA nemohou. I v Moldavsku jsem mel SIM za 80,- Kc s 30 GB dat a to jsem zjistil ze je hodne predrazena cena na letisti.

    - "Otevreni aktivnich appek spodnim swipem" - nevidim duvod proc bych to delal. Napis ceho tim chces docilit a reknu to jak to delam ja. To ze ti nejde swipovat ze spodu, tak bud mas problem s krytem a nebo jsi mozna hodne nesikovna. Jde to jemne, ladne a pomalu, neni se treba na to chystat jak na trojskok s rozbehem...


    Je dulezite si uvedomit, ze iOS neni ANDROID. Je treba se snazit pochopit jak se tu veci delaji a treba to pak pujde lepe. Jak uz jsem ti psal drive. Mas li s necim problem, tak se zeptej. Protoze vetsina veci je jen bludu a nebo nejaky zkoprnely zvyk z uplne jineho a nesrovnatelneho OS...
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    CROSS: Ted napriklad resim nastaveni budiku a zvoneni, svou melodii nastavit nelze.
    Face ID je total fail, nefunguje pri blbym uhlu, s rouskou, ve tme. Otisk to nema nevim proc to dali do prdele.
    Vypnuti nahodneho vyzadovani kodu zamku i kdyz tomu ukazes ksicht - nejde.
    Photos je takova zhovadilost, ze jsem to nezazila. Nelze presouvat fotky z alba do alba, jen se delaji odkazy na fotky ktery proste z recents nedostnes - Android mel normalne nastaveni - fotky z fotaku uloz sem, whatsapp sem, atd. A to to nepouzivam na zalohu, na to mam nastesti google drive, to bych se asi vobkreslila pocitam.
    Budik - hlasitost vyzvaneni nejde nastavit oddelene od hlasitosti telefonu, fade in je uplne mokrej sen ten neexistuje. Ma to sobe jakasi appka health, ktera ale neni budik takze pokazdy, kdyz chces budik prizpusobit, musis prenastavit nejakej body plan nebo co(?!).
    Nemoznost prenastaveni "plochy" - napr. pravej swipe nejde vypnout takze mi tam furt vyskakuje nepouzivanej screen.
    Razeni ikonek na plose - nelze.
    Nastaveni periody k mereni spotreby mobilnich dat - nelze. Muzes to akorat zresetovat a pak to meri od resetu takze se musim prihlasovat na t-mobile a zjistovat kolik mi zbyva tam.
    Otevreni aktivnich appek spodnim swipem je strasne zbytecne narocny, boli me z toho pravej plec protoze se to podari tak pri kazdym druhym pokusu.
    A to jsou, vazeni, vsechno veci, ktery sly na Androidu nastavit par klikama nebo stahnutim jednoduche appky.
    Ma to jedinou vyhodu - ze je ten telefon kompaktni a to jsem chtela, ale ted bych si s radosti vzala radsi nakou plachtu s OS, kterej se prizpusobi uzivateli a ne ze se uzivatel furt ohyba aby se prizpusobil OS.
    Nicmene pro matku asi dobry, cim min moznosti tim lepsi pro starsi generaci.
    CROSS
    CROSS --- ---
    SINEAD: no koukám do historie a přijde mi, že nějaký pro tebe uspokojivý řešení neměly jen ty upomínky Google, ale třeba jsem něco přehlédl. Taky se připojuju s dotazem, co nefunguje, chystám se převádět na iPhone svou matku z jejího letitého Android telefonu, tak abych věděl, na co se připravit.
    TUILE
    TUILE --- ---
    KOLCON: tak kryt telefonu zasahuje kzpodivu i pres hrany az dopredu. viz produktovy obrazek.
    a nalepeny sklo to zkraje lehce odlepuje.

    ja kryt v zasade nepotrebuju. kdyby ta kretenska kamera byla utopena v tele, tak mi ochrany sklo na displej staci, ale takhle holt neco na tech zadech mit musim.
    kdyby se prodaval nalepovaci “kryt”, kterej by srovnal zada iphone do roviny (aby kamera nevystupovala), nemusim resit s nakupem kazdyho novyho skla, jestli je edge to edge a nebo ne (diky za tip, kouknu, jestli a co najdu).

    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FLLIP: Doručenky!
    Flash!
    😂
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    SINEAD: Mužů se zeptat co z těch základních věci nefunguje? Za roky jsem snad s výjimkou KODI na nic co by neslo nenarazil.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    TUILE: Zadní kryt, co ti odlepuje přední sklo a zadní folii, co vyrovná kameru? Eh, co že to chceš?
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    DUKED: Snad dorazi i Thrasher.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam