• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    KASUMI: blazena nevedomost. Ja svoje moralni dilema jestli jim sverit svoji kartu vyresil tou jejich testovaci a pak vlastni virtualni... :P
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZVIRATKO: Jo. Tak tohle ja jako prosty uz nevidim:)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    KASUMI: MPLA je banda podvodniku co tvrdili ze jim kontrolu kryptografie delal Klima a ten s nimi pritom byl jen nekde na kafi, sifrovani delali Javascriptem do Cookies kde byla cela karta, cele to bylo nastavene blbe, na testovaci verzi webu meli ostrou kreditku a cele to funguje spis jen nahodou.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    HERKULES: podobny scenar jsem resil u Curve, kde jim jeden cas nefungovaly SMS, pak to vypli a pak nebylo jak tu kartu pridat jinak nez skrz aplikaci, ktera na macOS neni. Docasne reseni bylo nahrat kartu do hodinek a pouzit Apple Pay v hodinkach, nevim jestli se to nekde musi zapnout, me proste pri placeni vyskocilo Apple Pay na hodinkach...
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    KASUMI: No hlavně to, že končí a bude jen ta easy park. Ale moc úder friendly prostředí mi to nepřijde. Ale chápu, že to je věc každého.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    HERKULES: Co je na mpla blbe? Mne to prijde velmi user friendly - mam tam ulozeny auta, jde to pres apple pay, tze instantni..
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    A ještě jeden dotaz k Apple pay, i když ne úplně na iPhone ... tak se omlouvám ...

    Je tu někdo, kdo má účet u Reiffky, jejich kartu VISA a jde mu jí přidat do Apple pay na MACOS? do telefonu i hodinek to bylo bez problémů, přes bankovní aplikaci v telefonu. Ale do ntb jí zaboha nemůžu přidat, píše to, že jí chce ověřit u vydavatele karty a pak to vyhodí chybovou hlášku, že není žádná metoda pro ověření ....
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    KASUMI: Toho se asi nebojím.
    Jen mě to překvapilo, že to jde.

    Ale možná mi to trochu i vadí. I to, že nedostanu účet a platba neproběhne hned, ale až druhý den a za celkové parkování ten den.
    A že každá platba se musí autorizovat, dostanu hned účet a je hned stržena. Je to takový čistčí.

    To že ta mpla aplikace bylo děs, o tom žádná
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    HERKULES: Ja jsem tu jejich apku pouzivala v italii a bylo to bez problemu, zadny vysati uctu se nekonalo :)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    OTAKAR: teoreticky to jde, viz https://support.apple.com/cs-cz/HT208510

    „Můžeme vám sice pomoct i s odstraněním zámku aktivace ze zařízení, která používají původní Apple ID zesnulého blízkého, jeho iPhone, iPod a iPad však bude nutné obnovit do továrního nastavení a teprve potom je bude možné používat s jiným Apple ID. Myslete na to, že zařízení uzamčená kódem jsou chráněná šifrováním a Apple nedokáže kód odstranit bez toho, aby zařízení vymazal.
    Než vám Apple pomůže získat přístup k účtu zesnulého uživatele, bude po vás z bezpečnostních důvodů žádat právní dokumentaci, kterou potom musí ověřit. Obvykle se jedná o úmrtní list, ale v některých případech může být potřeba soudní příkaz nebo jiná dokumentace. Požadavky se liší podle země a oblasti. Hluboce soucítíme s pozůstalými a snažíme se žádosti vyřizovat tak rychle, jak je to možné.“


    Prakticky asi dost možná problém bude, mno, viz BRUSINKA.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    Praha má novou app na placení parkování. Resp mpla bylo koupeno nějakou easypark.

    A zajímavá věc, proto to sem píšu. Nastavil jsem si tam že budu platit Apple pay, chtělo to hned takovou tu zkušební platbu za nula (jako bývá u ověření karet), což mě u AP překvapilo, bývá to jen u karet a od té doby nemusím applepay ani autorizovat. Jen kliknu na parkuj a je hotovo. Žádná autorizace platby. Ani u žádného dalšího parkování. Dost zajímavý. Je to vůbec v pořádku?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    KAZATELL: mozna bude, bude to proste jailbreak obaleny tim ze to preskoci activation lock. Ale reseni je to osklive a docasne.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    OTAKAR: Imho to nepujde, pokud neznas heslo k apple id. Resila jsem totez s apple watchkama po tatovi, mela jsem fakturu a zapis dedickeho rizeni, apple me bez problemu uznal jako noveho majitele, ale stejne se ve vysledku nepodarilo nechat je premazat. Uz si nepamatuju detaily, myslim, ze to skoncilo na tatove dvoufaktorovym overovani, ktery proste zlomit neslo. Venovala jsem tomu treba dva mesice kontaktu s ruznyma urovnema apple techniku, pak jsem to vzdala, protoze to bylo jenom vysilujici a porad dokolecka.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    OTAKAR: Jaký heslo? Pokud k apple id, je to blby a pokud k odemčení iPadu tak to jde přes reset, ale musíš znát heslo k apple id.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    OTAKAR: Soft za 30 USD určitě fungovat nebude. Ten funguje jen na vysání peněz. Dostanou se do toho Izraelci, ale ti si řeknou částku v milionech USD
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    ZVIRATKO: Fakturu nemáme, respektive nic, než iPad a krabici, je to 4 patrně z roku 2012. Ale málo používaný, baterka drží, tak mi přijde škoda to vyhodit :)
    Ale dík za update, asi to teda nebudu ani zkoušet odemykat sám. Zkusím se někde stavit.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    OTAKAR: zkus jit proste do apple servisu s dokladama, treba to odemknou. Zalezi jak je to stare, jestli je to derave, jaky to ma iOS/iPadOS a podobne, casto to funguje na principu jailbreaku a po rebootu nebo resetu se to treba zase zamkne...
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    Ahoj, máme tu iPad po zesnulém tchánovi, neznáme heslo.
    Docela jsem to zkoušel googlit a dospěl jsem k závěru, že to bez placeného softwaru vlastními silami nepůjde odemknout, respektive hodit do továrního nastavení.
    Neřešil jste někdo?
    Když tak těch 30 USD za to asi dám, ale zase mi přijde trochu nešikovné kupovat software kvůli jednomu použití. Ale když už, tak bych rád věděl, že to fakt funguje :)
    KALHOTKA
    KALHOTKA --- ---
    BRUSINKA: Dík :)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    KALHOTKA
    KALHOTKA --- ---
    Mohu mít dva telefony, pod jedním Apple Id účtem a na každém jiné telefonní číslo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam